MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 března, 2023



Už jen dvě knihy a mám tuto sérii za sebou. Sice ne vždy dokážu souhlasit se vším, co autorka stvoří, ale dokázala mě neskutečně zaujmout a polapit. A to se stává jen málokdy. A zajímavé je, že to obvykle funguje u obyčejných, nenáročných příběhů (žádných kronik s epickými bitvami), které se netáhnou stovky stránek. 

V Bílé cestě se vyloženě navazuje na dění předchozí knihy, protože zůstalo hodně otevřených a nevyřešených věcí. Tudíž je potřeba se vydat za dalším dobrodružstvím a vymyslet, jak danou záležitost uzavřít. Můžu říct, že kolikrát jsem vyvracela oči v obavě, kam to autorka zase odvádí, v obavě, že to bude neskutečně dlouhé. Ale jako obvykle to dokázala výborně vystavět a nakonec to uteklo hodně rychle. Alek a Seregil jsou magnety na průšvihy úplně stejně jako Jamie a Claire v Cizince. Jednu věc vyřeší, aby je v zápětí zaskočila jiná. 

 Tentokrát mě děj bavil mnohem víc, i když mi některé řešení bylo jasné předem. Nicméně to bylo napínavější než minulý díl. Čím víc se blížím konci, tím mám větší obavu, aby to skončilo šťastně, protože to bych byla ráda. Pro jistotu si nečtu ani anotace. Tak uvidíme, žádné spoilery...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne