MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 ledna, 2023

Zhlédnuto #164

pátek, ledna 13, 2023 4 komentáře

Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-). Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém filmovém účtu csfd či seriálovém serialzone. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)
 





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Wednesday se mi líbila, ale zas nejsem tak odvařená jako ostatní :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak nějak. Jako povedlo se jim to. Musím říct, že tomhle případě je to asi lepší v dabingu než v originále. Ale nejsem jedna z těch, co se můžou po* z toho jejího tance a napodobují to. Zase tak úžasný to nebylo...

      Vymazat
  2. Wednesday mě bavila hodně moc, zvláště když jsem to začala brát tak, že ji její okolí nutí růst z poměrně izolované "dokonale temné" fáze a začít brát na vědomí a respektovat ostatní lidi. Působí to tak jako výborný mustr pro vyrůstání z rádobyedge teenagerských let jednoduchým poznáváním světa. Prsteny moci se mi líbily hodně, když jsem prostě začala ignorovat Tolkienovu časovou posloupnost, protože s ní to vůbec nesedí. Jako samostatný příběh se mi to líbí a velice to funguje (ostatně i Galadriel je tu ve fázi psychického a emocionálního růstu po řadě traumat kombinovaných s "nastavením" elfů určeným ekvivalentem boha a andělů), je fakt, že Morgothův kult tam být ani nemusel, a hobiti to ještě úplně nejsou, spíš předci hobitů, ale i ti se mi nakonec začali líbit. Myslím, že to působilo přesně jak mělo s ohledem na dobu a širší i nezmíněné okolnosti stavu světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Prstenů moci mají problém v tom, že Jackson postavil laťku dost vysoko. Alespoň u mě...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne