MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 listopadu, 2022

  

Vycházející novinky

Jaké knihy brzy vychází a něčím mě zaujaly, takže bych si je ráda přečetla? To se dozvíte v tomto krátkém přehledu...


 


Skřivánek zpívá dál
Dvakrát se odlehlá horská vesnice Aultbea u skotského zálivu Loch Ewe stává místem, v němž se odehrává děj našeho příběhu. Za druhé světové války se toto ospalé hnízdo proměnilo v základnu, odkud byly vypravovány námořní konvoje na sebevražedné plavby ledovým oceánem na východ. A právě tehdy se zde propletly osudy Aleka, syna místního šlechtice, a Flory, dcery jeho hajného a správce. Lásce, jež se mezi nimi rozhořela, nebylo dovoleno vzplanout naplno – kvůli malosti místa, kde žili, a… kvůli válce. O mnoho desítek let později se do vesnice vrací Flořina dcera Lexie, aby odhalila všechna tajemství z oněch dávných let. A aby přišla na to, co je skutečným tajemstvím jejího života.

Píseň války
Válka přichází k hranicím Delavy. Nepřátelé pochodují zemí, plení a pálí, co jim přijde do cesty, a město Dussu může zachránit jen opravdový hrdina z písní, drakobijce Cuchenan. Jenže ten není k nalezení. Lesem, kde zmizel, se ozývají písně divoženek, koruny stromů mlčí a ve vzduchu je cítit smrt. K tomu, aby zjistil, co se stalo, bude muset bard Minangar vystrčit hlavu zpod ženských sukní a udělat to, co nikdy předtím – vzít místo harfy do ruky meč. Nebo alespoň pěstní dýku… Fantasy dobrodružství vrcholí. Vydejte se do světa, kde praskají štíty i dámské živůtky a krev teče tak snadno jako víno!

Papír a krev
Al MacBharrais je jen jeden. Ačkoli i ostatní Skotové mohou mít dramatické kníry a zálibu v luxusních koktejlech, Al má jedinečný talent: Je mistrem inkoustové a pečetní magie. V jeho nadaných rukou dokáže papír a pero vyvolat podivuhodná kouzla. Al však není tak docela sám – je součástí celosvětové sítě agentů, kteří využívají své schopnosti k ochraně světa před zlomyslnými bohy a podivnými příšerami. Když tedy v Austrálii za zlověstných okolností zmizí kolega agent, Al opustí útulné hospůdky a kavárny v Glasgow a vydá se do Dandenong Ranges ve Victorii, aby záhadu vyřešil. Jenže na stopě jeho kolegy se začnou znepokojivou rychlostí vršit mrtvoly…

Tak co, zaujalo vás něco?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne