MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 září, 2022

  

Vycházející novinky

Jaké knihy brzy vychází a něčím mě zaujaly, takže bych si je ráda přečetla? To se dozvíte v tomto krátkém přehledu...


Příběhy z Akademie Lovců stínů
Simon Lewis byl člověkem i upírem. Nyní se stává lovcem stínů. Jisté dramatické události ho však zbavily vzpomínek a Simon už sám neví, kým vlastně je. Ví, že se přátelil s Clary a že přesvědčil naprostou bohyni Isabelu Lightwoodovou, aby si s ním vyšla… ale neví jak. A když vidí, jak se na něj Clary a Isabela dívají a že očekávají, že bude tím mužem, kterého si pamatují, nedokáže to dál snášet. Využije toho, že se Akademie lovců stínů znovu otevřela a vrhne do nového světa lovu démonů, odhodlaný znovu najít sám sebe a stvořit si nové já, ať už bude tento nový Simon kýmkoli. Akademie je však instituce lovců stínů, což znamená, že má i svoje problémy. Přidejme se tedy k Simonovi na jeho cestě mezi lovce stínů a seznamme se se slavnou historií akademie prostřednictvím hostujících lektorů, jako jsou Jace Herondale, Tessa Grayová a Magnus Bane. Těchto deset povídek je epilogem série Nástroje smrti a zároveň ochutnávkou toho, co skrývají Temné lsti.


Stín bohů
Ty nejlepší ságy jsou napsané krví.
Uplynulo celé století od doby, kdy spolu bohové bojovali a navzájem se vyhubili. Zůstaly pouze jejich kosti, slibující velkou moc těm, kdo jsou dost stateční na to, aby se je vydali hledat.
Vigrídem se šíří zvěsti o válce a osud následuje kroky tří bojovníků: lovkyně na nebezpečné výpravě, urozené ženy toužící po válečnické slávě a otroka, který usiluje o pomstu mezi žoldnéři známými jako Krvopřísežní. Všichni tři budou utvářet osud světa, když na něj opět padne stín bohů.
Stín bohů zahajuje novou epickou fantasy ságu Krvopřísežní, zasazenou v severském světě plném mýtů, magie a odplaty.



Pověz včelám, že se nevrátím
Možná je nejbezpečnější ukrývat se v minulosti… Ovšem nic není tak nebezpečné, jako tam žít…
V roce 1746 od sebe Jamieho Frasera a Claire Randallovou rozervalo jakobitské povstání a trvalo jim téměř dvacet let, než se opět našli. Nyní hrozí, že jim stejné strasti přivodí americká revoluce.
Píše se rok 1779 a Claire a Jamie se na Fraserově hřebeni konečně znovu shledali se svou dcerou Briannou, jejím manželem Rogerem a jejich dětmi. Splnil se jim tak sen, který považovali za neuskutečnitelný.
Avšak otřesy války jsou znatelné i na venkově v Severní Karolíně. V koloniích panuje značné napětí a politika rozdmýchává tak žhavé vášně, ze kterých by i čertovi bylo horko. Jamie dobře ví, že se jeho nájemníci staví na různé strany a že nebude trvat dlouho, než se válka ukáže i na jeho prahu.
Brianna a Roger mají své vlastní starosti: mohlo by je dohnat nebezpečí, které je přimělo k útěku z dvacátého století. Občas se musejí ptát, zdali jsou útrapy osmnáctého století – jako nemoci, hlad a hrozba války – pro jejich rodinu vskutku bezpečnější volbou.
Mezitím se znepřátelené armády pomalu blíží k Fraserově hřebeni. A jelikož je rodina konečně pohromadě, pro Jamieho i Claire je v sázce víc než kdy dřív.


Rod nebes a dechu
Bryce Quinlanová a Hunt Athalar se snaží vrátit do normálu - možná zachránili Crescent City, ale vzhledem k tomu, že se v jejich životech v poslední době odehrálo tolik otřesů, chtějí si hlavně odpočinout. Zpomalit. Zjistit, co je čeká v budoucnosti.
Asteriové zatím drží slovo a nechávají Bryce a Hunta na pokoji. Ale s tím, jak rebelové oslabují moc Asteriů, roste hrozba, kterou vládci představují. Jak jsou Bryce, Hunt a jejich přátelé vtahováni do plánů rebelů, volba se stává jasnou: mlčet, zatímco jsou ostatní utlačováni, nebo bojovat za to, co je správné. A mlčení jim nikdy moc nešlo. Sexy, akcí nabitý strhující příběh o světě, který se chystá explodovat – a o lidech, kteří udělají cokoli, aby ho zachránili.


Tak co, zaujalo vás něco?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Ahoj, mě zaujala nová Sepetysová, ale to je vlastně věcí ještě zaříjovou. Objdnala jsem si jí už v předprodeji a teď už jen čekám, kdy dorazí.

    OdpovědětVymazat
  2. Nová Diana Gabaldon je prostě nutnost. :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne