MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 ledna, 2021


Od poslední kouzelné knihovničky je to skoro už rok. Tak jsem si řekla, že možná bude fajn udělat  novou fotodokumentaci, abych viděla zase ty velké rozdíly. Pro ty, co u mě ještě nebyli a neviděli tento typ článku, tak tady uvidíte moje knihy. Fotím vždycky celou knihovnu a pak jednotlivé police. Knihovnu jsem vyráběla sama. Některé části jsou koupené knihovny, některé jsem vytvářela sama a pak postupně přidávala patra. Takže můžete vidět i kousky kování a tak dále, jelikož nejsem žádný mistr :-P.

Omluvte na fotkách ten prach, ale úklid teprve plánuji, protože to není záležitost pěti minut, zvlášť v takovém množství. Obvykle totiž dělám velký uklid i s vytíráním polic... Nicméně zpět k tématu. Můžete tu vidět 'starou knihovnu', kde jsou starší výtisky, encyklopedie, pohádky a tak dále. Prostě to, co se mi nehodilo příliš do velké knihovny. A samozřejmě i tu hlavní knihovnu. Tentokrát vám k tomu sem tam napíšu i nějakých pár řádků :-)



Celkový pohled na knihovnu se všemi cetkami, kterými jsem ji za ty roky obložila. Nahoře můžete vidět tematické polštáře, nějaké figurky bobble head, které jsem dostávala od bráchy, hrníčky a tak podobně. I na jednotlivých policích mezi knihami jsou drobnosti, jako přívěsky, kovové záložky, ale i svíčky atd.







Tady už začínají mé knihy. Knihovna je rozdělena na takové pomyslné tři části. V první jsou detektivky, thrillery, romány, v druhé části jsou fantasy a sci-fi pro 'dospělé' a v poslední třetí části jsou fantasy a sci-fi v zaměření young adult. Dále se snažím dávat k sobě autory a nakladatele, ale ne vždy to jde takhle poskládat.




Kvůli prostoru jsem musela začít  některé knihy skládat i spodní částí ven. Navíc tím i tak trochu zaplňuji mezery, právě kvůli prachu, aby byly police co nejlpnější....


Tady je můj kousek Sherlocka, který se dnes rozrostl o ten největší kus :-). Zatím nemám všechno přečtené, ale i tak tvořím sbírku, dokud jsou knihy k sehnání...







Moje polička s Cizinkou. Mám jen obavu, kdy to autorka ukončí a kam nacpu zbytek knih :-D.





I Patricia Briggs už má výsostné místo a zabírá téměř celou polici...




Poslední velké místo v knihovně. Taková malá připomínka, že takto kdysi vypadal skoro celý regál :-P...


Odtud začínají moje ya knihy. Dřív jsem je hodně četla, ale za poslední rok jsem začala v tomto směru dost odbíhat už k jinému zaměření...













A samozřejmě moje nejoblíbenější část s Harry Potterem. Ta se neustále mění a rozrůstá... :-)











A nakonec 'stará knihovna', kde mám i přes padesát let staré poklady...











Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Máš nádhernou knihovnu, hlavně se mi líbí všechny ty dekoratice, i když uklízet bych to nechtěla :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tomu říkám knihovna s duší. 😊 Nemám ráda "holé police", jsem zastáncem všech těch "cetek" okolo, které mám moc ráda. 😊
    A k tomu prachu - já to nikdy nedouklízím! Protože se vždycky seknu u prohlížení, listování a čtení oblíbených pasáží. 😆
    PS: Polička Harry Potter 💗💗💗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky to moc často neuklízím, je s tím velká práce :-P

      Vymazat
  3. Nádherná knihovnička! :) Jen teda na těch polštářích ten prach musí být asi dost nepříjemný. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímně tyto články zbožňuju - je to jako když přijdu na návštěvu a mé nadšené já uzří knihovnu :DDD
    Moc se mi líbí způsob skládání knížek, máš to hezky rozdělené a zaujaly mě i "vyčnívající" knížky ;) Sice mám uzvaíratelkou knihovničku, takže by to z tohoto důvodu něšlo, na druhou stranu je to až geniální využítí místa a jak říkáš - zabrání to (dobře, minimalizuje to) tomu, aby se do knžíek prášilo (což je za mě hlavní plus!)
    Nejoblbíenější poličky by asi bepozchyby byly ty potterovské :D Mám slabost pro všechny ty věcičky umsítěné okolo a vypadá to kouzelně :D ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :-) díky všem těm blbinkám jsem se aspoň trošku přiblížila ke své vysněné knihovně :-)

      Vymazat
  5. Moc krásná knihovna, je vidět, že v tom máš systém. :) A ty věcičky okolo jsou opravdu skvělé.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne