MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 prosince, 2020

Viděla jsem... #153

středa, prosince 09, 2020 5 komentářů

Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)

  
  
 
Lví král
Digitální zpracování je sice výborné, ale film sám o sobě nemá mnoho co nabídnout. Není to napínavé, ani vtipné, ani nijak poutavé. Prostě to samo nějak plyne, až je konec. Dvě hodiny trvající skoro nuda. Bohužel mě to vůbec nenadchlo a neustále jsem se těšila na titulky...

Moje hodnocení:
 
 
Pád anděla
Třetí film v pořadí s agentem Banningem. Už to není ta stejná jízda jako kdysi. Mike je starší a pomalu mu dochází dech. Chvílemi to byla nuda, chvílemi dost otřepané, ale některé momenty stály za to. Bohužel ale téma, kdy na toho nejlepšího z nejlepších ušijou boudu a je neprávem obviněn, už je příliš ohrané.

Moje hodnocení:
 
 
Rampage Ničitelé
Tuto úžasnou věc dávali v televizi a už od ukázek mi bylo jasné, že to bude blbina. Přesto jsem doufala, že to bude ale taková ta věc, u které nebudete obracet oči v sloup. Z počátku to šlo a já si říkala, že přece jen to docela ujde, ale pak se to zvrhlo a na konec už se nedalo pomalu ani koukat. Tohle jako ne...

Moje hodnocení:
 
 
Greenland: Poslední úkryt
Opravdu někdy nechápu ta hodnocení, která jsou na databázi. Spousta filmů, co jsou totální sr*čky dostávají plná hodnocení a přesto se na to nedá dívat, a pak některé zdařilejší projekty jsou strašně shazovány a přitom nejsou špatné. Nedávám plný počet, protože nějaká ale se najdou, ale jinak to bylo fakt super. Konečně film, který se nesnaží z jednoho člověka udělat hrdinu, co zachraňuje planetu, ale je to celé z pohledu jedné rodiny, která se snaží přežít. Je to realistické, uvěřitelné a nejde o nějaké efekty či americký symbol hrdiny. Tohle se mi líbilo...

Moje hodnocení:
 
  
Enola Holmes
Pokud má někdo rád téma Sherlocka Holmese, tak ví, že co snímek, to jiný způsob zpracování. Něco je vtipné a komediální, něco je plné akce, něco zase pro změnu hodně vážné a komorní. Druhů je mnoho a i možností. Tentokrát se však tvůrci zaměřili na Holmesovic sestru Enolu. Film sice není nic úžasného, ale není to ani přímo propadák. Pokud si člověk najde cestu a přizpůsobí se, zjistí, že je to vcelku dobré. Enola je šestnáctiletá holka, která je hodně inteligentní a vynalézavá, ale na druhou stranu z ní nedělají nějakou hrdinku, která všechno zvládne sama a tak podobně. Prostě to působí reálně a obyčejně.

Moje hodnocení:
 
 
Učitelem z nouze
Nejen učitelem z nouze. Ale když už nevím, na co koukat a náhodou je v televizi něco, co neznám, tak to obvykle zkusím. Musím říct, ale že to byla spíše nic neříkající nuda a předvídatelná normálnost. Nic, co by člověku něco dalo, ať už zábavného nebo hlubokomyslného. Takže spíše snímek, za který někdo zbytečně vyhodil peníze...

Moje hodnocení:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Lví král mě osobně ani nezklamal. Nějak od těch předělávet neočekávám, že to bude lepší. V mnoha případech se mi potvrdilo, že spíš naopak. Viz třeba Mulan...dívá se na to krásně, ale nebaví to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. k Mulan jsem se zatim nedostala, ne ze bych videla jakoukoli verzi...

      Vymazat
  2. Miluji Lvího krále, ale na verzi z devadesátek to nemá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Učitelem z nouze jsem v televizi také zkoukla a můžu souhlasit. :) Čekala jsem něco víc, zvlášť kvůli hlavnímu herci, kterého mám moc ráda. Navíc ten zvláštní nedokončený konec... Řekla bych to takhle: film, který neurazí, nenadchne. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Enolu Holmes se teprve chystám, ale zatím jsem se k ní nedostala.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne