MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

06 prosince, 2020

 

Top výběr

Prosinec je opravdu chudý a tak tu mám jen pár knížek. Vzhledem k tomu, že už mám doma jednu trilogii ze Shannary, ráda bych dala dohromady i tu další. Protentokrát je to Cesta za krvavým ohněm. A to je taky jediná kniha, která by mě k nákupu lákala...

Cesta za krvavým ohněm (Shannarův temný odkaz #2)
Výprava po stopách ztracených kamenů elfeínů zavedla vůdkyni Řádu druidů a její stoupence do pekelné dimenze, kde jsou vězněna ta nejhorší monstra ze Čtyřzemí. Během pátrání po mocných talismanech, které můžou zachránit jejich svět, musí naši hrdinové čelit těžkým zkouškám, od bezútěšného pátrání po unesených druzích a nelítostného boje proti obludným predátorům po zoufalý útěk před monstry. Tato kniha je druhým dílem nové trilogie ze světa Shannary, který nadchne staré i nové příznivce. Knih Terryho Brookse se prodalo přes 50 milionů výtisků po celém světě. Série Shannara se stala předlohou populárního seriálu Letopisy rodu Shannara.


Zaujalo mě

V zájmech mám tyto dvě knihy, Sběratel přání a Zmizení. Padly mi do oka a mám docela dilema, že bych zkusila recenzáčky.


Sběratel přání
New Orleans, město záhad a kouzel, tajemství, snů a historie utopené v lásce a nejkrutější bolesti. Když baletka Clara Campbellová přijede do New Orleans, uchvátí ji tragický příběh plantáže Windisle. Říká se, že už na ní nenajdete živou duši, Clara však ke svému překvapení za jejími kamennými zdmi neuslyší duchy, ale muže z masa a kostí. Zjizveného cizince stravovaného bolestí hlubší a temnější než vody řeky Mississippi, jež se vine za hranicí jeho dobrovolného vězení. Muž za zdí, kdysi ambiciózní Jonah Chamberlain, udělal v minulosti osudovou chybu a nyní se skrývá před světem. To poslední, co čeká, je přátelství s obětavou dívkou, která k němu promlouvá puklinami v kamenech a která se za ním každý týden vrací. Dívkou, která v něm probouzí touhu po všem, čeho se dávno vzdal, a která mu zasela do srdce strach i naději. Sběratel přání je příběhem o studu a vítězství, osamělosti a lásce a o setkání dvou srdcí, jež spolu dokážou překonat i ty větší překážky.

Zmizení (Fogg Lake #1)
Před čtyřiceti lety došlo v malém městečku Fogg Lake k jistému „incidentu“: k výbuchu v jeskynním systému, při němž se uvolnily neznámé plyny, které měly na obyvatele zvláštní účinky. Někteří měli podivné vidiny. Jiní slyšeli děsivé hlasy. A pak dorazili vědci z tajemné vládní agentury... Jelikož se obyvatelé městečka nechtěli stát pokusnými králíky, svedli tyto případy na halucinogenní účinky hub. Nemohli tušit, že tyto následky zdědí i další generace... Catalina Larková a Olivia LeClairová jsou nejlepší kamarádky už celé roky a společně vedou vyšetřovací agenturu. Při řešení případů jim pomáhá jejich „druhý zrak“, jak tomu říkají. Poté co Olivia zmizí, Cat po ní začne horečně pátrat sama, protože v městečku se k tomu nikdo jiný nemá. Když jí pomocnou ruku podá vědec Slate Trevelyan, nezbývá jí nic jiného, než ji přijmout, ačkoliv je na něm něco, čemu tak úplně nedůvěřuje. Duo postupně odhaluje, že někdo pátrá po svědcích vraždy, jež se ve Fogg Lake odehrála před čtrnácti lety. Vrah nebyl nikdy dopaden. Danými svědky byly mladé Cat a Olivia. Někdo chce, aby obě ženy zmizely. Pátrání Cat a Slatea po Olivii je vede do králičí nory, která je mnohem nebezpečnější a tajemnější, než očekávali, a s vrahem číhajícím mezi nimi nikdo netuší, kdo z ní vyjde živý.

Zaujalo mě v YA

Vzhledem k chudému výběru novinek, tentokrát nic.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. Mě z prosincových novinek nějak výrazně nezaujalo nic. Snad jen nové ilustrované vydání Kytice, které se s největší pravděpodobností stane dárkem k Vánocům. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne