MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 listopadu, 2020

Vycházející novinky - prosinec

pondělí, listopadu 23, 2020 6 komentářů

 

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v prosinci. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na album na mojí fb stránce, kde se snažím hledat co nejvíce novinek...

» V tomto článku najdete 7 tipů na zajímavé knihy.
» V albu na facebooku najdete 33 chystaných novinek.

Fantasy a sci-fi


Cesta za krvavým ohněm (Shannarův temný odkaz #2)
Výprava po stopách ztracených kamenů elfeínů zavedla vůdkyni Řádu druidů a její stoupence do pekelné dimenze, kde jsou vězněna ta nejhorší monstra ze Čtyřzemí. Během pátrání po mocných talismanech, které můžou zachránit jejich svět, musí naši hrdinové čelit těžkým zkouškám, od bezútěšného pátrání po unesených druzích a nelítostného boje proti obludným predátorům po zoufalý útěk před monstry. Tato kniha je druhým dílem nové trilogie ze světa Shannary, který nadchne staré i nové příznivce. Knih Terryho Brookse se prodalo přes 50 milionů výtisků po celém světě. Série Shannara se stala předlohou populárního seriálu Letopisy rodu Shannara.
 

Ostatní beletrie


Dobře utajený Skot (Prostopášní Skotové #2)
Vynalézavá anglická dáma a horkokrevný skotský horal spojí své síly, aby obelstili darebáka, a jediné pravidlo nezůstane neporušené! Miranda Harrisová je známá svým šarmem, důvtipem a schopností vyřešit každý problém, na který narazí. Když se však její bratr ocitne po krk v dluzích z hazardu zásluhou obratného zloducha, který se následně Mirandu vydíráním pokouší přinutit, aby si ho vzala, nezbývá jí než požádat o pomoc samotného ďábla, má-li zachránit čest rodiny – a sebe. Ďábelsky pohledný skotský horal Aden MacTagger neví skoro nic o tom, jak to chodí mezi společenskou smetánkou, ale rozhodně se dobře vyzná v hazardních hernách a ženských srdcích. Přesto aee neví, jak dalece se mu podaří najít si anglickou nevěstu včas, aby zachránil rodinné dědictví. Když ho skoro-švagrová Miranda požádá o pomoc, navrhne partnerství: ona mu pomůže orientovat se v londýnské společnosti a on ji naučí všechno o sázkách… a jak vyhrát nazpátek svou svobodu. Krásná, chytrá dívka Adena zaujme – hraje však vlastní hru, nebo je jiskra, která mezi nimi přeskočila, skutečná? Je zvyklý riskovat peníze. Ale když je v sázce Mirandina láska, nemůže si dovolit prohrát…

Zmizení (Fogg Lake #1)
Před čtyřiceti lety došlo v malém městečku Fogg Lake k jistému „incidentu“: k výbuchu v jeskynním systému, při němž se uvolnily neznámé plyny, které měly na obyvatele zvláštní účinky. Někteří měli podivné vidiny. Jiní slyšeli děsivé hlasy. A pak dorazili vědci z tajemné vládní agentury... Jelikož se obyvatelé městečka nechtěli stát pokusnými králíky, svedli tyto případy na halucinogenní účinky hub. Nemohli tušit, že tyto následky zdědí i další generace... Catalina Larková a Olivia LeClairová jsou nejlepší kamarádky už celé roky a společně vedou vyšetřovací agenturu. Při řešení případů jim pomáhá jejich „druhý zrak“, jak tomu říkají. Poté co Olivia zmizí, Cat po ní začne horečně pátrat sama, protože v městečku se k tomu nikdo jiný nemá. Když jí pomocnou ruku podá vědec Slate Trevelyan, nezbývá jí nic jiného, než ji přijmout, ačkoliv je na něm něco, čemu tak úplně nedůvěřuje. Duo postupně odhaluje, že někdo pátrá po svědcích vraždy, jež se ve Fogg Lake odehrála před čtrnácti lety. Vrah nebyl nikdy dopaden. Danými svědky byly mladé Cat a Olivia. Někdo chce, aby obě ženy zmizely. Pátrání Cat a Slatea po Olivii je vede do králičí nory, která je mnohem nebezpečnější a tajemnější, než očekávali, a s vrahem číhajícím mezi nimi nikdo netuší, kdo z ní vyjde živý.

Všechny vlny oceánu
Nový příběh od bestsellerové autorky Všechno, co máme. Po tragickém incidentu, který zničil její rodinu, opustila Molly Brennanová muže, kterého nade všechno milovala, a utekla co nejdál od domova. Chyby, které napáchala, nechala daleko za sebou. O dvanáct let později žije Molly nový život se svou osmiletou dcerkou Cassie. Dělá vše pro to, aby její dcera vyrostla v láskyplném prostředí, které ona sama nikdy nepoznala. Když ji ale začnou sužovat děsivé vize a noční můry, Molly je nucená vrátit se na místo, kterému se chtěla navždy vyhnout – domů do Pacific Grove.

Srdce z kamene (Meč a Koruna #4)
UCTÍVANÝ, ZAHRNOVANÝ LICHOTKAMI, OBÁVANÝ Barbarossa je přesvědčený, že je na vrcholu své moci. Korunovaný císař, jehož si předcházejí králové, se naváží dokonce i do papeže. Milánští konzulové ho ale provokují a urážejí, v mladém synovi krále Konráda mu vyrůstá rival o trůn a stále více knížat přechází znovu do opozice proti jeho bezuzdnému příteli a bratranci Jindřichovi Lvu, který bez skrupulí zničí celnici ve Freisingu, aby zřídil svou vlastní v dosud bezvýznamné osadě Mnichov. Především ale Fridrich naléhavě potřebuje dědice, jenže toto štěstí zůstává jemu a jeho milované Beatrix léta odepřeno. Ta starost tíží i míšeňského markraběte Otu a jeho mladou manželku Hedviku, kteří vysílají verbíře, aby přivedli na jejich pozemky osadníky. I Otův rytíř Christian se ujme toho nebezpečného úkolu…

Mrtvé vzpomínky (Případy Kim Stoneové #10)
Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt dvou mladých narkomanů v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zprvu nechce připustit, z dalšího nálezu mrtvol je jasné, že tentokrát Kim čelí vyšinutému vrahovi, který zná její traumata z minulosti a snaží se ji ranit tím nejhorším možným způsobem. A zdá se, že poslední na seznamu jeho obětí má být sama Kim.

Jako hvězdy v temné noci
Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovolnice do projektu takzvané Koňské knihovny, který má za úkol šířit literaturu a vzdělanost v odlehlých oblastech Appalačských hor. Alici, Margery a tři další odvážné ženy čeká cestování na koních nebezpečnou divokou krajinou, boj s předsudky místních lidí vůči ženám, přistěhovalcům i lidem jiné barvy pleti, ale také nádherné ženské přátelství, soudržnost i láska. Jojo Moyesová ve svém nejnovějším románu tentokrát přináší výpravné historické drama z dob americké hospodářské krize, vycházející ze skutečných událostí.

Čeští / slovenští autoři

 V této kategorii tentokrát nic...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. těším se na novou Jojo Moyes :) škoda, že její vydání o kousek posunuly :( a Angela Marsons :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíce mě zaujalo Všechny vlny oceánu. Avšak ještě se chci více podívat na novinky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kromě toho, že se jistě jedná o samé zajímavé knihy, jsou to také samé zajímavé obálky. :) Hlavně kniha Jako hvězdy v temné noci vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne