MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 června, 2020

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v červenci. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na album na mojí fb stránce, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychazicervenec2020...

» V tomto článku najdete 10 tipů na zajímavé knihy.
» V albu na facebooku najdete 82 chystaných novinek.

Fantasy a sci-fi


Kouřový démon (Mercedes Thompsonová #12)
Pozor na zajíce! Není ušák jako ušák. Někteří, zvláště ti démoničtí, koušou a dokážou zotročit vaši mysl tak, že byste vztáhli ruku i na své nejbližší. Bolestně se o tom přesvědčí kojotí automechanička Mercedes Thompson. Patricia Briggs už mnohokrát dokázala svým fanouškům, že má pro ně v autorském šupleti vždy něco nového. Tentokrát se nevypravíme do nevyzpytatelné říše Pod Kopcem, naopak. Pod Kopcem v podobě malé umouněné holčičky si postaví dveře do své říše přímo na Mercyině pozemku. Srážka s fae končívá málokdy šťastně, ale nyní bylo na svět vypuštěno něco, s čím si nikdo neví rady a co se postará, aby Mercy potkávala ve svém domku o ducha navíc. Jako by nestačilo, že se kolem plíží vražedný kouřový démon a Mercyin poťouchlý upíří šmírák. Navíc se ještě něco děje s jejím Adamem a jejich manželství začíná z nepochopitelných důvodů skřípat…

Inferno (Hraju, abych žil #4)
Látka, z níž je utkána realita, praská ve švech. Na bránu Kremlu už klepou gnollští vyjednavači a do herních avatarů se stěhují duše polozapomenutých starodávných bohů. Vesmír se mění v souladu se spontánními touhami a přáními hráčů, a v Jiném světě se rodí Inferno. Dimenze obývaná arcidémony a pány pekel, jejichž úkolem bude ztrestat ty největší zločiny a zvěrstva. Na Glebových bedrech leží nelehké břímě. Jako vůdce klanu i celé aliance by měl splatit dluh vůči bohům a připravit se na nadcházející bitvu o Velechrám. Může odmítnout svého potenciálního spojence? Neměl by nabídnout pomocnou ruku tomu, kdo se dostal do úzkých, a při té příležitosti opanovat část unikátního, nikomu nepatřícího území? Lávou zalité pláně Inferna se brzy začnou otřásat pod nohama pochodujících šiků, těžkých útočných golemů a tisíců všemožných petů, mountů a familiárů.

Rozvratník (Divotvůrce #6)
Kellen a Reichis si zvykají na život ochránců mladé královny. Tisíce kilometrů daleko se však chystá zničující válka, před kterou varovali Argosané. Z nečekaného zdroje přichází zpráva, že existuje způsob, jak by Kellen mohl zabránit staletím krveprolití na kontinentu. Musel by však být ochotný pro to zabíjet… Kellen a jeho sestra Shalla se nyní ocitají každý na jiné straně a láska ani věrnost je nemohou ochránit před volbami, které musejí učinit.

Reborn (Remade #2)
Mysleli si, že je to mrtvé. Mýlili se. Před dvěma lety udeřil v Londýně virus, který zabil tisíce lidí a přeživší zahnal do úkrytů. Leonovi se podařilo přežít a přečkat dvě kruté zimy. Teď ho drží naživu křehká naděje, že mrazivý sníh a led anglického podnebí virus nadobro vymýtily. K Leonovi se donesla zpráva o blížící se záchranné lodi. Nic však není takové, jak se zdá. Virus nezahálel…

Ztracené elfeíny (Shannarův temný odkaz #1)
Elfka Aphenglow Elessedilová nemá zrovna šťastný život. Tím, že se připojila k druidskému řádu, strážcům magie a magických předmětů, si totiž znepřátelila většinu ostatních elfů včetně své matky. Když se však v rámci druidského úkolu probírá starými elfskými dokumenty, nalezne něco jedinečného. Narazí na stopu, která by mohla vést k nalezení nejmocnějších artefaktů minulosti: dávno ztracených elfeínů. A Khyber Elessedilová, její příbuzná a Ard Rhys druidského řádu, je rozhodnutá, že je najde. Schyluje se tedy k velké výpravě za dobrodružstvím! Jenomže ne každý je představou nalezení elfeínů nadšený. Navíc má Drust Chazhul, zákeřný premiér Federace, své vlastní plány a velmi rád by dobyl Paranor, sídlo druidů, zatímco budou jeho obyvatelé pryč. A výprava samotná zažije věci, které rozhodně nikdo nečekal…
 
 

Ostatní beletrie


Komunita
Rok 1985, na okraji civilizace. Třicetiletá Una pracuje jako učitelka v Reykjavíku, než se rozhodne přestěhovat do malé vesnice Skálar, kde má učit dvě dívky. Otec Uny spáchal kdysi sebevraždu. Una dost pije a bojí se, aby neskončila jako on. Krátce poté, co se Una nastěhuje ve Skálaru do horního patra starého domu, slyší v době podivné zvuky, připomínající dívčí zpěv. Zjistí, že před půl stoletím žila v domě dívka, která zemřela za nejasných okolností. A ví, že bude muset odhalit pravdu. I když hranice mezi realitou a fantazií jsou nejasné – možná i kvůli jejímu pití. Una začíná zjišťovat, že tady není vítána a že lidé zde mají spoustu podivných tajemství…

Betonová blondýna (Harry Bosch #3)
Před čtyřmi lety zbavil detektiv Harry Bosch město Los Angeles děsivé noční můry. Dobře mířenou ranou z pistole poslal do horoucích pekel Panenkáře, mnohonásobného sadistického vraha, a spolu s ním i vlastní budoucnost, protože porušování procedurálních formalit při policejním zásahu nadřízení ze zásady nepromíjejí. Když je však nalezena další mrtvola s jasným Panenkářovým rukopisem, začne Harry ztrácet půdu pod nohama a vzápětí je obviněn ze zabití nevinného člověka. Přes den čelí u soudu útokům obávané právničky a po večerech vede válku proti vrahovi, který nepřestává podávat důkazy, že žije a je nebezpečný. Za nocí však přichází nejzákeřnější nepřítel – pochybnosti o sobě samém. Pravidelné střídání scén ze soudní síně a z honby za vrahem graduje až do samého konce, kdy na čtenáře čeká nečekané rozuzlení.

Božská potvora (Božský bastard #2.5)
Božský bastard, který se stane ženichem. Nevěsta, která vtrhne na rozlučku se svobodou. A jedna nezapomenutelná noc ve Vegas. Když Bennetta unesou jeho přátele do Vegas na víkend plný vylomenin a striptérek, jejich první zastávka nedopadne úplně tak, jak si představovali. Jejich plán na pánský víkend vezme za své, když se Bennett s Maxem chopí každé příležitosti, jak se tajně setkat s ženami, které milují. Ale když se plánování chopí zapřisáhle svobodný Will Sumner, tahle dvojka si uvědomí, že pokud se jim má podařit zdrhnout na další lasvegaské dostaveníčko, musí s ním začít spolupracovat, a ne se s ním přít. Chloe Millsová a Bennett Ryan z Božského bastarda jsou zpět a čeká je ještě jedno poslední žhavé vystoupení před svatbou – ale pokud všechno, co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas, možná už nebudou chtít odejít!

Nesmrtelný Cheops (Faraoni #1)
Ambiciózní, spravedlivý a nemilosrdný. Zotročil národy, podmanil si cizí země a zničil protivníky. Ale ani chrámy, přístavy a kvetoucí obchod v mnoha zemích neuspokojily všechny jeho touhy. Potřeboval odhalit tajemství svatyně Thoth. Jen tak vstoupí mezi bohy, jen tak se stane nesmrtelným… Nechejte se vtáhnout do víru života spletité královské dynastie, kde intriky, křivdy a úklady nepřátel mají tolik prostoru jako odvaha, láska a čest.

Za tebou
Chloe Bensonová se probudí svázaná v hrobě a netuší, jak a proč se v něm ocitla. Zvládne se odtamtud dostat a uprchnout, ale nikdo jí její příběh nevěří – ani policie, ani doktoři a její manžel Liam už vůbec ne. Když pojme Chloe podezření, že jí Liam lže, nezbývá jí nic jiného, než se vrátit do vlastní minulosti. Sleduje své stopy, aby se dozvěděla pravdu a přežila. Ale někdo je jí v patách… Dívej se za sebe. Nikdy nevíš, kdo tam je.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Několik kniha mě zaujalo, ale asi to není nic, co bych nutně potřebovala. ;) Taky jednou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem ráda, když mám slabší měsíce v nákupech :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne