MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 června, 2020

Recenzní e-kniha


Nastal čas vrátit se do světa upírů, měňavců a kdejaké další havěti :-D. V rámci žánru fantasy je toto pro mě nejideálnější čtení, které není náročné a zvládám ho vcelku rychle přelouskat. A když opravdu nemám náladu na složité a těžce propracované příběhy, sáhnu například po Upírech z Chicaga...

I když musím říct, že tento díl je po prvních dvou opravdu znatelně lepší, stále jsou tu nějaké mezery či nedostatky, které mi nesedí. Ale na rozdíl od počátku příběhu, autorka konečně zapojuje více lidí a více bytostí a tak snad vzniknou i různé komplikace, které děj nakopnou a pozvednou na vyšší úroveň. A zároveň doufám, že vypustí i více informací celkově o světě, o upírech a podobně.

Dočkala jsem se cvičných zápasů, ale i bojů na život. Intrikami a pletichami to jen přetékalo a tak se mi kniha velice dobře četla. Jsem ráda, že už na popředí nejsou pouze upíři, kteří toho tak nějak zatím moc nenabídli a nepředvedli. Svou roli tentokrát sehráli například měňavci, mezi které můžete zařadit lidi s jakoukoli zvířecí podobou, takže ne jen stereotypní vlkodlaky :-). Snad časem bude i místo pro fae a další dříve zmíněné.

Jediné, co mi na knize asi vadí nejvíc, tak zbytečně moc prostoru věnovanému popisům jako například, kdo má co na sobě, jak je kdo atraktivní nebo neustálým nedořešeným vztahem mezi Merit a Ethanem. Což bych očekávala spíše v young adult knize, jelikož hrdinka neustále řeší vzájemnou přitažlivost či odtažitost. Až takové fňukání bych si představovala někde jinde a za jiných okolností. Ale k téměř třicetileté holce, která se stala upírkou, určitě ne. Proto mám stále na předním místě Mercedes Thompson, kterou neustále zmiňuji, protože ta mi přijde rozhodně vyspělejší.

Kniha je určitě jednoduchá a čtivá, takže není problém se začíst i na půl dne. Pokud čtenář čte tento žánr častěji, může mít pocit malého déjà vu, protože autoři se v některých ohledech docela opakují. Přesto si Upíři z Chicaga najdou spoustu fanoušků. Jsem ráda, že se kniha vyvíjí a docela zajímavým směrem. S nadcházejícími díly budu natěšená na další překvapení a budu očekávat novou akci. Přede mnou je ještě několik dílů, tak se nechám překvapit...

Bunda dodávala těsným kalhotám a tílku ten správný šmrnc. Vypadalo to pořád velice profesionálně, ale zároveň to naznačovalo, že jsem připravena zakročit, kdyby bylo potřeba.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Dvojí kousnutí
Twice Bitten
Upíři z Chicaga
3
Petra Kubašková
Fantasy
2010 originál / 2015 překlad
256
Fantom Print
978-80-7398-293-5

Anotace:
Kožoměnci z celé země se sjíždějí do Větrného města. Mistr upír Ethan Sullivan jako smířlivé gesto nabídl jejich vůdci velmi speciálního bodyguarda: Merit, nejnovější chicagskou upírku. Merit má chránit alfu Gabriela Keena, a když už je u toho, tak i dělat upírům zvěda. Naštěstí jí Ethan k tomu všemu nabídne i žhavé tréninky ve dvou, aby jí pomohl lépe se připravit na tuto misi…
Bohužel však po Gabrielovi někdo začne střílet a Merit se brzy ocitne v palebné linii. Bude potřebovat jakoukoli dostupnou pomoc, aby mohla vystopovat záhadného násilníka, jenže kamkoli se obrátí, narazí na vzrůstající napětí mezi nadpřirozenými bytostmi – a v neposlední řadě mezi sebou a jistým zelenookým, několik let starým upírem…
Odkazy: palmknihy

Ani jsem nevěděla, jestli tam bude, ale nic lepšího mě nenapadlo. Zaparkovala jsem před úzkým hnědým kamenným domkem, vyběhla po schodech a zaklepala na dveře.

Ukázka z knihy



Kde koupit knihu

E-knihu Dvojí kousnutí koupíte v internetovém knihkupectví Palmknihy v žánru Fantasy
  
  https://www.palmknihy.cz/fantasy-sci-fi-horory/smrtelne-stroje-179786

Informace o autorce

foto: facebook
 
Databazeknih.cz: Chloe Neill je New York Times a USA Today autor bestsellerů z upírů Chicagoland a Elite série. Narodila se a vyrůstala na jihu, ale teď je její domov v Midwest, dostatečně blízko, aby Cadogan House a St Sophia dávat pozor na věci. Není-li přepis zásluh je a Lily dobrodružství, ona peče, práce a drhne Internet pro dobré recepty a skvělé grafické zpracování. Chloe také udržuje její zdravý rozum tím, že tráví čas se svými spolužáky své oblíbené krajiny fotografem / manžela a jejich psi, Baxter a Scout. (Ona i fotograf pochopit psi mají na starosti.) Chloe je zastoupena Diver Lucienne The agentury Knight . Chloe je členem spisovatelů sci-fi a fantasy Ameriky a Romance Writers of America.

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví Palmknihy.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze. :) Už třetím dílem mě utvrzuješ v tom, že se na sérii musím podívat blíž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozhodně není špatná, i když bych pár výhrad měla...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne