MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

16 května, 2020

Viděla jsem... #150

sobota, května 16, 2020 9 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)

 

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
Původně jsem si říkala, že dám jen dvě hvězdy. Ale konec mě prostě zabil. Harley je totální šílená blbka, ale člověk se díky ní nasměje. Dělá kaskadérské kousky, které jsou jí vlastní. A ten ďábelský smích. No prostě, film stojí za houby, zápletka stojí za houby, ale akční scény mě bavily. Jo, líbí se mi, když ženská dokáže nakopat chlapovi prdel a co jako :-D. Navíc to bylo stokrát lepší než Sebevražedný oddíl, který byl totálně na hlavu.

Moje hodnocení:
CSFD


Kněz je poděs
Film jsem měla na seznamu opravdu hodně dlouho, protože někdy v loňském roce jsem si řekla, že sjedu všechny filmy Robina Williamse, který bohužel už nežije. Od dětství to byl můj nejoblíbenější herec, ale spoustu jeho projektů jsem neviděla. A když film dávali v televizi, hned jsem toho využila... Nakonec jeho role byla dost absurdní, ale docela i vtipná. Akorát jsem nemohla vystát nevěstu. Totální arogantní kráva, která neviděla, jak se chová a jak musí být všechno podle ní. Na to, že obvykle jsem tak trochu feministka, musela jsem stát na straně chlapa, chudáka :-D.

Moje hodnocení:
CSFD


Velký dar
Na film jsem narazila v televizi a největší lákadlo samozřejmě byl Chris Evans. Nakonec se z toho vyklubal docela pěkný snímek, který byl opravdu emocionální. Na jednu stranu malá geniální holka, která má úžasný mozek, ale na druhou stranu je v životě ochuzena o spoustu věcí. Nehledě na to, že jsou lidé, kteří by rádi její chytrost zneužili...

Moje hodnocení:
CSFD


Pocahontas
Večer v televizi nebylo nic pořádného a tak jsem si řekla, že se podívám na tuto animovanou klasiku. Sice jde o starou verzi, která je ke všemu muzikál, ale naštěstí se tam nezpívá tolik, jako ve filmech, které dělají dnes. Ale co mě překvapilo nejvíc, nečekala jsem, že to nebude končit happy endem. Jde vidět, že každý kdo tento příběh zpracovává, notně si ho upraví podle svého.

Moje hodnocení:
CSFD


Velká svatba
Jeden příběh o jedné dost neobvyklé rodině s dost zvláštními poměry a obrovskou otevřeností. Ano, zasmála jsem se mnoha momentům, bylo poněkud komické sledovat, jak si i přes minulost docela hezky rozumí, ale na druhou stranu to ve skutečnosti byla dost průměrná blbina. A mimochodem, Robin Williams opět jako kněz :-D.

Moje hodnocení:
CSFD


Malé ženy
Nevím, jak to lépe vyjádřit, ale přišlo mi to tak trochu zmatečné. Hlavně skákání v čase. Jedinou mojí výhodou bylo asi to, že jsem viděla starší filmovou verzi a tak jsem znala daný příběh. Samozřejmě by bylo asi ideálnější přečíst předlohu. Nicméně film byl spíše průměrný a nejlepší na něm bylo herecké obsazení.

Moje hodnocení:
CSFD


Star Wars: Vzestup Skywalkera
Jsem zastáncem toho, že tato nová trilogie se neměla vůbec točit. Nejenže série byla výborně ukončená, takže nemělo smysl se pouštět do pokračování a zbytečně to otevírat znovu, ale tvůrci nebyli schopni ani najít originální námět a tak spíše vykrádali stará témata. A ještě ke všemu dvě a půl hodinová délka, která tu nudu zabíjí dvojnásob.

Moje hodnocení:
CSFD


Memphiská kráska
Trošku starší válečný film. Po shlédnutí si však ale uvědomíte, že vám toho moc nedal. V podstatě jen jedna rychlá letecká mise, spousta popichování vojáků, malá bitva a interiér letadla. Ano, bylo to asi spíše zaměřené na ukázku války a přátelství, utužování vazeb, na ukázku toho, v čem tehdy museli létat, ale to je tak vše. Před lety to mohlo být pro diváky lákavější, ale dnes už je prostě každý zvyklý na jiné zpracování i tempo...

Moje hodnocení:
CSFD


Vyproštění
Pokud hledáte akcí nabitou jízdu ve stylu počítačových her, tak jste na správném místě. Od začátku do konce je to jen samý běh a prázdné zásobníky. Jako oddechový film, u kterého nemusíte nad ničím přemýšlet a jen sledujete počet vystřelených nábojů a mrtvol, ideální volba. A to jsem docela i potřebovala. Po obsahové stránce ale nenajdete nic...

Moje hodnocení:
CSFD


Spolujízda
Zajímavý nápad, i když chvílemi poněkud trapný. Jako by se snažili udělat komedii a parodii na devadesátky. Takové ty staré klasiky akčních hrdinů, co všechno zvládnou sami. Teda až na to, že zdejší polda po operaci očí moc nevidí a musí mu pomáhat civil... Ale jo, na jedno zkouknutí dobrý, víc jsem od toho stejně nečekala...

Moje hodnocení:
CSFD


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

9 komentářů:

  1. Sebevražedný oddíl se mi líbil hodně, Harley oproti tomu průměr. Kněs je poděs jsem viděla úplně kdysi a neurazí, ale ani nenadchne, Velká svatba mě moc nebavila. Co se mi ale hodně líbilo, tak Velký dar, to byla nádhera. Miluji klasiky od Disneyho, nebo celkově Disneyho a Pocahontas je hodně povedená, krásné písničky.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Shoduji se v tvém hodnocení... Pocahontas jsem kdysi viděla v kině jako malá, to jsem tehdy milovala :D

    OdpovědětVymazat
  3. Manžel byl strašně zklamaný když videl Birds of Prey :/

    OdpovědětVymazat
  4. S Birds of Prey máme dost stejný názor. Příběh docela nanic a ani mě nebavil, ale ty akční scény byly povedené. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu si pomoct, ale ta herečka to hraje úplně suprově. Pravý šílenec :-D

      Vymazat
  5. Malé ženy mě lákají jak knižní tak filmová verze. Škoda, že se tahle nová tolik nepovedla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo to tak hrozné, ale určitě byla spousta věcí ke zlepšení....

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne