MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 dubna, 2020

Shrnutí týdne #299

neděle, dubna 26, 2020 4 komentáře
Čím jiným začít než tím, že se snad celá ta situace okolo viru začne konečně uvolňovat. Už je to opravdu dlouhé. Venku začíná být teplo, takže i v práci se v tom člověk dobře zapotí, dýchání začíná dělat problémy a co teprve, až mi začne alergie. To si nedovedu představit. Každopádně se už od některých zákazů pomalu upouští a zítra dokonce, dobrá zpráva pro nás knihomoly, začnou otevírat nějaká knihkupectví. Já osobně zatím nemám ke koupi nic, momentálně čekám na Rudé svitky magie a Supernovu, nejbližší kousky co mi vychází. Takže si ještě chvíli počkám. A co vy? Chystáte se toho hned využít?

Brzy bude květen, nový měsíc a i když spousta knih má posunuté termíny vydání, sestavila jsem obvyklý přehled jak v albu na facebooku, tak i článek s deseti tipy na novinky, které brzy vyjdou. Co za knihy jste si vyhlédli vy? Kolik jich vám přibylo na seznamu?

I přes velkou vytíženost v práci, kdy jsem obvykle odpoledne polomrtvá, jsem zvládla dočíst knihu českého autora Příběh Christophera. Upřímně nechápu ty skoro hejty a nízké hodnocení. Samozřejmě, že nějakou kritiku jsem si nachystala i já, kniha by snesla nějaké změny, ale rozhodně to nebylo vůbec špatné. Nápad byl určitě dobrý, příběh čtivý, sice byly věci, kterých by bylo dobré se vyvarovat, ale jednu hvězdičku a podobně si to rozhodně nezaslouží. Ale co, zbytek si přečtěte prostě v recenzi :-)


Následně jsem si napsala o recenzák knihy Kevina Hearna a to Útok obrů. Autora jsem si hodně oblíbila díky sérii Kroniky železného druida. Tyto knihy mi neskutečně padly do noty a já je hltám, kdykoli se mi dostanou do ruky. Díky tomu jsem si řekla, že zkusím i jeho novinku. Už jsem měla párkrát cukání si ji koupit, ale nakonec jsem odolala, tak ji zkouším alespoň takto. Zatím mám načteno asi třicet procent, ale už teď můžu říct, že je to úplně z jiného soudku a nesedlo mi to tak dobře jako druid. Ještě si nechávám názor uležet, přece jen mi zbývá docela dost velký kus na to, abych si případně změnila dojem. I když dost pochybuji...


V mezičase jsem otevřela zase omalovánky. Sice na nich pracuji stylem, že za den vymaluji kytku dvě, či pár listů, ale jak je vidět, i tak to docela rychle uteče a tak mám dva nové obrázky. Nehraju si s tím jako někteří fanoušci, nebudu dělat na jednom obrázku měsíc. Můj styl je pro mě tím pravým relaxem... Máte doma omalovánky? Stále malujete? :-)



Maggie měla tento týden narozeniny, neskutečných deset let. Strašně mi to s ní utíká a vůbec bych neřekla, že je už tak stará. Babka jedna důchodová :-D. Ale stále čilá a plná elánu, tak doufám, že jí to vydrží. Zatím tedy nic nedostala, kromě kapsičky, protože pro ni existuje jen její plyšák alá dudlík a s dalšími hračkami si nějak nehraje. Takže mám smůlu a nemám jí čím pořádně udělat radost, co jí koupit... :-/ Ale co, sem tam kokino jí asi bohatě stačí... Do článku jsem přidala pár fotek, takový rychloprůřez roky, na konci jsou pak odkazy na stará alba, kde už je fotek mnohem více... Máte doma nějaké mazlíky? Kolik jim je?


No, jsem ráda, že mám tento týden za sebou. Bylo to neskutečně náročné. Konečně mám po velikonocích nachystané vše pro dodavatele k vrácení. Bylo to o nervy a nakonec jsem našla pár lidiček, co mi pomohli, protože jsem z toho byla už skoro na zhroucení. Nejhorší byly barvy na vajíčka, protože jsem třídila a počítala asi před osm tisíc sáčků. No hrůza. Nejhorší je, že člověk dělá práci za tři čtyři lidi a nejde stíhat všechno. A mám smůlu, že nedokážu být flegmatik a odpoutat se od toho, za ty roky, co tam jsem, už jsem zvyklá na určité věci a jak to nefunguje, jsem ve stresu. Nevím, jak dlouho to ještě zvládnu, jak psychicky, tak fyzicky. Spousta lidí si totiž neuvědomuje, že práce v obchodě není jen o stání a obsluze... :-(

Nic, budu končit. Doufala jsem, že stihnou udělat titulky na Cizinku, ale jak to tak vypadá, podívám se na to až zítra. Jdu se pomalu chystat na peřinu a knihu a konečně relax. Doufám, že se máte lépe, nestresově... Tak zatím ahoj a příští týden zdar :-P


Články, které vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Pěkné obrázky. Zrovna nedávno jsem se pustila též do malování a pěkně to odreaguje. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knih na seznam čtení přibývá neustále, ale čas na čtení bohužel ne. :D Mazlíčky máme doma čtyři, psa a tři kočky. Pes bude mít za chvíli rok a kočky jsou staré 10, 3 a 2 roky.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne