MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 dubna, 2020

Top výběr

Opět mám k nákupu jednu jedinou knihu a to je výjimečně další Cassandra Clare. Ve světě lovců stínů se pohybuji už spoustu let a tak si nenechám uniknout ani další pokračování. Ještě mě sice čekají k přečtení Temné lsti, ale doufám, že nadále mě to bude bavit jako dřív.


Rudé svitky magie (Nejstarší kletby #1)
Další příběh lovců stínů, který je zároveň první knihou nové série. Její děj sleduje velkého čaroděje Magnuse Banea a Aleca Lightwooda na jejich cestách po světě po skončení velké války. Magnus Bane si nepřál nic jiného než dovolenou — luxusní výlet po Evropě po boku lovce stínů Aleca Lightwooda, který se navzdory vší nepřízni osudu nakonec stal jeho přítelem. Jakmile se však ubytují v Paříži, navštíví hrdinu dávná přítelkyně s informací o kultu zvaném Karmínová ruka, který uctívá démona a usiluje o vyvolání chaosu. Vše nasvědčuje tomu, že tento kult založil Magnus sám. Před spoustou let. Jen jako vtip. Nyní musí Magnus a Alec hledat po celé Evropě, aby vystopovali Karmínovou ruku a jejich nepolapitelného nového vůdce, dřív než kult způsobí další škody. Jako by nestačilo, že jejich romantická dovolená byla odsunutá, démoni nyní pronásledují každý jejich krok a je těžké poznat přítele od nepřítele. Jejich hledání začíná být čím dál zoufalejší, a tak Magnus a Alec si musí navzájem důvěřovat více než kdy jindy - i když to znamená odhalit tajemství, která oba mají.

Zaujalo mě

Tady mám hodně young adult. Kromě posledních dvou, což jsou první díly nových serií, ale českých autorek (proto bych je ráda zkusila), tu mám především pokračování toho, co mě zaujalo už dříve. Proto si i tyto knihy přidávám dále na seznam a pokud by se našla chuť, vím po čem sáhnout. První díl Everless mám dokonce doma, i když stále nepřečtený, takže tam by v případě zájmu mohla být koupě, ale to ukáže až čas :-).


Královna ničeho (Krutý princ #3)
On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Moc je mnohem jednodušší získat než si ji udržet. Jude se tuhle lekci naučila, když se vzdala kontroly nad podlým králem Cardanem výměnou za neomezené pravomoci. Teď je z ní vyhoštěná královna Říše víl, skončila v lidském světě bezmocná a trpící Cardanovou zradou, ale odhodlaná získat zpátky všechno, o co ji připravil. A příležitost se brzy naskytne v podobě sestry-dvojčete Taryn, jejíž smrtelný život je v nebezpečí. Pokud chce svou sestru zachránit, musí se Jude vrátit mezi víly, riskovat život a vyrovnat se se svými přetrvávajícími city k Cardanovi. Ale v Elfhame je všechno jinak. Říše stojí na pokraji války, a jakmile Jude vklouzne hluboko za nepřátelskou linii, pohltí ji krvavá politika.

Panství zášti a lásky (Everless #2)
Čas je zbraň. Jen ona ví, jak ji použít. Závěrečný díl série. Jules Emberová je na útěku z panství Everless. Byla obviněna z vraždy královny i Roana a na její hlavu je vypsaná odměna. Pronásleduje ji i skutečná vražedkyně, Čarodějka Caro. Jules ví, že coby převtělený Alchymista už prožila jedenáct životů, nemá však přístup ke vzpomínkám a zkušenostem, jež během nich získala – na rozdíl od Čarodějky ovládající své schopnosti dokonale. Podaří se Jules odhalit tajemství vlastní minulosti a očistit své jméno?

Zářící ruiny (Temné nadání #3)
Systém nucených prací se začíná bortit. V centru veškerého dění jsou i sourozenci Abi Hadleyová a její bratr Luke. Oba mají důvod nenávidět vládnoucí rodinu Jardinů. Luke ale ví, že pokud chtějí dosáhnout svého, musí se spojit s nejmocnějším členem klanu, nevypočitatelným Silyenem. Aby ukončili dlouholetou tyranii a změnili osud celého světa, musí riskovat a vzdát se toho, co je pro ně nejcennější. Jsou připraveni takovou oběť podstoupit?

Před bouří (Krysy apokalypsy #1)
Každá apokalypsa potřebuje svoje krysy. Příběhy většinou nezačínají koncem světa. Jenže na Leru nastává konec světa každých sedm dní, když se jím proženou magické bouře, které srovnají se zemí vše, co se nachází mimo ochranné bariéry. Když totiž srazíte z nebes bohy, musíte počítat s následky. Bohové padli před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminovaná půda, mutace nebo absence povrchové vody nejsou ničím neobvyklým. Mimo města může i jeden špatně nabitý bateriový článek znamenat předěl mezi životem a smrtí. Ne všichni se s tím ale dokázali smířit, a tak hledají způsoby, jak přelstít přírodní i lidské zákony — jako krysy si hledají skulinky, ve kterých můžou přežívat. Jenže co když si někteří lidé začnou uvědomovat, že mezi přežíváním a žitím je propastný rozdíl? A co teprve když si to uvědomí i sami bohové…

Třpytící se město (Lea Honor #1)
Dva válečnické rody. Kdysi mezi nimi vzniklo pouto, které musí být naplněno. Ona pochází z kraje slunce a barev. On ze země deště a lilií. Ona nadevše miluje svou rodinu, on věnoval srdce jiné ženě. Společně se vydávají na cestu po krajích prosycených tajemnem. Každý ovšem sleduje vlastní cíl. Ona hledá způsoby, jak zpřetrhat vynucený svazek. On zase možnost, jak zachránit svou lásku, aniž by porušil dávný slib. Ani jeden však netuší, že je pronásledují Stíny, které se je snaží polapit do smrtelných osidel.
 

Tipy na vycházející novinky najdete i zde v článku. Pokud vás zajímá větší přehled knih, pokračujte do alba, kde najdete desítky knih...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Na novou Cassie CLare se taky moc těším! :) Akorát, co vím, tak Královna ničeho je přesunutá až na léto, CooBoo u pár knih odložilo vydání. Mrzí mě to, byla jsem zvědavá, jak celá série skončí, ale chápu, že v současné situaci to jinak nejde.

    OdpovědětVymazat
  2. Ať tě knihy baví :) Na mě je to moc fantasy a YA :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto to nemám na hlavním seznamu ;-) A jinak čtu převážně fantasy.

      Vymazat
  3. Lákají mě Královna ničeho a Everless, které mají nádherné obálky. :) Napřed by to ale chtělo dostat se k prvním dílům. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně mě láká Everless a myslím, že jej nakonec i zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se těšit na recenzi. Nejspíš to stihneš rychleji než já 😁

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne