MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 března, 2020

Viděla jsem... #148

úterý, března 10, 2020 8 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)

 

Terminátor: Temný osud
Po pravdě Terminátor bez Johna pro mě není Terminátor. Zatím jsem viděla všechny filmy a i když se na ně strhla kritika, já byla spokojená. U tohoto snímku to platilo asi pro první polovinu. Ano, bylo to občas přitažené za vlasy a prostě se dneska filmy už nedělají jako dřív. Samé digitální efekty a přehnané nereálné scény. Z počátku jsem ale byla spokojená, jak s dějem tak s tempem. Ale od té šílenosti s letadly se to strhlo špatným směrem a už to bylo jen hrozné. A to opakování klišé jak Arnie přijde o ruku či polovinu ksichtu, to si taky mohli nechat od cesty. Za mě tentokrát zklamání a to jsem se těšila, když se na tom podílel sám Cameron.

Moje hodnocení:


V pasti
Většina filmu je opravdu zajímavá a napětí se dá krájet. Rozjezd opravdu slušný a to nemluvím o samotném zpracování. Apokalypsy mám ráda a tady je toho hodně, co člověk může vidět. Od počátečního kolapsu, přes vývoj situace až v moment, kdy se to začne kazit ještě víc. Klidu jsem si opravdu moc neužila, ale byly chvíle, kdy jsem se trošku nudila. Co mi ale nejvíc vadilo a co nemám u filmů tohoto typu ráda, že vlastně neznám žádné logické vysvětlení, nevím co bylo příčinou. Kdo je 'nepřítel'. V podstatě zůstal ve vzduchu velký otazník. Sice chvílemi divákům nabídli pohled na něco neviditelného, ale v takovém filmu se to dá lehce významově obrátit. Takže za ten nedotažený konec palec dolů...

Moje hodnocení:
CSFD


Lepší teď než nikdy
Klasické téma, kdy se starší lidé, vdovci nebo notoričtí samotáři rozhodnou změnit a vrhnou se do vztahu po hlavě. Komedie, která tu byla snad milionkrát a už nemá ani čím oslnit. V tomto případě šlo o oddechové sledování večerní televize, kdy šlo v podstatě o sledování hereckých hvězd, které mám v oblibě...

Moje hodnocení:
CSFD


Manžel na zkoušku
Pamatujete si film Přes palubu s Kurtem Russellem a Goldie Hawn? Tak tohle je moderní pojetí, kdy se role prohodí a mladá žena s dcerami využije amnézie milionáře, který spadl z lodi. A zápletka se opakuje, až je to trapné. No, na původní verzi to rozhodně nemá :-).

Moje hodnocení:
CSFD


Joker 
Chápu, že Joker byl prostě blázen a šílenec a tohle má být tak nějak náhled do jeho praštěné duše (všechen hold hlavnímu představiteli, zvládl to na jedničku), ale tenhle depresivní průběh mě absolutně nebavil a po půl hodině jsem to vzdala. Na to se opravdu nedá koukat.

Moje hodnocení:
CSFD


Teorie všeho
Pohled do života slavného vědce Stephena Hawkinga. Od jeho studií přes průběh jeho nemoci. Jako obvykle nám přináší typický příklad toho, že géniové, kteří nějak ovlivnili vědu či lidstvo, obvykle měli dost těžký život. A tady tomu rozhodně není jinak. Ale oproti jiným filmům se to nese v dost poklidném duchu.

Moje hodnocení:
CSFD


Ledové království 2
Nejsem si jistá, jestli je to úplný konec, všechno tomu tak nějak nasvědčuje. Příběh se mi líbil, bylo to moc zajímavé, především odhalení některých věcí z minulosti. Konečně člověk více pochopil podstatu Elsy a podobně. Ale musím se opakovat, protože kdyby to bylo bez zpívání, protože muzikály moc ráda nemám, bavilo by mě to stokrát víc...

Moje hodnocení:
CSFD


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Ani jeden z filmů jsem neviděla, ale Manžela na zkoušku popisuješ přesně tak, jak jsem myslela, že bude vypadat. Ledové království 2 bych ráda viděla a vzhledem k tomu, že mám muzikály moc ráda, věřím, že se mi bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mně se naopak Joker líbil moc, i když zas nehlásám, jak je to božský film, ale super byl a herecký výkon, bomba. Manžel na zkoušku za mě blbost, naopak mě hodně bavila Teorie všeho a Bird Box. Na Terminátora se chystám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že šlo hlavně o herce a jeho výkon a jeje to znát, ale tento styl není pro mě...

      Vymazat
  3. Já mám v plánu Ledové království. Ačkoli se mi jednička nelíbila, tak chci tomu dát šanci a přijde mi, že dvojka bude lepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím. Každopádně já vidělaviděla jedničku asi třikrát než se mi zalíbila. Ale pořád to nemá třeba na Na vlásku :-)

      Vymazat
  4. Pěkné kousky!! Já ted jedu na seriálech na Netflixu - Zámek a klíč, 13reasons why atd. Co taky jiného dělat s karanténou v ČR a s dvoutýdenním prckem doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zámek a klíč bych taky zkusila, ale neznám ani knižní předlohu, tak nevím o co pořádně jde...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne