MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

15 března, 2020

Shrnutí týdne #293

neděle, března 15, 2020 5 komentářů
Přichází jaro. Je to poznat na ránech, kdy bývá brzy světlo a na večerech, kdy naopak utíká mnohem později. Už i slunce se umoudřilo a svítí jako šílené. Jen kdyby ještě začalo hřát :-). Aspoň něco člověku zlepšuje náladu, když se všude jen řeší virus, který řádí po celém světě. O ničem jiném se ani nemluví a každý den člověk všude vidí to nepříjemné slovo...

Je to hodně vidět u nás v práci. Sice se zaváží zboží normálně (mimochodem jezdí velikonoce a já se zase zakoukala do dalšího trpaslíka), ale lidi nekupují v podstatě nic jiného než jídlo. Hotová davová mánie, která vypukla ještě dříve, než se situace tak zhoršila. Taky jsem si pro jistotu nabrala nějaké jídlo, abych nebyla pak škodná a o hladu :-). Navíc, i když se všechny obchody momentálně uzavřely, potraviny údajně zavírat nechtějí ani v nejhorší situaci, tak uvidíme. Ale už aby bylo zase lépe, na člověka to docela doléhá. Zvlášť s přihlédnutím na chování některých jedinců, kteří odmítají poslouchat nařízení. Myslím, že týden či dva v ústraní od společnosti není přece konec světa. Zvlášť za cenu toho, že se šíření zpomalí či zastaví...


Ale opusťmě toto téma. Po večerech, když jsem zrovna nechtěla číst, jsem pokračovala na modelu. Už se opravdu blížím k poslední etapě a víceméně mě čeká jen karoserie a detaily. Jsem téměř u konce... Myslím, že když se mi bude chtít, tak do týdne by mohlo být hotovo. Sice se mi zrušila dovolená, protože je málo lidí, ale i tak bych to mohla zvládnout...



Mnoho článků jsem tento týden nenapsala, jednak mi chybí inspirace, ale především asi ta správná nálada. Ke koukání mě čeká hned několik filmů, ale já obvykle stejně nakonec skončím večer u televize, kde mám něco puštěné na pozadí a snažím se neusnout u knihy. A jediné mé rozptýlení je prostě Cizinka, což znamená vždycky čekat týden na nový díl. Takže vlastně je minimum nápadů. Každopádně jsem publikovala hodnocení filmů, které jsem zkoukla za poslední týdny a jeden seriál, který určitě doporučím :-).

Velkou radostí pro mě bylo překvapení od knihomolky Míšy, která mi oznámila, že došla kartička s podpisem Kerstin Gier. Autorce psala skoro před půl rokem, spolu se zprávami dalším, ale ona jediná odpověděla a podpis zaslala. A navíc jsem od Míši dostala i krásnou Zlatonku, což je mimochodem balzám na rty :-D.


Dneska jsem kromě chvilky hraní hry a dělání snídaně (palačinky alá lívance), víceméně četla nebo brouzdala internetem. Dočetla jsem Krále Wyldu, kdy poslední stránky se pekelně vlekly. Sice byly dějově nejdůležitější, ale ta kniha mě nedokázala dostatečně pohltit. Názor si můžete přečíst v recenzi, kterou jsem dnes také sepsala...


A to je asi vše, přejeme vám s Maggie krásné přicházející jaro... ;-)



Články, které vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Jaro a sluníčko i taky zlepšuje náladu, jen by bylo fajn si ho trochu užívat a ne jen dřepět doma :) Ale snad se to přežene a mezitím ječas na čtení a tak :) Ten model mimochodem vypadá skvěle a lívance taky, hned mám na ně chuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-)
      Jo, už aby to bylo za námi. Necítím se zrovna dvakrát dobře, když musím denně mezi ty lidi.

      Vymazat
  2. Dneska je tak krásně a teplo! úplně to láká na procházky, už aby tohle šílené období bylo za námi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké ukázky práce tvořivého ducha. Palec nahoru. Je super, že se umíš zabavit a odreagovat. Já dělám totéž skrze psaní.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne