MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 února, 2020

Shrnutí týdne #290

neděle, února 23, 2020 2 komentáře
Zdravím vás při další neděli. Venku je polotma, nic moc počasí a podle mokrých proužků na okně soudím, že už zase prší. Taky vás to počasí neustále překvapuje? Já osobně, po této divné zimě, mám docela obavu, jakým směrem se potáhne to letní počasí. Buď budou hrozná horka a sucho nebo bláznivé přívalové deště jako loni...

Minulý týden jsem úspěšně přečetla Šedé bastardy, jak už jsem zmiňovala. Kniha mě tak strašně bavila, že mě úplně přetáhla na jinou čtecí formu. Rozhodla jsem se totiž postupně utíkat od žánru young adult, který mě už prostě nedokáže dostatečně bavit. Knihy jsou si hodně podobné a nemají pro mě tu správnou zábavnou formu. Víc jsem se o tom rozepsala v článku, který mi prostě přišel na mysl a já se rozhodla trošku vypsat.


Díky tomu jsem absolutně překopala svůj seznam knih ke čtení. Nyní se tam vyskytují jen nějaké ya knihy, u kterých jde o dočítání sérií, ale jinak spíše o kousky pro 'starší čtenáře'. A několik z nich mě zaujalo opravdu hodně. A byla jsem tímhle rozhodnutím natolik nadšená, že jsem opět přeskládala knihovnu. Tentokrát jsem při té příležitosti pár kousků, které ani číst nebudu, vyřadila. Ještě zvažuji, jakou formou se jich zbavím a jestli nepřidám další, ale na to prostě potřebuji čas. Nicméně knihovna má jednu část s různými světy, kde jde o knihy více sérií a případně i nakladatelů, ale patří k sobě. Na horních policích jsou knihy, které nejsou ya a pak pokračuje zbytek. Však jak budu mít hotovo, určitě vám to ukážu :-)

V týdnu jsem se rozhodla vytáhnout model ze skříně a začít pracovat na dalším Mustangu do sbírky. Při té příležitosti jsem udělala úklid vitríny, oprášila jsem každé smítko prachu a udělala si místo na nový kousek. A jelikož toho mám čím dál víc, vyrobila jsem si cedulky s názvy pro lepší orientaci :-) I dnes hodlám ještě pokračovat v práci a budu natírat jednotlivé dílky, dokud mám aspoň nějaké slabé světlo.




Jako vždy ve třetím týdnu daného měsíce, jsem připravila přehled knižních novinek na březen. Jednak je najdete ve velkém přehledu na facebooku a taky v článku, kde je jako obvykle deset tipů na knihy. Já se zatím držím dobře a od začátku roku jsem si koupila jen tři knihy od Alison Weir. A do této doby jsem (navíc po mém rozhodnutí s ya knihami) neměla nutkání cokoli dalšího pořizovat. Tedy kromě pár knih, které bych ráda přečetla, ale nejsou ani v elektronické podobě ani v papírové k sehnání, což je velká škoda. Ale zpátky k březnu, mám tam jen jeden nákup a to nového Ricka Riordana :-).


Jedinou přečtenou knihou tohoto týdne jsou Jiskřičky v popelu. Trochu mě brzdilo čtení, ale proč, to je v podstatě napsané v recenzi. Momentálně jsem se rozhodla pustit do Prozřetelnosti ohně, přičemž jsem první díl četla asi před čtyřmi roky, takže to bude zajímavé. Ale doufám, že když jsou všichni z té série nadšení, že nakonec chytne i mě. Je to pěkná bichle, tak snad ji nebudu číst moc dlouho. Následně bych totiž chtěla pokračovat v další odkládané knize a to Trůnu lebek...


Včera se u mě mamka stavila na oběd. Poté jsme vyrazily na nákup do Pepca, protože mi řekla, že jsou tam pěkný trička od 59,-. A byly. Akorát jsme jaksi neskončily jen u toho a nakonec jsme každá odjížděla s plnou náručí věcí. Já si například vzala ještě jednu takovou malou pěknou stoličku, která mi padla do oka hned u dveří. No a samozřejmě jsme ještě zajely mrknout na nějaké dekor věci, hlavně umělé kytky, protože mi umírá další a já to už prostě vzdávám. Akorát jsou ty umělotiny pěkně drahé, takže jsem si zatím vzala takový jeden kousek imitující trs trávy a nevypadá to špatně a pak takové malé česneky k těm, co už jsem dostala k narozeninám. Teď jen sehnat vázu. Člověk by nevěřil, jak je těžké sehnat úzkou vysokou vázu!


A to by tak mohlo být všechno. Jdu tedy na ten model, dokud se mi ještě chce. Čím dřív to zvládnu natřít, tím dřív budu moct lepit, což je ta snažší a rychlá část. Tak se zatím mějte hezky a příště zase ahoj :-)


Články, které tento týden vyšly:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Ta stolička je pěkná, ta by se mi taky hodila. S kytkama taky neustále bojuji, dostala jsem od mamky narcisky a hyacinty a po týdnu jsou úplně chcíplý, a to jsem se fakt snažila. No a teď mi umírá další kytka, postupně jí hnědnou všechny listy... Neustálý boj :D Ale to rákosí vypadá dobře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tu moji kytku asi dva roky minimálně. Celou dobu nic a najednou ji opadaly všechny listy. Už loni jsem to vzdala s bylinkami, po několik apokusech to prostě není pro mě, a teď tohle... Ještě že jsou ty umělý :-)
      A ten rakos, to je takova tráva a řekla bych, že je to z papíru :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne