MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 února, 2020

Tři snímky na seznamu, doufám, že se budu dobře bavit. V poslední době filmy hodně šidím, protože mě už tolik nezaujmou a unikám spíše k seriálům.


3Bobule
Na Bobule se chci podívat spíše se zvědavosti, protože předchozí dva filmy byly sice vtipné, ale jako vždy na české úrovni. To znamená, že ne každá sranda byla tak humorná, a že když se na tyto filmy dívám, tak si připadám, že náš národ na IQ moc nepobral. Ale budiž, možná to jen nechápu.

Anotace: Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)...


Bloodshot
Upřímně od toho vůbec nic nečekám. Spíše si myslím, že to bude nějaký propadák pod 60% hodnocení. Ale já se rozhodně hodlám pokoukat na Vinu Dieselovi (pořád ještě má co předvést) a na Samu Heughanovi, kterého všichni můžeme znát z Cizinky :-D.

Anotace: Ve snímku podle komiksového bestselleru ztvárňuje Vin Diesel vojáka Raye Garrisona, který byl zabit v boji a znovu oživen korporací RST jako superhrdina Bloodshot. Nanotechnologie v jeho žilách z něj činní nezastavitelného bojovníka obdařeného nadlidskou silou a schopností okamžitě se uzdravovat. Korporace RST však neovládá pouze Bloodshotovo tělo, ale i jeho mysl a vzpomínky. Ray neví, co je skutečné a co je lež, a tak se rozhodne to zjistit.


Tiché místo: Část II
A tohle je moje top očekávání za březen. První film byl hodně kritizován, přitom to pro mě byl suprový snímek dýchající správnou atmosférou. A tak jsem zvědavá na pokračování, protože podle traileru to vypadá, že tam budou scény jako následující události, ale i ty, které předcházely prvnímu filmu.
 
Anotace: Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“



Obsahy a obálky filmů jsou z webu csfd.cz...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

9 komentářů:

  1. Na všechny tři chci kouknout. Hlavně ale na Tiché místo jedničku napřed.. O:-) Jsem ji ještě neviděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to honem naprav, to bylo super... hlavne si musis ale vsimat ty atmosfery :-)

      Vymazat
    2. jojo, jakmile budeme mít s chlapem náladu, tak s i to pustíme jeden večer. :)

      Vymazat
  2. Tiché místo musím vidět!! Jednička byla pecka, dlouho jsem nebyla tak potichu u filmu jak tady. Jinak to ale nešlo, aby člověk o něco nepřišel že :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, a navíc si vem, kolik jsi z toho vyčetla při minimu dialogů, jak to prostě každý jen prožívá :-)

      Vymazat
  3. Na Tiché místo se chci podívat. Jedničku jsem viděla a jsem zvědavá, jak to bude s dvojkou, a co všechno se tam stane. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě, co se filmů týče, zaujal dokumentární film V sítě. Je to spíše otázka přeloma února a března, ale zmínku jistě stojí. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne