Domácí máslo
Suroviny: 2x smetana ke šlehání 33%Postup: Obě smetany ke šlehání dejte nejlépe do robota. Ruční míchání by mohlo být pracné a zdlouhavé. Obvykle to i robotu chvíli trvá. Pak pusťte spotřebič a nechte šlehat, dokud neuvidíte, že se uvnitř oddělují hrudky a voda. Jakmile se vám bude zdát, že už to víc nejde, vodu vylejte a hmotu si dejte nejlépe na nějaké prkénko. Když bude větší, tak to bude lepší, protože takto jej dávám pod vodovodní kohoutek, kde pod mírným proudem chvíli hroudu opracováváte, aby se případný kal ještě vyplavil. Pak si obvykle na máslo vysypu trošku pokrájené pažitky, zamíchám a vložím do nějaké dózy. Je potřeba hmotu nechat pár hodin v lednici ztuhnout. A máslo je na světě. Nijak pracné :-)
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni








2 Komentáře
Doma dělané je vždy lepší než kupované. :) U poslední fotky má člověk chuť zakousnout se. :))
OdpovědětVymazatNo hlavně s tou pažitkou, všechno čerstvé, to je paráda :-D
VymazatKaždý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)