MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 ledna, 2020

Na leden jsem nějak zapomněla, takže tu mám snímky, které mě zaujaly, za leden i únor. A co padlo do oka vám? :-)

 
 

Na nože
Občas si vybírám filmy podle hereckého obsazení a tohle je jeden z těch případů, kdy mě prostě zlákají herci a já až za chodu zjistím, o čem to vlastně je...  

Anotace: Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson.


Pod vodou
Sice tomu dělají velkou reklamu, jaká z toho bude pecka. Já si to nemyslím. Už jen ta logika, že na nejhlubším místě světa potápěči jen tak chodí po mořském dně (záleží na tom, jestli to není nějaká vzdálená budoucnost)... Ale zkusím to.  

Anotace: Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého.


Mizerové navždy
První dva filmy jsem viděla už několikrát, i když je tomu nějaká doba. Každopádně si základ pamatuji a tak se spíše z recese podívám i na pokračování. Moc nečekám, tak snad nebudu zklamaná.
 
Anotace: Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda.


Gentlemani
Další moment, kdy se dívám hlavně na herce :-D.  

Anotace: Sofistikovaná akční komedie z dílny scénáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů.


Malé ženy
Už jsem měla možnost vidět jednu ze starších verzí z devadesátek. Knihu jsem nečetla, přesto vím, o co tam jde. A v tomto případě nepohrdnu ani novou variací a to hlavně díky herečkám, které tam hrají.  

Anotace: Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním.


Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
DC Comics nepatří mezi mé oblíbence, nicméně na filmy koukám. Třeba Aquaman a Wonder Woman mě docela bavili. A tak i tento snímek mám na seznamu.  

Anotace: Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít!


Obsahy a obálky filmů jsou z webu csfd.cz...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Já se teda extrémně těším na Malí ženy a zaujali mě Gentlemani. Malé ženy jsem četla tak 3x :D

    OdpovědětVymazat
  2. Malé ženy jsem viděla na silvestrovské předpremiéře a bylo to božííí :). Asi na ně půjdu ještě jednou:D.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Harley Quinn jsem velice zvědavá, jaká bude. Ale zatím u mne vede Jumanji 2, na které se tento týden chystám do kina. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na nože se taky těším a stejně jako ty, mám to napsané jen kvůli obsazení :D

    OdpovědětVymazat
  5. Asi nejvíc mě lákají Malé ženy. :) Trailer se viděla několikrát a stále více mě nutí přečíst si knihu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bude asi ten případ kdy mě knižní předloha moc neláká :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne