MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 října, 2019

Zdravím u nedělního shrnutí. Dneska od mamky, jelikož si vyrazili za zábavou a tak hlídám. Takže snad to nějak zvládnu dát dohromady, sepsat, nafotit a tak podobně :-) Jdeme na to...

V pondělí jsem doplnila album s chystanými novinkami z knižního světa. Momentálně tam najdete celkem 118 knih. Vybrali jste si? Já rozhodně. Vypíchla jsem pro vás deset tipů, co mi přišlo hodně zajímavé, což najdete v přehledu. A co jsem si na seznam přidala já, to se dozvíte v nejbližších dnech ;-)

Tento týden jsem slupla hned dva díly Mercy. Tentokrát šlo o Stříbrnou relikvii a Říční znamení. Moc mě to bavilo, bylo to fajnové a strašně ráda bych se hned pustila do dalšího, ale už fakt musím dočíst ten recenzák, co pořád odkládám :-P. Trošku mi hoří termín, tak musím opravdu zapracovat.


Co se týče pracovního nasazení, tak přípravy na vánoce jsou v plném proudu. Tento týden chodily poslední zásoby zboží, dodělávaly se vzorky, podle kterých to pak budeme chystat. Jen pro přehled, toho sortimentu je tolik, že máme devět palet jen vzorků (což pro neznalé znamená, že z každého artiklu vezmeme jeden kousek a je z něj vzorek ;-)). A to mi přijde docela šílené. V úterý to vypukne, jdu na noční a do rána budeme chystat. Na jednu stranu z toho mám hrůzu, protože vím, co to dá práce, na stranu druhou se těším na všechny ty nové kousky, které můžu okoukat...

Jediné, co se mě a vánoc letos týče, tak pečení cukroví. Rozhodla jsem se, že si chci něco udělat doma, protože to hezky navnadí atmosféru a taky to doma pak pěkně voní. Mamka dokonce ani nebude cukroví objednávat a vezme si akorát ode mě. Nebudu dělat teda šílené zásoby a počet druhů se pohybuje okolo pěti, ale myslím, že to stačí. Aspoň se nebudeme zbytečně cpát. Dárky poprvé nebudeme řešit vůbec, takže žádný stres, nervy a běhání po obchodech... :-)

Nové knížky tentokrát nemám žádné, ale vynahradila jsem si to jinými věcmi. Například jsem si koupila nové vykrajovačky na vánoční pečení. Tvary, jaké ještě doma nemám, takže se těším, jak budu tvořit. Jelikož nejsem doma, tak nemůžu vyfotit, tak alespoň odkaz. Dnes jsem se byla mrknout na cestovní tašku na kolečkách. Moje záda na tom nejsou moc dobře, lepší už to asi nebude. Sice necestuji nějak pravidelně, ale když už jo, tak si to chci zjednodušit. Příští rok jedeme s mamkou do Prahy na Svět knihy na více dní a chceme vidět i město a tak, takže se mi hodí. A navíc jestli mi klapne Anglie, tak bude taky fajn nemít k dispozici jen sportovní tašku na rameno. Fotku mám jenom takovou nekvalitní z obchodu, co jsem posílala mamce.


Největší radost ale mám z nového pyžama. Díky příspěvku na facebooku, na který jsem narazila, jsem zjistila, že v Tescu mají Harry Pottera. A tak mám nový ohoz na spaní a hned hezky tematický :-D Chtěla jsem se tam stavit s mamkou, ale díky práci na zahradě jsme zapomněly. Ještěže jsou lidi ochotný a tak mamčina kamarádka se tam stavila nakoupit a vzala mi ho :-)



Poslední věcí jsou světýlka na knihovnu. Koupila jsem ve výprodeji vánoční osvětlení, které by mi tam mělo délkou sedět. Bonusem je, že se dají ovládat mobilem na dálku (třeba hezky z postele) a taky je tam časovač, takže můžu v klidu usnout a nebude to svítit do rána. Instalace proběhne asi zítra, takže pak rozhodně vyfotím :-)

Zbytek týdne probíhal vcelku klidně. Když jsem nebyla zrovna v práci, tak jsem docela odpočívala. Ale stihla jsem si předchystat i nějaké články, které však dodělám až zítra z pohodlí domova, kde mám všechno po ruce a taky můžu v pohodě fotit... Pracovní víkend je taky za mnou, zítra volno, pak noční a zase volno. To nějak zvládnu. Dneska už jen televize (večer Avatar a to asi neodolám), případně seriály a taky ta prokletá kniha.

Zrovna si tu sedím a dělím se o peřinu s prckama. Teda já si ji donesla, aby mi bylo teplo, ale oni mi většinu zabrali. Klasika, tak to dopadá, když má člověk jezevčíky :-D. Jen Maggie leží vedle, ta na to není.



No nic, mějte se hezky a nezapomeňte napsat, jak jste se měli vy, co máte nového a tak dále :-P.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. To tričko je boží! :D

    A nezávidím ti, že se musíš potýkat s vánočním shonem... brr. :D

    (s)měj se! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těch knižních novinek je vždycky tak moc, že nevím, co si dřív vybrat. Člověk by nejraději přečetl všechno hned :D.
    Jinak ten batoh vypadá dobře, navíc se tam toho určitě i dost vleze. Doufám, že ti Anglie vyjde, budu se těšit na fotky ^_^.

    Tričko HP na spaní vypadá taky parádně. U nás Tesco zrušili, takže bych musela dojet do jiného města, tak třeba se mi postesti někde jinde:)

    Minulý týden jsem si také neporidila žádnou knihu, takže v tom nejsi sama. :D :)

    A ty světýlka na ovládání z postele budou určitě boží, těším se na fotku:)

    My měli minulý týden dost hektický, takže jsem skoro ani necetla. Z prace jsem chodila pozdě večer a pak mi zbývala už jen chvilka na čtení. Ale konečně máme vyřešenou výstavu do Maroka, takže doufám, že tento týden už to bude klidnější A pohodovejsi. :))

    Měj se krásně ^_^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to spíš jak takový malý kufr na kolečkách :-) Taky doufám, ale je pár komplikací, takže snad to zvládnu...

      Tesco už má online nákupy. Ale asi jen na jídlo. To je škoda, moc se mi to líbí. A je to pyžamo, komplet...

      Světýlka jsou fajn, jen musím vymakat, jak to udělat. Je to trošku komplikovanější :-)

      Tak já to mám přesně opačně. Minulý týden oproti tomu, co mě teď čeká, byla určitě pohodička. Tento začne teprve ten správný masakr... :-O

      Vymazat
  3. Teda to já snad jako jediný člověk, kterého znám si dávání dárků hrozně užívám, zrovna tenhle týden by mi mělo dorazit pět kilo sprcháčů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mezi samými dospělými je to už docela zbytečné... Takhle si užijeme svátek jinak...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne