MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

06 října, 2019

Poslední letošní dovolenkový týden. Jak já jsem se na něj těšila a nakonec to docela uteklo. A co se vlastně dělo? No to se dozvíte v novém shrnutí týdne :-)

Pondělí bylo lehce lenošivé. Sice jsem uklízela tu neskutečnou kopu nádobí v kuchyni, jelikož minulý týden byla docela nestíhačka a taky nechuť cokoli doma dělat :-P. Během toho jsem odbíhala k počítači, kde jsem si chystala nějaké věci, fotila na články, chystala koncepty a navíc jsem u toho stíhala i vařit... No klasika, prostě se nedokážu věnovat jedné činnosti a vždycky se tak nějak porcuji na kousky sem a tam... Hned z rána jsem dočítala knihu. Zbývaly mi poslední stránky z Otrokyně citů, kdy jsem čtení zabalila v jednu ráno s tím, že dál to nedám. Takže jsem to po probuzení dotáhla a ještě ve stejný den sepsala recenzi.


Abych neměla čtení málo (napsala jsem si hned o několik kousků k recenzi), přistála mi ve čtečce novinka Město lží. Docela mě zaujala anotací a hlavně obálkou, přemýšlela jsem, jestli do toho jít, jelikož je to zase série a ne zrovna hubená. Zvědavost zvítězila, takže se do ní pustím hned po Božím hrobě, který zrovna čtu...


Úterý jsem měla docela rozlítané. Ráno jsem rychle publikovala článek se čtecími plány na říjen. Vybrala jsem si Perutě noci, ty sice nejsou starším kouskem, se kterým potřebuji hnout, ale těším se na to. Druhou knihou je thriller, který jsem ukořistila doslova za pár kaček v akci. Už kdysi mě zaujal obsahem a tak jsem zvědavá, co na něj řeknu. Hlavně tedy, pokud se na něj časově dostanu... :-D


Ale zpět k věci, dopoledne jsem okoupala Maggie, protože to její drbání mi drásá nervy. Pak jsem vyrazila na brigádu, pak domů začít uklízet, prát a podobně. S mamkou jsme chtěly jet vrátit koloběžku, co jsem si koupila, ale po cestě kleklo auto, takže jsem se vracela domů sama a jela si vrácení vyřídit bez ní. Naštěstí to dobře dopadlo, dostala jsem dárkové kupony, protože peníze nevrací a jela jsem zpátky domů, pokračovat s uklízením. Také jsem zpracovala další resty v blogu a pak už byl najednou večer a tma a čas na válení u televize... :-)

Středu a čtvrtek jsem strávila absolutním lenošením. Samozřejmě byly nutné věci jako udělat si jídlo a uvařit, následně uklidit (jo, já prostě vydržím jen chvíli, takže vlastně uklízím každý den :-P), taky jsem musela zase vyčesat Maggie, protože ta její srst je za trest. Ale jinak jsem spíš trčela na počítači (publikovala jsem měsíc s knihou s přehledem přečtených knih a s hromádkou těch nových) nebo u knihy. V Božím hrobě jsem se dostala za polovinu, i když jsem doufala, že do pátku bude hotovo. Chyba lávky, je to opravdu dlouhé. A abych nezapomněla, další přírůstek do rodiny v podobě Zjizveného krále i s podepsanou kartičkou :-).



Pátek, blížil se konec dovolené. Znamenalo to i poslední přípravy na Humbook a modlení, abych něco nezapomněla. Sepsala jsem mini recenzi na knihomolskou tašku od Cathy, takže pokud nějakou sháníte... Mám ji otestovanou na humbooku a byla fakt užitečná. Odpoledne jsem jela k mamce, protože mi musela o víkendu pohlídat Maggie kvůli Praze. Vyzvedla jsem si u ní rovnou i další recenzák Proroctví i s podpisem.



V sobotu proběhl už samotný knižní festival, takže si můj report z Humbooku můžete přečíst zde, tam jsem si pořídila jen jedinou knihu a to Zrcadlo, zrcadlo. Nebudu to zbytečně rozepisovat i tady. No a dnešní den je ve znamení kurýrování. Nejenže mě všechno bolí, protože jsem včera vstávala o půl páté a domů dorazila po půl jedenácté večer, tahala hromadu knih, ale celou noc mi navíc nebylo dobře a pořád jsem se budila. Takže se hezky vracím do peřin k televizi a knize.


Na konci článku najdete seznam nových knih. Je tam i několik e-knih, které můžete ještě dnes získat zdarma. Ale nebudu vám je fotit, to už se mi opravdu nechce :-).

Užívejte se zbytek neděle a zatím ahoj :-)

Přírůstky

  • Zjizvený král
  • Město lží
  • Proroctví
  • Zrcadlo, zrcadlo 
  • Myšlenkové mapy
  • Tajný deník Hendrika Groena
  • Osudové okamžiky Československa
  • Hledá se doprovod!
  • Hon na mrtvého
     

facebook | twitter | knižní instagram | osobní instagram | pinterestbloglovin  


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne