MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 září, 2019


Dostala jsem se k dalšímu dobrodružství s Mercedes Thompson. Tentokrát se ale opravdu dějí věci. A navíc se mění i spousta životních osudů a momentů a dochází k velkým změnám. Tedy, alespoň já bych řekla, že jsou zásadní, což ovšem potvrdím až dalším čtením :-D

Je s podivem, že Mercy dokázala tak dlouho přežít. Ale na druhou stranu, jak sama často v knize přímo zmiňuje, její život se obrátil naruby teprve před rokem. A za tu dobu stihla tolik průšvihů, potyček, zachraňování kůže své i ostatních. A v tom asi nejvíc vězí ten problém. Mercedes si dělá spoustu přátel (nepřátele nebudeme komentovat) a obvykle je ochotná pro ně hodně riskovat a to taky dělá. Proto maléry na sebe nenechají dlouho čekat. Díky tomu vzniká opravdu nepřeberné množství možností, co všechno se může pokazit.

V minulém dílu, jak jsem v předchozí recenzi zmiňovala, došlo k nějakým těm vztahovým peripetiím a tady naštěstí už byly nějaké náznaky a dokonce bych řekla, že i konečné potvrzení, že tato situace bude rozlousknuta. Takže naštěstí žádné otravné protahování, jak to bývá zvykem v jiných knihách. Tedy alespoň doufám, přece jen mě čeká ještě pár dílů :-D.

Jinak stále platí to, že kniha byla čtivá, akční, napínavá, stále měla co nabídnout. Moc jsem si to užila, pro mě jsou to obvykle jedno či dvou denní jednohubky, takže nic náročného, co by čtenář musel neustále analyzovat. Takže vesele pokračuji a jsem zvědavá, co autorka nabídne i nadále...
 
Ne že bych o tom pochybovala. Vítr vál ze špatného směru, takže jsem necítila jeho pach, ale dominantní vlci vyzařují moc a Adam − kromě toho, že byl alfa − byl skoro tak dominantní, jak to jen šlo.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Železný polibek
Iron Kissed
Mercedes Thompson
3
Kateřina Niklová
Fantasy
2008 originál / 2010 překlad
256
Fantom Print
978-80-7398-091-7

Anotace Databazeknih.cz:
Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu – její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno. Mercyina věrnost je však vystavena zkoušce i z jiné strany. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, k nimž chová city, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni…

Další večer strávený debatou o středověkých artušovských autorech by mohla být zábava. Otevřela jsem ústa, abych přitakala, ale zarazila jsem se. Mohla by to být zábava, ale rozhodně to nebyl dobrý nápad.

Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.


Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Jsem ráda, že se ti i další díl líbil. :) Mercy je opravdu super a jak píšeš jsou to dvou-tří večerní jednohubky, které opravdu baví, jsou kvalitní a přesto to není jaderná fyzika. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Na téhle sérii jsem vyrostla, knihy ale vycházejí pořád dál. Nevím, jestli jsem teď kritičtější kvůli věku, nebo prostě proto, že už nejsem cílová skupina, ale novější knihy už mi přijdou trochu jednotvárné. Navzdory tomu je ale žeru dál :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, příběhy se dost opakují. Je tam vidět určitá šablona. Ale je to super čtení na relaxaci. Žádné velké přemýšlení. :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne