MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 srpna, 2019


Po menší pauze jsem se vrátila k Alfě a Omeze. Předchozí díly jsem četla hezky v řadě za sebou, což jsem shledala velice dobrým nápadem, protože si tak z příběhu celkově víc pamatuji a nezapomínám detaily, tak jako když musím rok a více čekat. Ale i tak jsem potřebovala menší pauzičku, protože když člověk něco stejného čte dnem za dnem, už z toho trošku blbne :-)

Návrat to byl opravdu milý a spokojený. Tyto knihy patří do pomyslné kategorie čtiva na jeden den, ideálně, maximálně na dva. A to mám docela ráda. Líbí se mi, jak všechno plyne a nezabývá se zbytečnostmi, že nemusím na rozuzlení čekat třeba týden. Oceňuji tu jednoduchost a menší počet stránek. A ani tady tomu nebylo jinak, protože jsem opět zvládla vyprávění zhltnout.

Musím ale uznat, že jde o trošku slabší díl, protože se nestalo nic zásadního a šlo opět o problémy ve smečce. Mé prosby byly přesto vyslyšeny a tentokrát za tím opravdu nestály fae, což už docela prozrazuji. Kdo to byl tentokrát, to si musíte zjistit. Ve skutečnosti jsem to nečekala, protože po celou dobu postavy stále jen mluvily a mluvily a dumaly. Marně si dávaly dohromady informace, až je to téměř doslova praštilo do obličeje. Tajně jsem doufala, že tam bude více Charlese a Anny, protože se mi zdá, že nedostávají dostatek prostoru. Kniha samotná se v podstatě točí okolo všech a nikdo netvrdí, že oni jsou ústřední dvojicí, přesto... Ale nechám se překvapit, co přijde příště.

Už teď se moc těším na další díl, který bohužel při dobré vůli bude nejdříve až za dva roky, ne-li déle kvůli překladu. V mezičase se chci pustit do Mercedes Thompson, což je série z tohoto světa, která se s Alfou prolíná a používá i stejné postavy. Jakmile se mi podaří dosehnat zbylé díly, hned jdu na to :-)

Za mě jde o výborné čtivo, které vás sice neohromí tak, že si sednete na zadek a budete juchat ještě týdny, ale spíše se hodí po náročnější četbě, protože nejde o žádné složitosti, bitvy, intriky kolosálních rozměrů. Autorka vás nebude zahrnovat odstavci naprosto zbytečných popisů a informací a místo toho vám naservíruje lehce romantický fantasy příběh, kde jde obvykle o dobro a zlo a nadpřirozeno.

Anna zasyčela, ucukla rukou a zatřásla s ní. Stříbrná petlice a mříže jí způsobily na rukách puchýře.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Jasným plamenem
Burn Bright
Alfa a Omega
5
Kateřina Niklová
Fantasy
2018 originál / 2018 překlad
304
Fantom Print
978-80-7594-013-1

Anotace Databazeknih.cz:
Jsou divocí a zlomení. Vlkodlaci příliš narušení, než aby mohli žít mezi ostatními svého druhu. Pro své vlastní dobro byli vyhoštěni na okraj Aspen Creeku v Montaně. Dost blízko marokovy smečky na to, aby měli její podporu; dost daleko na to, aby nikomu neublížili.
Jejich alfa odcestoval ze země, na volání o pomoc faeského druha jedné z divých proto odpoví Charles s Annou. Zamíří do horské divočiny, kde překazí únos – krveprolití však zabránit nedokážou. Charles a Anna tak nyní musí využít svých schopností vymahače a mírotvorkyně k vypátrání útočníků, otevřou tím ale bolestivou kapitolu minulosti napsanou nejtemnější magií těch, kdo se narodili s čarodějnou mocí…

Starý vlk se nutkání vzpíral, po tváři mu stékal pot a zmáčel mu košili. Jeho pěst se však rozevřela a čepel přistála na zemi ve stejný okamžik, kdy padl na kolena a zvedl bradu, aby Charlesovi vyhověl.

Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.

Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne