MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 června, 2019


Krátká kniha, krátká recenze. Asi tak pro počáteční vysvětlení. Tato útlá záležitost nemá ani sto padesát stránek. Ke všemu má ještě o něco větší písmo než zbytek série, takže na první pohled po otevření vypadá spíše jako dětská knížka. Tenká a písmo pro slepce.

Uvnitř najdete devět příběhů z devíti světů. Provází jimi již známé postavy z celé série, především Magnusovi přátelé. Každý z nich má v daném světě úkol, který musí splnit a samozřejmě to není tak úplně bez problémů. Akorát, že než se to celé rozjede, je konec. Každá kapitolka má totiž sotva dvacet stránek, takže je jasné, že epické příběhy čekat nemůžete. Jediným vtipným kouskem je Thor, který je takový spojovací článek, ale víc vám prozrazovat nebudu.

Jako milovník knih od Riordana, jeho příběhů a mytologie, jsem ráda, že mám knihu doma ve sbírce. Jedinou útěchou mi je, že jsem měla slevový kupon a tak mě kniha vyšla levněji, protože jinak po prvním shlédnutí a následném přečtení, můžu konstatovat, že je to docela zbytečnost. Jednotlivé povídky vám mnoho nedají, ani nedoplní nějak obzvlášť celý ten svět, nepřinesou nic nového k postavám. Je to spíše takové nouzové ahoj a sbohem. Za mě tedy slabé tři hvězdičky, protože jsem čekala něco více, něco obsáhlejšího a ne takové zklamání (počet stránek jsem zjistila až v obchodě u regálu). Zvlášť, když už se kvůli tomu vydává kniha. Tahle trošička mohla být klidně epilogem posledního dílu série...

Neměl jsem času nazbyt, a tak jsem si vzal ze skříně elegantní úbor nindžů, upnuté tmavé džínsy a černý kašmírový svetr s kapucí s kapsou vpředu na minilůžko, a pospíchal k řece.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství: 
ISBN:
Příběhy z devíti světů
9 From the Nine Worlds
Magnus Chase a bohové Asgardu
0
Dana Chodilová
Fantasy
2018 originál /2019 překlad
144
Fragment
978-80-253-4171-1

Anotace Databazeknih.cz:
Bonusový díl k trilogii Magnus Chase a bohové Ágardu!“
V devíti říších stále není klid. A protože Magnus Chase odjel navštívit sestřenici Annabeth, nezbývá, než aby svou kůži nesli na trh jeho staří známí – odvážná Samirah a její snoubenec Amir, trpaslík Blitzen a elf Hearthstone, drzá Mallory Keenová, lamželezo Nedorost Gund
erson, bojovný Týdžej Jefferson a proměnlivá/ý Alex Fierro. Povede se jim pod ochrannou rukou boha Ódina vystopovat hromovládce Thora a znovu oddálit ragnarök, den zkázy?

Přidala jsem do kroku. Poletující sníh se proměnil v mohutné vlhké vločky, které se rozpouštěly na hustou šedou mlhu.

Ukázka z knihy


Informace o autorovi

foto: Bookstacked

Databáze knih: Rick Riordan se narodil r. 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. To mě překvapilo, že to není moc epické, jak bývají obvykle knihy od Riordana. Ale i tak, pokud od něj budu číst Magnuse, tak mi to nedá a tuhle si též přečtu. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne