MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 května, 2019


Dneska mě čeká noční, zatím trčím doma a psychicky se připravuji, jak budu v práci až do rána. Tento týden se nese totiž v duchu inventury a tak i moje aktivita byla poněkud menší. Což by mělo být poznat i na tomto shrnutí...

S přicházejícím červnem jsem si prohlídla program kin a hledala zajímavé novinky. V poslední době žádná sláva, tak mi do oka padly jen dva filmy, od kterých navíc nečekám ani žádné pořádné výkony. Nezůstalo však jen u nich a připravila jsem pro vás knižní novinky, které najdete v albu na facebooku, do článku jsem vám ale přidala deset tipů na zajímavé kousky...


Dále jsem dokoukala dva seriály. Skončilo The Big Bang Theory a Games of Thrones. V prvním případě šlo o dobrý konec, jen škoda, že to takhle 'neosvítili' mnohem dříve a poslední dvě řady byly spíš takové komorní a nudné. No a v druhém případě byla poslední řada naprosto katastrofální, viděla jsem mnoho kritiky a docela oprávněné. I tady seriál poslední díly přímo neskutečně honil, ten spád děje byl oproti zbytku příliš rychlý, předvídatelný a navíc tak strašně ukončený, že nejeden fanoušek byl děsně naštvaný. Osud některých postav byl nesmysl, spousta věcí zůstala otevřena a nedořešena...

Díky nové akci jsem si pořídila i druhý díl od Terry Brookse, Shannarovy elfeíny. Kniha původně stála 449,-, já ji však měla za 99,-. Takže jsem docela spokojená. Mimo to jsem konečně dočetla Ledový dech, který mě naprosto dostal svým koncem. Bylo to ustřiženo v tom nejlepším a já se už moc těším na další díl na podzim. Snad opravdu vyjde... Mezitím by měl vyjít nový Lord John a třeba se stihne spustit i seriál :-)



A to už je opravdu všechno. Jak říkám, tento týden byl docela nabitý. Ale to nejhorší mám už téměř za sebou. Nějak musím překousnout ten další a pak moje vymodlená dovolená :-D Už se těším...

Přírůstky

  • Shannarovy elfeíny




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Moc pěkné shrnutí :) Shannarovy elfeíny jsou dobrý kup, taky na ně mám zálusk. A finále GoT mě odrovnalo. Po těchletech strávených se seriálem jsem si představovala konec jinak. Bylo to hrozně rychlé a neodpovědělo to na všechny mé otázky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, série mě dost zaujala, tak snad bude opravdu dobrá :-)

      Vymazat
  2. MIB mě také zaujalo, ale ještě nevím, jestli na to půjdu do kina. Uvidím, jestli přítel nebo brácha budou chtít jít. :)

    Naštěstí GOT jsem nikdy nesledovala, takže vůbec nevím proč si někdo stěžuje. Občas někdy přemýšlím, jestli si mám knížky přečíst nebo ne, zatím mě to nijak neláká, ale třeba v budoucnu na to dostanu chuť. Uvidíme. :)

    Jsem ráda, že se ti ledový dech líbil, jsem zvědavá jestli se někdy odhodlám v pokračování. Mám za sebou první díl, ale tloušťka knih mě tak moc děsí, že se bojím pouštět do dalších dílů. Třeba ten strach jednou překonám. :)

    Jinak dovolenou už bych také brala, ale mě čeká bohužel až v srpnu. :D Pokud tedy zůstanu další rok v KB. Chystám se posílat životopis na jinou práci, tak uvidím, jestli mi to vyjde nebo ne. V KB mě to sice baví, ale ohledně dovolených mi to tam bohužel moc nevyhovuje. Jelikož ráda cestuji tzv "na poslední chvíli" tak tady na to nejsou podmínky. Je potřeba mít tady rozplánovanou dovolenou na celý rok už od ledna a to já absolutně netuším, co kdy budu dělat a ještě k tomu si musíme povinně vzít 2 týdny v rozmezí červenec-září a já prostě netuším, co bych dělala dva týdny doma. Bohatě by mi stačil týden... a další bych si nechala zas na jindy... takže hlavně kvůli tomu. No uvidím co pohovor přinese. :))

    Měj se krásně ^_^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tou dovolenou to mám úplně stejně. Už v lednu musím dělat plán na celý rok...

      Vymazat
  3. Musím říct, že mě zajímají oba filmy, ale na X-meny jsem asi zvědavější. Co se knih týče, tak jsem úplně na jiné vlně, takže k tomu ti moc neřeknu. BBT jde taky mimo mě, ale GOT jsem sledovala moc ráda, než přišla osmá řada kterou totálně pokazili - a to požívám ještě opravdu jemné označení toho jak to domrvili. Uspěchané, nelogické, se spoustou chyb.

    Ať je inventura brzy za tebou a máš zase čas na vše ostatní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, všimla jsem si, že jsi na jiný žánr. :-D
      A děkuji :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne