MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

12 května, 2019


Tento týden se nesl v duchu příprav na Svět knihy. To dlouhé čekání se blížilo konci a po ročním těšení konečně nastal ten vysněný čas. Pomalu jsem nemyslela na nic jiného a mamce už jsem určitě taky lezla na nervy. Neustále jsem dumala, zda mám všechno. Ve čtvrtek jsem zkoumala posty z facebooku a instagramu, abych o něco nepřišla. A nejen to... Co se tedy po celý týden dělo?

Hned v pondělí jsem vám sepsala slíbenou recenzi na Prach, poslední díl série Silo. S touto trilogií jsem opravdu spokojená, i když to nebylo přímo dokonalé. Své mouchy to mělo a to především v ne příliš poutavém stylu psaní, nicméně po obsahové stránce paráda. Tohle téma mě bude vždycky bavit a tady jsem aspoň získala jeden z mnoha pohledů na věc... Jakmile jsem se smířila s tím, že kniha není tak nadupaná, jak jsem obvykle zvyklá u ya knih, tak to šlo jako po másle...


Odpoledne v pondělí i úterý jsem byla v práci, kde se pomalu připravujeme na inventuru, takže jsem se samozřejmě moc nezastavila. Uklízela jsem sklad a dělala další potřebné úkony. Ale ze všeho nejraději bych se válela doma. Počasí tomu totiž celý týden nepřálo a sluníčko jsme mohli vidět jen výjimečně. V práci je mi to sice jedno, ale jakmile se dostanu domů, potřebuji nějaké nakopnutí...

Ve středu jsem měla na svátek volno, takže jsem se trošku zadrbala v kuchyni, protože jsem si vymyslela na jeden den udělat chleba, mazanec a vlastní máslo s bylinkami. Druhou půlku dne jsem zase strávila s knihou a koukáním na seriál. Samozřejmě jsem nezapomněla ani na vás a zveřejnila jsem další díl oblíbenců z instagramu :-)


Pak už samozřejmě uzrál čas na finální chystání na veletrh. Všechno jsem postupně hromadila v kuchyni na stole a bylo potřeba to nějakým způsobem dostat do batohu. Jídlo, pití, knihu k podpisu, tašku na nákupy a další potřebné drobnosti. Ještě jsem do Prahy nedojela a měla jsem plno :-D. Výlet se vydařil, konečně jsem vyměnila prostředí a viděla něco nového. Po veletrhu jsem nakonec všechno hned sepsala, své dojmy, co jsem si dovezla, jaký byl celý den. Report z veletrhu byl ještě večer vyvěšen na blogu (nemá tedy smysl se tady víc rozepisovat, najdete tam vše včetně nových knih). Měla jsem čas a navíc je lepší to psát hezky začerstva, dokud si všechno pamatuju :-)


Víkend už jsem byla zase v plné polní v práci, kde jsem to naštěstí přežila. Práce bylo tolik, že jsem se nestihla ani pořádně rozkoukat a najednou byl konec směny a já mohla směle domů. Včera jsem odpoledne sepsala recenzi na Deset tisíc nebí nad tebou. Tato young adult sci-fi mě opravdu zaujala, i když ji samozřejmě beru s rezervou právě kvůli věkové kategorii, na kterou je to mířeno. Ihned jsem se pustila do posledního dílu Milion světů s tebou... A dnes už jen něco málo restů k blogu a hurá se válet. Zítra mám volno, takže se moc těším, jak konečně naberu nějakou energii.


A ještě poslední věc. Kromě přírůstků ze Světa knihy mám ještě jednu e-knihu. Dobrovský zavedl nový bonus pro členy klubu. Každý měsíc, kdy provedete alespoň jeden nákup, dostanete do e-knihovničky jednu knihu zdarma. A pro květen je to Blackout :-).

A to je už opravdu vše. Moc toho není a navíc to dnes píšu jak nějaký hotentot. Takže si jdu udělat čajík a zalehnu a budu relaxovat. Jak jste se měli vy? Co nového? Byli jste na veletrhu?

Přírůstky

  • Blackout
  • Čas odejít
  • Zlatá věž
  • Vlčice a staré plemeno 1
  • Vlčice a staré plemeno 2
  • Warcross
  • Divoká karta
  • Deník invokátora
  • Zjevení démona




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Jsem ráda, že se ti série tisíc kousků tebe líbila. :) Jinak já si užila takový volnější týden. Byla jsem v práci jenom v pondělí a ve čtvrtek. Takže jsem si udělala takovou menší dovolenou. Pak mě totiž čeká až skoro v září nějaké to volno. Jinak jsem jej strávila s knihou + jsme byli na výletě na kole. A pak víkend Svět knihy. :)
    Za ten týden jsem přečetla pouze jednu knihu a to Klíč 17 a ta se mi velmi líbila. A rozečetla jsem Práskače od Jan-Erik Fjell. Nechala jsem si druhý díl poslat od dobrovského, protože mě nalákala anotace, tak jsem si řekla, že je na čase si přečíst i první díl. :D Jenom mě překvapilo, jak velká bichle to je. :o (uviděla jsem knihu na Světě knihy).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si měla hezké volno. Já už se těším na dovolenou, ještě tři týdny... Jaktože nebudeš mít tak dlouho žádné volno? Já to se čtením taky neměla růžový. Ale dnes jsem začala Ledový dech, další díl Cizinky. Takže budu hodně číst :-P

      Vymazat
  2. Konečně jsem se dozvěděla, jakou e-knihu dávají zdarma u Dobrovského :D Díky. Zrovna Blackout už jsem četla, ale akce je to zajímavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky a mám ho i papírově, ale do čtečky nepohrdnu :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne