MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 března, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v dubnu. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na moji fb skupinu, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychaziduben2019... Zapojit se můžete i vy sami :-)

Fantasy a sci-fi


Sedma - Tulák #3
Uplynulo už mnoho let od doby, kdy se Tulák vydal do Zářícího města — s Vesper v náručí a Gaminým mečem v ruce. Svět se změnil. Vesper vyrazila ve stopách svého otce k Trhlině, aby zachránila poslední zbytky lidstva, ale zároveň bojovala s pekelnou hordou a všemi, kteří padli do jejích spárů: ať už dobrovolně, či nikoli. To ona teď vede bitvu. V tomto novém věku, kdy se zdá, že nic nestojí v cestě k zářivé budoucnosti, je to Vesper, kdo vede boj proti jednotě a míru. Dokud nedojde k prozření. A Sedma se probouzí.

Vzestup  - Dobyvatelská sága #2
Lada Dracula nemá žádné spojence. A musí spoléhat pouze sama na sebe. A tak ve snaze získat valašský trůn pustoší jedno město za druhým, stává se stále nemilosrdnější a nemilosrdnější. A přitom nemůže přestat myslet na Mehmeda, který jako by její vůli svíral ve svých rukou.

Princezna popela - Princezna popela #2
Princezna. Vězenkyně ve vlastním paláci. Zotročený lid. A nezlomná vůle bojovat do posledního dechu.“  Deset let bezmocně přihlížela, jak uchvatitelé drancují její ostrov a zotročují jeho obyvatele. Mezitím dospěla a uvědomila si, že je její svatou povinností bojovat do posledního dechu, i když to někdy znamená zradit a především nemilovat.

Obsidio - Akta Illuminae #3
Kady, Ezra, Hanna a Nik se jen těsně zachránili po útoku na stanici Heimdall a nyní se ocitli nacpaní se 2 000 uprchlíky na kontejnerové lodi Mao. Když je skoková stanice zničena a jejich zdroje se tenčí, jedinou možností je vrátit se na Kerenzu – ale kdo ví, co naleznou sedm měsíců po invazi?
Mezitím se Kadyina sestřenice Asha, který
přežila počáteční útok BeiTechu, připojila k hnutí odporu na Kerenze. Když se Rhys – její bývalá – objeví na Kerenze, ocitnou se na opačných stranách konfliktu.

Nimbus - Smrtka #2
Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm – a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky — nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina – smrtka Lucifer – který v černé róbě odevzdává zkorumpované smrtky plamenům. Citra, z níž se pod dohledem smrtky Curieové stala mladší smrtka, zkaženost vidí a chce ji změnit zevnitř, ale na každém kroku nachází překážky, a dokonce se ocitá v ohrožení života. Rozkol mezi „starou gardou“ a „novým řádem“ se vyostřuje a vzájemné soupeření přechází od slov k činům. Nad tím vším bdí vševědoucí Nimbus – jediný, kdo má moc řešit závažné problémy dokonalého světa. Ale vloží se do toho, nebo bude jen přihlížet, jak se dokonalost mění v úpadek?

Ostatní beletrie


Ledový dech - Cizinka #6
Je rok 1772 a v předvečer americké revoluce již vypukla řada povstání. Mrtví muži leží v ulicích Bostonu a v lesích Severní Karolíny hoří srub. V nastalém chaosu vyzývá guvernér Jamieho Frasera, aby sjednotil zámořské kolonie, které patří Koruně. Jenže Jamie od své manželky ví, že za tři roky vyhlásí kolonie nezávislost. A všichni loajální králi budou buď mrtví, nebo budou muset uprchnout. A pak je tu ještě výstřižek z novin The Wilmington Gazette z roku 1776, který oznamuje smrt Jamieho i jeho příbuzných. Budoucnost rodiny cestující časem vypadá chmurně...

Múza nočních můr - Snílek Neznámý #2
Sarai vysílala každou noc své můry a myslela si, že už zná všechny hrůzy světa. Mýlila se. Po tragédii ani Lazlo, ani Sarai nejsou tím, čím byli dříve. Jeden bůh, druhý duch. Lazlo čelí nemyslitelné volbě – zachránit dívku, kterou miluje, nebo zachránit všechny ostatní a ji ztratit. A Sarai se cítí bezmocnější než kdy předtím. Na obzoru se objevují noví nepřátelé, ti staří znovu získávají sílu… Ale nejdůležitější ze všeho je otázka: Musí hrdinové vždy zabíjet nestvůry, nebo je místo toho mohou chránit?

Zlaté časy - Venkovské sídlo #1
Když sedmdesátiletá Franziska krátce po pádu Berlínské zdi navštíví bývalé rodinné panství Dranitz ve východním Německu, kde vyrůstala, je rozhodnutá zůstat tady už natrvalo. V pohnutých časech 2. světové války musela její rodina venkovské sídlo na příkaz sovětské okupační správy opustit. Touha po domově však Franzisku nikdy neopustila. Společně s vnučkou Jenny se snaží vrátit starobylému venkovskému sídlu dřívější lesk. Přitom se jí vynořují vzpomínky na bezstarostné dětství, na ztrátu rodičů a sourozenců, i na první velkou lásku, Waltra Iversena, kterého jí vzala válka. Když se náhle dozví, že je Walter naživu, začne rozplétat příběh, který by mnozí raději nechali spát…

Kudy vchází světlo - Případy vrchního inspektora Gamache #9
Stěží si lze představit náročnější životní zkoušku. Kariéra Armanda Gamache, dříve respektovaného vrchního inspektora quebecké Sureté, balancuje nad propastí a v rozkladu je také jeho oddělení vražd, ze kterého musela odejít většina jemu věrných agentů. Osamělý policista čelí nejen intrikám z nejvyšších míst, ale i nedůvěře mezi nejbližšími. Ze staré známosti vezme případ Constance Pineaultové, která zemřela těsně před plánovanou cestou do vesničky Three Pines – a pak se strhne něco nevídaného. Ve hře jsou tisíce životů a Gamachovi síly den ode dne ubývají… Další díl populární detektivní série čtenáře v lecčem překvapí, neboť v něm autorka radikálně zamíchá osudy známých postav a vystaví je spleti lží, pomluv a dlouho klíčícího zla. Avšak i uprostřed chaosu lze najít řád a zdánlivě neproniknutelnou tmou může prorazit paprsek světla. Bude to ale stačit?

Přej mi domov
Hladový a toulavý pes. Tak to je poslední věc, kterou Kara Butterová potřebuje – starat se o další hladový krk. Stojí sama u silnice uprostřed státu Georgia, batoh na zádech a pár dolarů v kapse. Vydala se na cestu bez cíle a vlastně ani neví, co hledá. Prostě jenom jde. Ještě netuší, že ve skutečnosti hledá samu sebe a ten chlupatý a zanedbaný tulák u jejích nohou se brzy stane jejím nejlepším a nejvěrnějším přítelem. Kara se rozhodla, že opustí svůj dosavadní život, který není právě růžový. Putování z jedné pěstounské péče do druhé spolu s jejím dvojčetem Hanou, protloukání se životem z jednoho podřadného zaměstnání do dalšího a bezútěšné vyhlídky do budoucna – to rozhodně nevypadalo na život v bavlnce. Systém ji naučil, že nemá důvěřovat cizím lidem a že se musí postarat především sama o sebe. Její cesta se však odvíjí velmi podobně jako její život – zcela neočekávaně.

Další chystaná alba

Přehled novinek v albech, kde najdete obálku a anotaci... Zde můžete přispívat i vy sami a pomáhat tak tvořit přehled pro všechny...

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1739452729503204&type=3


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. Já se v dubnu těším nejvíce na knihu Králové Wyldu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super shrnutí :) Díky Obsidiu jsem se konečně pustila do Geminy, kterou doma mám už pekelně dlouho :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to jak je ta kniha velká, je to spíš jednohubka :-D

      Vymazat
  3. nejvíc mě zaujala Princezna popela.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne