MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 února, 2019

Měsíc s knihou - leden

sobota, února 02, 2019 6 komentářů
Pojďme se podívat, jak dopadl leden. Malou hromádku bych tu měla, ale ve skutečnosti jsem koupila jen dvě knihy. Závěr? Doufám, že to takhle udržím po celý rok :-P


Nejdřív se tedy budu věnovat recenzáčkům. Jako první jsem měla e-knihu Smrtelné stroje. Půvoně jsem vybírala z jiných knih, ale nakonec jsem si řekla, že ji vyzkouším. Docela mě totiž láká srovnání s filmem, který byl nedávno v kinech. Moje volba byla tedy jasná. Z knihy jsem byla opravdu nadšená a strašně bych teď potřebovala pokračování. Odkaz na recenzi najdete na konci článku. Druhou knihou byla severská detektivka Na okraji, která mě také překvapila. Nečekala jsem, že ve mně zanechá takový dojem. Autorka mě navíc na konci úplně podkopla nohy tím, jak to celé vyřešila...


Dvě knížky, které jsem si koupila. Studio 6 jsem díky KK měla pod stovku, takže téměř za pakatel. A Sedm kamenů lásky a ztráty je pro mě jako fanouška Cizinky prostě povinnost. Neříkám, že si pamatuji veškeré detaily ze všech knih, ale líbí se mi, jaký svět si autorka vytváří a jak detailně ho popisuje. Ale trošku mě mrzí, že se drží jen tohoto příběhu a netvoří i další nové knihy z jiného prostředí a tématu...


A nakonec tu mám jeden narozeninový dárek v podobě Hobita. Navíc jde o komiks, můj první v knihovničce. Já obvykle na komiksy nekoukám kvůli poměru ceny a stránek, ale jsem ráda, že jsem ho dostala. Aspoň nějaká premiéra :-D A druhá kniha je výhra ze soutěže... :-)



A je to hotovo. Vcelku dobrý poměr knih. A kolik máte novinek doma vy? :-)

Celkový počet nových knih: 5 papírových knih, 1 e-kniha



Leden Celkově rok 2019
Koupené z vlastní kapsy: 0 0
Narozeniny, vánoce, svátek, za šablonu, výhry, za kupony, darované, co není z mé kapsy: 4 4
K recenzi: 2 2


Přečtené knihy



Celkový počet přečtených stránek: 2760



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Ta kniha Na Okraj mě začíná víc a víc lákat, jestli já si nezkusím o ní napsat? :-D
    Jinak skoro závidím těch šest přečtených knih - já mám půlku. Ale nakoupeno - jen jednu knihu :-P

    OdpovědětVymazat
  2. V tomhletom měsíci se mi nepodařilo získat žádnou novinku kromě Hříšnice. Momentálně jsem v takovém období, kdy moc knihy nenakupuji. Už je nemám kam dávat a na recenzi si píší maximálně o 1, abych stihla přečíst knihy, které jsem ještě dostala k vánocům:D :) Každopádně Nyxia mě hodně láká:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mě zrovna docela zklamala... A taky právě chci pohnout se zásobami a už tolik nesyslit :-D

      Vymazat
  3. Detektivka Na okraj mě zaujala, momentálně se více pouštím do knih tohoto žánru. =) Komiks Hobita vypadá velice zajímavě, nikdy jsem o komiksech nepřemýšlela ani je nevyhledávala ale třeba nejsou k zahození že? =)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne