MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 ledna, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v únoru. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na moji fb skupinu, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychaziunor2019... Zapojit se můžete i vy sami :-)

Fantasy a sci-fi


Nimbus (původní název Thunder Head) - Smrtka #2

Smrt před branami - Jiskra v popelu #3
V Impériu i za jeho hranicemi stále narůstá hrozba války. Helena Aquilla, císařův Krkavec, čelí útokům ze všech stran. Císař Markus, pronásledovaný minulostí, ztrácí příčetnost a velitelka využívá jeho šílenství, aby posílila vlastní moc. Helena hledá způsob, jak zastavit blížící se temnotu, a v sázce se ocitá nejen život její sestry, ale všech obyvatel Impéria.
Laia ze Serry, která se nyní zdržuje daleko na východě, ví, že osud světa nezávisí na machinacích válečnického dvora, ale na tom, zda se podaří zastavit Temnonoše. Ve snaze ho svrhnout však Laia naráží na nečekané hrozby ze strany těch, na jejichž pomoc spoléhala.
V zemi mezi životem a smrtí se Elias Veturius vzdal svobody, aby mohl sloužit jako Strážce duší. Tím se však zaslíbil pradávné moci, která se nezastaví před ničím, jen aby zajistila Eliasovu oddanost - dokonce i za cenu jeho lidství.


Temné tajemství - Ohnivá křídla #4
Stejně jako ostatní dráčata osudu, toužil i Hvězdoplav poznat svůj domov. Když k tomu má konečně dojít, cítí obavy. Ačkoliv je nocilet, neumí, tak jako oni, číst myšlenky. Nechápe, proč jsou takoví tajnůstkáři a proč nikdy nikdo neviděl jejich královnu. Dráčata však do něj vkládají veškeré své naděje. Pokud se mu podaří osvobodit uvězněné dešťolety, válka v Pyrrhii možná skončí. Hvězdoplav je ze všech draků nejchytřejší, má ale odvahu na to, aby jednal? Nebo podlehne lákavé nabídce a všechny zradí?

Kopie - Replika #2
Ve světě za zdmi Havenova institutu je pro Lyru a Oriona těžké chovat se lidsky – zvlášť když se u Lyry čím dál víc projevují příznaky nebezpečné nemoci, kterou byla nakažena. Gemma se poté, co se dozvěděla pravdu o Havenově institutu a své roli v celém příběhu, jen těžko vrací zpátky k normálnímu životu. Když se však dozví, že její otec spřádá nové a děsivé plány, jak naložit s Lyrou a Orionem, nelení a se svým přítelem Petem vyrazí uprostřed noci zachránit, co se dá.

Milion světů s tebou - Ohnivák #3
Milion vesmírů. Milion nebezpečí. Jeden osud. Osud multivesmíru je v rukou Marguerite Caineové. Od té doby, co začala poprvé cestovat do jiných dimenzí s pomocí Ohniváka, vynálezu svých rodičů, stojí uprostřed multidimenzionálních problémů ona. Až nyní se dozvídá, jaké jsou skutečné plány prohnané Triad Corporation – že by nejlépe chtěli vymazat stovky vesmírů. Paul Markov vždycky byl na straně Marguerity, ale po posledním útoku Triadu se změnil a leží na něm stín tragédie. Snaží se to překonat, ale i když mu Marguerite pomáhá, seč může, nezdá se, že by někdy mohl být stejný jako dřív. Marguerite je tedy jediná, kdo může zabránit zničení multivesmíru. Jde o miliardy lidských životů. V sázce nikdy nebylo víc. A Triad navíc vynesl nejvyšší trumf: zlomyslnou a duševně narušenou Marguerite z jiné dimenze, která je vždycky o krok napřed.
Ve finále trilogie Ohnivák se rozhodne o osudech hrdinů. Multivesmír už nikdy nebude jako dřív. Nastane souboj mezi několika Margueritami – zvítězit může jen jedna.


Ostatní beletrie


Okamžik pravdy - Cotton Malone #13
Když v dubnu roku 1968 třeskl výstřel a Martin Luther King zůstal ležet v tratolišti krve, Amerika se otřásla v základech. Ovšem teprve nyní, o půlstoletí později, začínají vycházet najevo okolnosti, které tuto zlomovou událost staví do zcela jiného světla, než jak ji popisuje historie.
Cotton Malone váhá, zda světu odkrýt celou prav
du. Není to snadné rozhodování. Ve svých úvahách se musí vrátit na samotný začátek vlastní kariéry, kdy velmi rád přijal nabídku jakési Stephanie Nelleové z ministerstva spravedlivosti. Dostal tenkrát za úkol vyzvednout ze dna Karibiku kufřík s mincí nedozírné hodnoty. Z potápěčské mise se však vyklubalo netušené drama – v kufříku se totiž skrývalo ještě něco dalšího, o co projevovalo nebývalý zájem nejen ministerstvo spravedlnosti, ale také FBI.
Informace, jichž se tehdy dobral, mu vyrazily dech. Malone upřímně litoval, že raději nezůstaly pohřbeny na mořském dně. Mlčel o nich celé roky, ale nedávno se k němu dávné události znovu vrátily. A tak teď stojí před nejobtížnějším rozhodnutím svého života – má nastolit okamžik pravdy a odhalit padesát let staré tajemství, které může zásadně přepsat historii?

Malé temné lži
V uzavřené malé komunitě, jakou je lidské společenství na Falklandách, je zmizení dítěte něčím naprosto neslýchaným. Nikdo z obyvatel odlehlé končiny nepochybuje, že za tím je nějaká nešťastná shoda okolností, nenadálá tragédie. Co jiného?
A pak se ztratí druhé dítě. Třetí. Teď už se nikdo nemůže utěšovat domněnkou, že
se jedná o náhodu. Vesničanům nezbývá než připustit, že vrah je jedním z nich. Na místě, které předešlé generace nazývaly oázou klidu, se najednou nikdo necítí v bezpečí. Hysterie začíná nabírat obrátky.
Do řečí a vyšetřovacího spisu se dostávají i lidé, o jejichž způsobilosti spáchat zločin by ještě nedávno všichni pochybovali. Například i Catrin Quinnová, která před několika lety přišla o své dva syny a teď žije téměř poustevnickým životem. A pak je tady její bývalá kamarádka Rachel, její dřívější milenec Callum... Všichni tři cosi skrývají. A nikdo z nich nikomu nevěří. Snad ani sám sobě.

V klubíčku štěstí
Od úmrtí jejího syna uběhlo dvacet let. Maisie stojí na pódiu a chystá se promluvit před zaplněným přednáškovým sálem na univerzitě.
To je sám o sobě nelehký úkol, a Maisie navíc prochází menopauzou, takže od zhroucení ji dělí jen jediný nával horka. Jakmile se však odhodlá vyprávět svůj příběh, neznámí lidé před ní se
rozplynou a každé další slovo ji odvádí do minulosti. Ocitá se zpět v roce 1995, je prvního ledna — den, kdy jedno nedorozumění spustilo řetězec událostí, které jí navždy změnily život…

Hortenziová zahrada
Kniha se odehrává ve dvou časových obdobích, během druhé světové války a v současnosti. Oba děje spojuje malebná vesnice Plouvan ve francouzské Bretani a starý klášter Notre Dame de la Foret ležící uprostřed kouzelného lesa Brocéliande, místa opředeného starými legendami o bájných postavách – králi Artušovi a jeho rytířích kulatého stolu a mnoha dalších… Do životů dvou rodin – LeHaziffů a Tabarlyů – nečekaně zasáhne válka. Francii obsadí Němci, muži odcházejí bojovat a ženy a dívky se musí postarat o hospodářství. Ale i v této těžké době prožívají dvě dívky – Sema Tabarlyová a Maelle LeHaziffová – své milostné příběhy, krásné, ale i tragické.
Druhá část knihy je zasazena do současnosti. Mladá sochařka Giselle Esch-Lamartine je pověřena matkou představenou zrestaurovat zchátralý klášter. V průběhu svého působení se seznámí s Yannikem LeHaziffem a oba společně odhalují dlouho skrývané tajemství a dozvídají se příběh Semy a Maelle i jejich rodin.


Další chystaná alba

Přehled novinek v albech, kde najdete obálku a anotaci... Zde můžete přispívat i vy sami a pomáhat tak tvořit přehled pro všechny...

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1739452729503204&type=3



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. To bude měsíc :) Už teď vyhlížím Nimbus a hlavně Smrt před branami :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky Smrt před branami :-) Ale číst to budu až vyjde i poslední díl :-D

      Vymazat
  2. Repliku jsem četla loni a moc se mi líbila, ale když se na to tak dívám zpětně, tak druhý díl asi číst nebudu. Ale smrtku bych letos chtěla, loni jsem ji už měla v ruce, ale nakonec ji vyměnila za jinou knihu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Smrtky se mi nechce. Četla jsem od autora Bez šance a to nebylo nic moc...

      Vymazat
  3. Koukám, že tento měsíc vychází spousta pokračování, ale já od nich nečetla ještě ani první díly :)) Já mám vyhlídnutou pro únor Americkou válku, která by měla být postapokalyptického ražení, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Milion světů s tebou se neskutečně těším! :-) Stejně tak i na třetí díl Jiskry v popelu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To první znám jen od vidění a nějak nevyhledávám. Ale Jiskra je teď moje top na seznamu :-D Už aby byl i poslední díl :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne