MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 ledna, 2019


Jako každou neděli je čas prohlédnout týdenní příspěvky a události a vytvořit z toho přehled. Můžu říct, že tento týden to bylo takové pohodovější, jelikož jsem měla noční a pomáhala na jiném oddělení s inventurou. Tím pádem jsem dostala volno navíc a v práci tak strávila o něco méně hodin :-)

Od začátku roku dumám nad tím, jak zapracovat na blogu. Zda stále aktivně doplňovat všechny rubriky, jestli vás to vůbec zajímá, jaké bych mohla naopak přidat. Jak blog zviditelnit a tak dále. Zatím jsem založila nový oddíl na Knižní novinky. Abych trochu oživila blog a taky zviditelnila fb skupinu, začala jsem psát články typu Vycházející novinky... Každý měsíc vám ukážu pár knih, které se budou chystat, a které jsou podle mě asi nejvíc vyhledávané a diskutované. Zbytek si pak můžete právě prohlédnout na facebooku. Tak trochu jsem to odvodila od Filmových očekávání, které už nějakou dobu provozuji a proč tedy něco takového nezavést i okolo knih...?


Jelikož jsem měla docela volnější týden, zvládla jsem přečíst dvě knihy a začít třetí. Dočetla jsem Nyxii, která mě ale nenadchla tolik jako ostatní. To si ostatně můžete přečíst v recenzi. Jako druhá byla detektivka Na okraji. Ta už pro mě byla mnohem zajímavější. A knihu jsem zvládla opravdu rychle. A včera jsem začala zatím poslední vydaný díl Lorda Johna a už mám skoro čtvrtinu přečtenou. Takže docela úspěch :-)


V sobotu proběhla moje, jak já říkám, oslava neoslava. Letos jsem neměla moc náladu narozeniny slavit, ale doma mi nedovolili to úplně zrušit. Prý mám přijet alespoň na dort. Předpokládala jsem, že byl objednávaný, tak jsem souhlasila. Samozřejmě nezůstalo jen u něj a nakonec jsem dostala i hromadu dárků. Takže jsem si to nakonec i užila :-).



Dostala jsem tulipány, abych prý měla doma trošku jara. Nějaké výrobky z Manufaktury, příspěvky na knihy, zdravý pytlík na pečivo, umělý kaktus, který rozhodně nezabiju, ilustrovaný komiks Hobita, hodinky s Dobbym, přívěsek ze Zaklínače a žalud z Hobita (což si musím najít, protože si význam nepamatuji :-D). Už si asi doma začínají zvykat, že jsem knihomol a maniak do těchto drobností, protože se tentokrát docela rozjeli :-P.








Dnešek jsem strávila odpočinkem, upekla jsem si zase chlebík, četla jsem knihu, připravovala články na blog a teď pokukuji na televizi. Konečně začala další série Siren, takže jsem zkoukla i to a nyní čekám na titulky k Cizince, protože v noci odvysílali poslední díl série. To zase bude čekání na novou. Mezitím ale budu tento příběh navštěvovat knihami, které vydají...


Doufám, že jste si i vy užili těch pár posledních dní. Četli jste nějaké zajímavé knihy nebo viděli dobré filmy? Nestyďte se a pochlubte se, sem s vašimi tipy :-D Mějte se hezky a zase přístí týden ;-)


Přírůstky

  • Na okraji
  • Hobit (komiks)




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Já jsem na tom se čtením mizerně. Už skoro měsíc čtu jednu knížku. V každém případě se chystám na Nyxii - i když se obávám, že podobně jako ty nebudu zas tak nadšená, ale zkusit bych to chtěla. Na oslavy taky moc nejsem, ale dort mě vždycky přesvědčí - a ten tvůj vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. V poslední době dostávám dorty ve tvaru knih :-)

      Vymazat
  2. Oddíl Knižní novinky je super, díky za přidání. Tyhle rubriky sleduji velmi ráda, i když se vyskytují na blozích zcela výjimečně.

    Musím se ti přiznat, že jsem vůbec netušila, že už máš tolik let. Pořád jsem v žila v domění (tu celou dobu co tě už sleduji), že je ti okolo 20 a ani netuším proč jsem měla takový pocit. I když jsem na IG viděla tvou fotku, vůbec bych ti tenhle věk netipla. Snad ti to apsoň zalichotí. :D :)
    Já na oslavy taky moc nejsem, jediné co každý rok s bráchou pořádáme na narozeniny (jsme dvojčata), je grilovačka, kterou pořádáme ještě před narozeninami, aby nám nikdo nic nevozil. xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Taky se ke mně spousta lidí nechová uměřeně věku. Já se ani nesnažím vypadat starší. :-D Dvojčata? No páni :O Já bych taky ráda grilovačku. Ale jsem jediná z blízké rodiny narozená v zimě. Všichni jsou totiž v létě nebo v období poloviny roku...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne