MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 ledna, 2019

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...
Další novinky sledujte v přehledu zde...

Tentokrát jsem seznam knih prolétla s tím, že na nákup opravdu nic nenajdu. A nenašla jsem. Letos se chci zaměřit na doplnění sérií a to bude priorita číslo jedna. Hlavně žádné nákupy knih, které pak nestojí za nic nebo u kterých se ani nedovydá zbytek série. Takže v lednu jsem našla tyto kousky, které mě zaujaly a ráda bych je jednou přečetla, ale to je vše :-)


 

Síla ohně
Tento napínavý fantasy příběh se odehrává v Sedmiříší známém z autorčiny předchozí knižní série, avšak o generaci později. Je prostoupený temnou magií, nebezpečenstvími, z nichž tuhne krev v žilách, a dvěma nezapomenutelnými postavami, které se pohybují na tenoučké hraně mezi životem a smrtí.
Hlavními hrdiny jsou Adrian su
l'Han, zvaný Ash, školený léčitel obdařený magickými schopnostmi a syn královny Fellsu a Nejvyššího kouzelníka, jenž hoří touhou pomstít smrt svého otce, a Jenna Blandelowová, dívka s podivným znamením, kterou její tajemní rodiče opustili brzy po narození. Jejich cesty se setkají v Ardenu. Spojuje je nenávist k bezcitnému králi. Podaří se jim krále odstranit a zabránit tak válce? A dojde jejich láska naplnění?

Kouzelnice
Vydejte se potřetí do magického světa fantasy série Divotvůrce
Kellen, Reichis a Ferius cestují do Gitabrie, země proslulé úžasnými vynálezy. Když se k nim zvláštními argosanskými cestami dostane zpráva o mechanickém ptáčkovi oživeném magií, uvědomí si, co všechno je v sázce. Co když Gitabriánci dokážou oživit i něco mnohem neb
ezpečnějšího? Mezitím jim cestu zkříží neznámý rudý mág a také nečekaný jan’tepský spojenec. Čas nemilosrdně ubíhá a karty ve Feriusině balíčku varují před blížící se válkou.

Zlatá klec
Dekadentní vize Anglie, ve které se mísí magie se syrovostí, láska s krutostí a intriky se statečností. První díl dystopické série.
Svět je v rukou Mocných. Díky magické Síle ovládají politiku, obchod, toky peněz i životy obyčejných lidí. Ti, kteří mezi elitu nepatří, musí nastoupit na desetileté nucené práce. V naději, že zůs
tanou pohromadě, chtějí Hadleyovi nastoupit do služby společně se svými třemi dětmi. V den odjezdu je však šestnáctiletý Luke poslán do jednoho z nejhorších pracovních táborů v zemi. Zbytek rodiny odjíždí do přepychové sídla Jardinů, nejmocnější rodiny v Anglii. Zatímco Luke přežívá ze dne na den, jeho sestry si užívají luxusu i nebezpečného přátelství se členy rodiny Jardinů. Všichni však stále myslí na jediné: jak uprchnout ze zlaté klece a být opět spolu…


Časoběžník
Daleká budoucnost se potkává s dávnou minulostí a dohromady to skvěle funguje! Tuhle jízdu časem si užijete!
Existence Farwaye Gaia McCarthyho, syna cestovatelky v čase z roku 2354 a gladiátora z roku 95, popírá veškeré přírodní zákony. Celý svůj život touží prozkoumat svoji minulost, takže když neuspěje u vstupních zkoušek do vlá
dního programu cestování v čase, sáhne po jiné možnosti. Nechá se najmout jako velitel lodi, která létá do minulosti a krade pro černý trh vzácné dobové artefakty. Během rutinní zakázky, která ho zavede na palubu potápějícího se Titanku, pozná záhadnou dívku. Je vždy jeden krok před ním a navíc zná velké tajemství: dějiny nejsou tak stálé a neměnné, jak se původně zdálo…


Klan 
Příběh plný odvahy a dobrodružství v nelítostném světě vikingů.“
Eelyn celý svůj život bojuje proti odvěkému nepříteli – klanu Riki. Když na bitevním poli zahlédne svého bratra, kterého viděla před pěti lety umírat, nevěří vlastním očím. Teď stojí proti ní na straně nepřítele. Jeho zrada však není to jediné, čemu m
usí Eelyn čelit. Po neúspěšném boji se z ní stane otrokyně a čeká ji krutá zima v zajetí. Všechno ale změní útok krvelačného klanu, v jehož skutečnou existenci nikdo nevěřil.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Z lednových knih bych hlavně chtěla přečíst Kouzelnici, když mám tedy rozečtenou sérii Divotvůrce. Jinak mě ještě hodně zaujal Zlatá klec a Klan. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já budu asi věčně dokupovat spíš knihy, co už vyšly než ty co vycházejí :DDDDddddddd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zalezi na tom, co ti vychazi vic, serie nebo kusovky? :-D

      Vymazat
  3. Cože, on už se chystá další Divotvůrce? No to potěš koště, jsem hrozně ve skluzu! :D Klan bych někdy - jednou - ráda přelouskala v angličtině a jsem zvědavá i na Sílu ohně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, jede jako drak. Však taky plánuje asi pět dílů nebo kolik...

      Vymazat
  4. Na Kouzelnici se moc těším, o Vánocích jsem sfoukla první knížku, teď se postupně propracovávám druhou, jsem ráda, že budu moc navázat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja neměla tu možnost ani s jedním dílem, takže nevím jaké to je :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne