MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 listopadu, 2018

Recenzní výtisk



Pár zápisníků pro knihomoly jsem už dříve viděla. Byly však spíše takové obyčejné ve stylu úkolníčku do školy. Letos vyšel tento notes, který je už na první pohled propracovanější. Co do velikosti, je to spíše taková větší a-pětka s gumovou 'přezkou', aby se případně někde v tašce neotevřel, a šňůrkou na založení poslední popsané stránky.

Uvnitř jsou samozřejmě nezbytnosti jako kolonka na jméno, nějaké poznámky, tipy na čtení, na poskládání knihovničky, na konci je dokonce dvojstránka, kde si můžete zapisovat knihy, které někomu vypůjčíte. Ale to hlavní, to jsou zápisy přečtených knih. Zde si můžete poznamenat autora, název knihy, jak dlouho jste knihu četli, v jaké podobě ji máte, kde jste k ní přišli, detaily z knihy, které vás zajímají, celkový názor a nakonec i hodnocení. K dispozici je šedesát záznamů, které si můžete doplňovat po dobu celého roku.

Celý notes je provedený v barvách jako obálka a jednotlivé dvoustránky se tedy liší různými odstíny. Díky tomu to působí přehledněji a zajímavěji. Na úplném konci je v přebalu malá kapsa, kde jsou uloženy nějaké samolepky, které můžete použít k záznamům. Část z nich jsou štítky jako 'audiokniha', 'oddychovka', 'vrátit knihu' a podobně, a druhá část jsou obrázky, kterými si můžete záznamy uvnitř dozdobit.

Jelikož se ale nikde nepíše, že by to měl být zápisník pouze na rok čtení, může ho každý využít dle svého. Napadlo mě, že každý knihomol si může poznamenat jen informace ke svým nejvíce oblíbeným sériím, na které nedá dopustit. A mít tak přehled pěkně po ruce. Nebo cokoli dalšího, protože fantazii se meze nekladou.

Zápisník je provedený pro knihomolky, což je škoda, možná by se našli i nějací milovníci, takže by do budoucna nebylo na škodu mít více designů. Navíc je pouze na šedesát knih. Pro někoho to může být hodně a nesplnitelná hranice, pro někoho je to třeba ale jen polovina roční četby. Pokud se tedy zápisník ujme, bylo by výborné, kdyby byl nejen ve více provedeních a barvách, ale i s větším počtem stran ;-).

Já jsem rozhodně spokojená, zápisník vypadá krásně a jeho celkové provedení mě prostě okouzlilo. Na tyto věci jsem prostě ujetá a tak se těším, až do něj poprvé něco napíšu. Ale jelikož je rok už téměř u konce, nechám si ho na ten nadcházející a hned od ledna začnu poctivě vyplňovat... :-) Pokud vás nezaujal, nezapomeňte, že můžete mít ve svém okolí jiné knihomoly, přátele, rodinu, kterým by se líbil jako dárek ;-)


Informace o knize

Název knihy:
Autor:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Zápisník milovnice knih
172
Presco Group
859-50-5426-436-9

Anotace:
Moderní čtenářský deník, do kterého si zapíšete přečtené knihy, obsahuje zároveň tipy pro vášnivé čtenářky, které nikdy nemají čtení dost.
• Místo pro poznámky o přečtených knihách, až 60 knih
• Rady, jak přečíst alespoň jednu knihu týdně, jak se naučit číst v cizím jazyce a spoustu dalších
• Inspirace pro další čtení
• Praktické tipy a zajímavosti (jak si uspořádat knihovničku nebo co s knihami, které už nechcete)
• Uzavírání na gumičku, zadní kapsa na drobnosti a záložka
• Samolepky

Odkazy: presco group














Tak, co myslíte? Líbí se vám zápisník?


Kde koupit zápisník

http://www.arara.cz/product/637353

v kategorii Linkované notesy

Informace o autorkách


Jana LeBlanc
autorka a novinářka

Více než 12 let píše pro časopisy jako je Cosmopolitan, Moje Psychologie, Dieta, Žena a život, Forbes a další. Má vlastní blog, ze kterého čerpá radostné chvíle a ze kterého také vznikla myšlenka na první zápisník.



Martina Pavlová

autorka a ilustrátorka

Ilustrovala více než 30 knih a její obrázky najdete v časopisech po celém světě. Spolupracuje také s řadou známych společností, jako je napříkad L'Oréal Paris, Henkel nebo Avon.

info o autorkách a jejich foto: papirovalaska.cz 


Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Presco Group.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Vypadá to moc pěkně. Myslím, že já bych zrovna byla ten typ člověka, který si vyhraní zápisník jen na oblíbené knihy, přece jen za rok zatím přečtu víc jak 60 knih. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě... takže mám čas si promyslet, co s tím udělám :-)

      Vymazat
  2. Na tenhle zápisník jsem se dívala na humbooku a musím říct, že mi přijde dost omezující. Zapisuji si knihy do klasického linkovaného deníku. Mám tam mraky poznámek, oblíbených vět, lepím si tam obrázky, kreslím, když mám chuť... Nelíbí se mi, že ti tady jasně řeknou: sem napiš název, sem autora, sem co se ti líbilo...jako jo, vesměs si píšu to stejné, ale mám víc prostou se vyřádit :-) Kolonka proč jsem si knihu vybrala mi přijde taky vcelku zbytečná... protože se mi prostě líbila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někomu to takto právě může vyhovovat, napsat jen základní věci a mít to předem nalinkované. Já si třeba takový podrobnosti jak píšeš ty vůbec nezapisuji. Když už mám chuť, skončí v knize lepítko a to je všechno. Vyspat tento zápisník bude moje maximum :-D Psát něco více by se mi už nechtělo, už jen kvůli tomu, že všechno ostatní napíšu do recenze :-D

      Vymazat
  3. No do nejhlubších pekel!! Tohle je nádherný!!! Sakra, sakra, sakra!! Já už mám tak dlouhý Vánoční seznam a teď tohle!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Ježíšek musí donést. Nebo knižíšek jestli letos bude... ;-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne