MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 října, 2018

Vzpomínám si, když jsem začínala s knihami a totálně propadla jejich světům. Dřív veškeré knižní události šly absolutně mimo mě, takže co se týče podpisů, neměla jsem žádnou šanci je získat. Ani mi na to nějak nepadly myšlenky, že by taková možnost mohla být. Jako první se ke mně zatoulala asi podepsaná záložka spolu s knihou jako výhra ze soutěže. Ale tenkrát jsem to tak nějak pořádně ještě nevnímala a nedocházelo mi 'hele, mám podpis' :-D.



Po nějaké době mi přibyly i nějaké podepsané knihy z naší domoviny, opět jako forma výhry. Z toho už jsem samozřejmě měla větší radost. I když stále mi největší úsměv vyčarovaly nové knihy a samotné podpisy pro mne zase tolik neznamenaly. Nicméně malý posun tu byl a bylo čím se pochlubit.



Největší zlom nastal s druhou návštěvou Světa knihy. Při první příležitosti jsem byla jako v sedmém nebi, zmatená jako myška v bludišti. Není tedy divu, že jsem si odnesla akorát hromadu nových knih, bolavá záda a předsevzetí, že další rok to musím prostě lépe promyslet. A tak jsem si podrobně sepsala program a tentokrát se zaměřila i na autogramiády. A tak se vlastně stalo, že když už nějakou takovou cestu podniknu, jsem ráda, když si i nějaké takové upomínkové věnování odnesu. Navíc, vidět se s těmi autory na živo a pozdravit je. Když jsme letos byly s mamkou na SK, měla možnost vidět svého oblíbeného autora Robina Cooka a mít od něj podepsanou knihu i audioknihu. Mamka div neskákala radostí do stropu, culila se jak malé děcko, které dostalo bonbóny :-D



Netvrdím, že obrážím desítky akcí. Tak daleko bohužel ještě nejsem. Jednak spoustu událostí minu, protože o nich jednoduše nevím, nebo jsou především v Praze. A já jako člověk, co neustále šetří, nejsem tedy typ, co bych chtěla za vlak vyhazovat peníze. Ty raději vrazím do nákupu knih :-) Do budoucna bych tedy ráda zkusila i něco jiného než SK, ale bude také záležet na tom, zda se s někým domluvím, abych nejela sama.

Už jsou to asi dva roky, kdy jsem tomu trošku propadla. Kdykoli mám tedy šanci, jsem ráda, když se mi domů nějaká ta podepsaná kniha dostane. Jak můžete vidět na fotkách, už jich pár mám. Na spoustu z vás rozhodně nemám, především na ty kousky zahraničních autorů (což mě občas mrzí). Já zatím měla, kromě podepsané záložky, štěstí jen na české autory :-D. Jsem i tak za ně nesmírně šťastná a takováto kniha u mě hned stoupne na hodnotě... Mám z toho vždycky velikou radost, protože to už není obyčejná kniha, kterou mají desítky ostatních.



Jaké máte zkušenosti s podpisy vy? Sbíráte je? Kolik jich máte? Já mám deset podepsaných knih a jednu záložku :-) Mě by ještě zajímalo, jaká je možnost vyžebrat autogram od českých autorů, například nechat si ho poslat poštou. Vím, že je to možné třeba i v zahraničí, ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet. Ale jak je to vlastně u nás? Máte nějaké zkušenosti ?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Panečku to je ale podepsaných knih! Já podpisy nesbírám, ale pár jich mám (asi tři) a všechny jsou od stejného autora, jeden podpis je dokonce první věta z mojí nejoblíbenější knihy od něj. Přesně jak píšeš, je to přidaná hodnota a kniha je pak naprostý originál. Hodně štěstí v dalším lovu!

    OdpovědětVymazat
  2. Neměla bych odvahu poslat knihu do zahraničí pro podpis. Bála bych se, že se kniha nevrátí. Sama si brousím zuby na podpisy mé série Rafaelovy školy, ale potkat renta Štulcovou není nic lehkého :D Tolik besed nemá a když už jsou, tka úplně mimo můj dosah.
    Jinak zatím žádnou knížku podepsanou nemám, ale ráda bych měla. Alespoň ty knížky, co mám od českých autorů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do zahraničí se posílají kartičky, které si pak nalepíš do knihy...

      Vymazat
  3. Moc podepsaných knížek nemám, protože vždycky, když je ta možnost, je to v Praze a ne vždy mám možnost a zároveň i chuť tam přes celou republiku jet. :) Stejně jako ty mám proto jen pár podpisů od českých autorů (mám podepsané čtyři knížky od Michaely Burdové, pak všechny knížky od Katky Petrusové apod.). Nejvíc pyšná ale napořád zůstanu na podepsané knihy od Christophera Paoliniho! :) Kvůli němu jsem se fakt hecla a do té Prahy si zajela. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidis, a Paoliniho ti budu vzdycky zavidet. Ja tam kvuli tomu nechtela vyhazovat ty penize, fakt jsou ty ceny sileny a navic jsem trcela v praci. Coz neni tak uplne duvod, ze... :-D No jo, Praha, tam je vzdycky vsechno a na Morave nic...

      Vymazat
    2. No letos jsem ty prachy za Humbook taky odmítla dát, ale ten první rok byly ty vstupenky levné, takže jsem si tam kvůli Paolinimu zajela. :)

      Vymazat
  4. Mám doma asi dvě podepsané knihy a to od stejné autorky. Jedem mi podepsala na Svět knihy a druhý mi právě došel s její novou knihou, kterou jsem si objednala.
    Jsem ráda, že podpis mám, je to takový skvělý bonus k tomu, pokud máte autora rádi a čtete od něj pravidelně. Měla bych ráda podpis od zahraničních autorek jako třeba Richelle Mead ale to je asi nedosažitelné. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s těmi zahraničními autory jsme na tom stejně. Ale uvidíme, co přinese příští Svět knihy. Moc mě mrzí, že jsem přišla o Siri Pettersen. Zrovna jsem tam byla, ale to jsem ji ještě vůbec neznala :-(

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne