MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 srpna, 2018

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Magnus Chase, to je prostě povinnost. I když jsem nedávno říkala, že knihy Ricka Riordana často vyzní nastejno, stejně mě to baví a rozhodně chci mít jeho série kompletní, neskončím uprostřed, že ano... Pán hor se pomalu blíží ke konci, zbývají pouhé dva díly do konce této rodinné ságy. Takže se už těším, co nového se zase stane... Mesopotamis mě zaujalo anotací a rozhodně mě to láká k vyzkoušení. A nakonec Jonáš, ten mě zaujal, protože od autora jsem už četla Smrt a jiné vrcholy mého života, což se ukázalo jako dost humorné i dramatické netradiční čtení. Nepochopíte, pokud si to nepřečtete, takže asi zkusím i novou knihu... :-)


Loď mrtvých
Kde jsou ty časy, kdy jsem si v klídku žil na ulici a staral se hlavně o to, kde se v teple vyspím a kde si vyžebrám oběd… Ještě pořád mi hlava nebere, proč jsem se zrovna já dostal do Valhaly jako jeden z Ódinovy armády einherjů. A už vůbec netuším, jak se to semlelo, že na mně najednou závisí osud všeho živého i mrtvého, například svérázných tvorů, kteří si říkají severští bohové, obrů všeho druhu, dokonce i nejrůznějších nestvůr, ale hlavně celého lidstva včetně mé sestřenice Annabeth s Percym Jacksonem… Jenže já, Magnus Chase, jsem syn Freye, boha léta, úrody a růstu. Umím uzdravovat, v bojování nejsem žádné eso. A teď mám čelit samotnému bohu vší špatnosti Lokimu, který se chystá vyplout na Lodi mrtvých a zahájit ragnarök, den zkázy devíti světů. Aspoň že na tuhle beznadějnou výpravu nepotáhnu sám. Mám s sebou bandu elitních bojovníků: trpaslíka Blitze, který nesnáší denní světlo, hluchoněmého elfa Heartha, postící se valkýru Sam, statečného Týdžeje, vojáka z občanské války, zuřivého berserka Nedorosta Gundersona, Mallory Keenovou, která dovede klít jako dlaždič, a Alex/e Fierro, což je někdy holka a někdy kluk a občas taky gorila nebo mrož. Společně jsme už porazili vlka Fenrira a získali Thorovo kladivo! Ale úkol, který na nás čeká, je ze všech nejtěžší…

Mesopotamis
Mesopotamis, město gigantických rozměrů poháněné párou. Město, kde tisíce chrámů chrlí do ovzduží saze a potrubním systémem sviští kryptexové depeše. Město orlojů, po jehož obvodu se jako rafičky hodin otáčejí prstence lokomočních okruhů. Město zbudované na konci digitálního věku, kde se hrstka přeživších uchýlila do kolébky civilizace - mezi řeky Eufrat a Tygris. Město, jehož představitelé nemilosrdně dohlížejí na to, aby se megalopole znovu nevystavila ničivým hrozbám pokroku: Všemi prostředky udržují civilizaci ve stadiu před objevem elektrického proudu.
Pětatřicetiletý hodinář Noam Baars si v chudém pouštním distriktu přivydělává výrobou telegrafických zařízení a jejich prodejem na černém trhu. Při útěku před všudypřítomnými hlídači se připojí k odbojové skupině vedené ženou jménem Seriah Davi. Začíná zběsilá, stovky mil dlouhá dobrodružná cesta napříč městem, jeho minulostí i budoucností. Cesta, která nevyhnutelně směřuje k Babylónu a k nebezpečí, jaké této jediné civilizaci hrozí... Nebo snad není jediná?


Pán hor V.
Souboj s Gilbertem znamená v životě Maxmilliána de Braie zásadní zlom. Po částečném vyléčení opouští Francii a odjíždí do světa. Po Evropě přichází na řadu Afrika, kde právě otevřeli Suezský průplav. Jeho akcie vynesou Maxmilliánovi jmění. Vrací se do Francie, zakládá továrny, investuje. Je mužem, který zosobňuje oba dosud neslučitelné světy: aristokrat ze starého rodu a zároveň majitel prosperujících podniků.
I přes poznamenanou tvář připadá Maxmillián ženám přitažlivý. Je inteligentní, zajímavý, kultivovaný, bohatý. O manželství však neuvažuje, stačí mu nezávazné milostné vztahy. Ovšem jen do chvíle, kdy ho ekonomické důvody znásobené tlakem rodiny přimějí změnit názor.


A Bůh pravil - Budiž Jonáš 
Možná, že z nás budou svatí…
Někdy má člověk zkrátka špatný den. Někdy má strašně špatný den. A někdy ho zamáčkne spadlá špička kostelní věže. Přesně to se stane Jonášovi, a tím by mohl vlastně celý příběh skončit.
Ale Bůh (starší z nás si pamatují, že je Všemohoucí) má s ním jiné plány – neboť Jonáš je nový Mesiáš. A tak vstane z mrtvých. Lékaři, média a stále rostoucí počet nadšených věřících šílí.
A Jonáš? Ten chce vlastně mít jen svůj klid. A v žádném případě netouží dělat zázraky! Ale všechno dopadne úplně jinak…


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Já se nemůžu dočkat nového Magnuse, knihu od Ricka bych ani za nic nevynechala :D No, a ještě si brousím zuby na 4.díl Školy dobra a zla, který vychází na konci srpna. Jinak asi budu dočítat knihy, které mi doma už dlouho leží :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to je vecny problem nas vsech, radeji nechci vedet, kolik neprectenych jich momentalne mam :-D

      Vymazat
  2. Nemyslím si, že Riordanovi knihy vyzní nastejno, každá je něčím jiná, když odmyslím mytologie, tak si v ní pozorný čtenář může najít plno hezkých myšlenek a pravd :) To ho dělá unikátním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale prubeh se v podstate opakuje, proroctvi, cesta, boj a konec... stejny pocet postav a tak...

      Vymazat
  3. Z těchto knih mne neláká ani jedna, ale tobě přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne