MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 února, 2018


Vítám vás u dalšího shrnutí. Ten čas tak strašně letí a my se přehoupli do února. Neuvěřitelné. Venku je pořád zima, i když ve velice výjimečných případech vyleze sluníčko. Moc se těším, až to bude častěji, hned mám vždycky víc energie :-)

Už dlouho mi vrtá pár věcí hlavou ohledně instagramu. Velice mě mrzí, že si tam nemůžu vytvořit skupiny, abych si mohla jednotlivé odběry roztřídit. Třeba na české knihomoly, zahraniční, na autory a podobně. Pro mě by to byl naprosto úžasný nástroj. Nedávno jsem si například přidávala hromadu spisovatelů, abych mohla sledovat novinky, i když spousta z nich to má spíše jako osobní účet s fotkami, než by se zmiňovali o knihách. Nicméně jsem udělala seznam těch, které jsem objevila a vy se na to můžete podívat ;-) Budu ráda za jakékoli další odkazy, které znáte...

V rámci nového měsíce vyšel i nový čtecí plán, ve kterém jsem si tentokrát zvolila k přečtení druhý díl Eony, který se mi tu válí už nějakou dobu a Nové Pompeje, které jsem kdysi vyhrála. Nejvyšší čas je oprášit a přečíst. Mimo to plánuji i hromadu dalších knih, momentálně čtu Temné proroctví od Riordana a pak se chystám i na jeho Thorovo kladivo. Na cestě mám recenzáček, ten možná dorazí zítra a pak jsem si psala ještě o jeden, tak čekám na odpověď :-)


S únorem přichází i hledání nových knih, které by se mi mohly líbit. Vybrala jsem si pouze tři kousky, ze kterých však nutně potřebuji pouze jednu a to druhý díl Projektu Alfa :-)

Samozřejmě nesmím zapomenout ani lednový přehled. Musím se pochlubit, protože jsem měla jednu koupenou knihu, tři na recenze a jinak jsem se držela na uzdě :-) Přečteno celkem pět knih. Na podrobnosti se můžete kouknout v článku...


Nezapomeňte sledovat i moji fb skupinu s knižními novinkami. V albech najdete jednotlivé měsíce v roce a v nich chystané novinky. Do některých složek jsem umístila už i přes šedesát knih, takže rozhodně máte z čeho vybírat. Doufám, že se vám tato skupina líbí :-)

Dále se prostě musím zmínit, že jsem si udělala radost a zase vyráběla záložky. Tentokrát mám na cestě skoro čtyřicet :-P Takže budu mít hodně článků do zásoby, jelikož jsem vytvářela unikátní kousky pro konkrétní knihy :-D Podívat se můžete na mém druhém blogu... Další budu postupně zveřejňovat...


Tento týden jsem přelouskala Geminu. Už jsem nedokázala jen koukat na tu poličku, kde stála a věnovat se jiným knihám. Jakmile jsem se do ní pustila, nešlo přestat. Takže jsem ji přečetla asi cca za čtyři dny a recenzi samozřejmě už sepsala. Tak čtěte :-P


No musím se pochlubit i tím, že jsem koukala na jednu z nedokončených sérií Fallen World (Tak padne náš svět) a rozhodla jsem se, že zkusím číst originál. Asi to bude hodně náročná cesta, takže mi držte palce. Překlad bude pěkný oříšek pro nezkušence jako jsem já :-D Hlavně to nesmím vzdát hned na začátku. Ale jistě chápete, že potřebuji vědět, jak to celé skončí :-D

A to je asi momentálně všechno. Užijte si hezký zbytek neděle a zase příští týden ;-)


A na úplný konec tu mám vyhodnocení soutěže o knihy - výhercům gratuluji a čekám na odpověď s adresou:
kochkri@seznam.cz
Vendi




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Tý jo, Nové pompeje by mohly být zajímavé.:-) A záložky jsou opět perfektní! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné shrnutí :) Na knihy od Riordana mám taky chuť:) A naprosto obdivuji tvoje záložky :) Jsou úžasné, tak doufám, že je ještě v nějakém článku uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kristova noho! :D já vím, už jsi mi psala na fb, takže vím, že jsem vyhrála - děkuji! Těším se a taky bych chtěla poděkovat, za všechny ty akce a soutěže, o které se dělíš, zkouším štěstí dlouho a zatím se mi zadařilo s Piráty z Karibiku u Fragmentu (mám ten dojem) a pak u tebe - úžasné! Máš spoustu skvělých nápadů - mám se ještě hodně co učit ;-)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne