MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 prosince, 2017

Tento týden byl mým posledním neschopenkovým. Ještě v pondělí mám kontrolu a od úterý už nastupuji zpátky do práce. A vůbec se mi tam nechce. Dneska je už na mé náladě jasně vidět, jaký odpor k tomu mám. A hned po návratu mě čeká šest dní v kuse, takže jsem zvědavá, jak to ke konci doklepu. Vidím to dost bledě, vzhledem k tomu, že jsem se doma šest týdnů jen válela... :-(

Musím říct, že jsem si to ale volno užila. Moje bolavé záda to opravdu potřebovaly a bylo prostě fajn se zavřít doma a mít ten úžasný klid a ticho. Využila jsem tedy posledních chvil k tomu, abych udělala všehno potřebné. Napekla jsem si cukroví - mám nějaké linecké, trochu jsem i experimentovala, perníčky, udělala jsem i perníkové stromky na stojánku, nachystala jsem si vosáky, čokoládové tyčinky a tak podobně. Na trhu jsem si koupila pořádný kokosový kmen, ale včera jsem nevydržela a už ho načla :-D Další cukroví bude mít mamka od někoho udělané. Já se pak těsně před vánoci ještě chystám upéct metrák, protože ho mají všichni rádi a je u nás tak nějak zvykem ho mít na svátky...


Mimo to jsem v rychlosti dodělala poslední model a asi po dvou (či více) letech mám konečně ulizený stůl v kuchyni. Jsem ráda, že se mi to opravdu podařilo a stihla jsem to. Na stole je už vánoční ubrus a svícen s věnečkem... A brzy přibude i to cukroví na talíři :-) Výzdobu už mám taky, i když jen takovou skromnou. Mám jen pár věcí a kvůli neschopence se mi nechce utrácet za další...


Posuňme se k hlavní radosti. V týdnu mi dorazily dva balíčky. V jednom byly recenzáčky od Baronetu, první dva díly série Pán hor... V druhém moje objednávka, knihy, na které jsem dlouho čekala. Bohužel v tom svátečním shonu mi jaksi zapomněli zabalit i Mořeplavce, tak ještě čekám, až mi knihu dodatečně pošlou. Ale i tak mám radost... Došla mi Gemina, Talon 2 a Apollónův pád 2. Také papírová verze Dvět dní, kterou jsem prostě nemohla mít jen jako ebook. Další knihy až po Novém roce, protože možná bude něco pod stromečkem. Snad... :-)


Také jsem se snažila dohnat ten veliký skluz, co ve čtení mám. Četla jsem jako o život, ale stejně se mi podařilo zvládnout jen Rebela od Amy Tintery a Pána hor I. V druhém díle už jsem za polovinou...


V prosinci jsem se rozhodla do svého čtecího plánu zařadit dvě knihy. První jsou Strážci minulosti, které bylo dost těžké sehnat a dát sérii dohromady. Ale mám ji a už se na to těším. A druhou je re-reading Vánoční koledy... Na to jsem vytvořila událost na facebooku. Jde o společné čtení Vánoční koledy. Každý je vítán, budu moc ráda, když se zapojíte a společně se mnou tuto knihu zkusíte. Je kraťoučká a na přečtení by vám mohla stačit hodinka či dvě... Nezapomeňte fotit a vkládat fotky do události, ráda se podívám :-) Tak hurá do toho...


Za listopad se mi podařilo dát do kupy krásnou hromádku knih, která mě velice těší. Všechny knihy jsem měla na svém seznamu a moc jsem si je přála. Některé více, některé méně, ale i tak mám skvělých devět přírůstků... A kolik jsem toho přečetla celkem? To už se musíte podívat na přehled ;-)

A to je asi tak vše z toho, co si vzpomenu. Teď je nejvyšší čas jít trochu uklidit, ať to nemusím dělat v týdnu, kdy budu chodit z práce pěkně unavená. Měla bych taky pořešit nějaký oběd a pak se naposledy natáhnu s knížkou... Tak hezké odpoledne všem :-)

Přírůstky

  • Pán hor I.
  • Pán hor II.
  • Gemina
  • Talon: Proti všem
  • Devět dní
  • Apollonův pád: Temné proroctví



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Stihla jsi toho vážně hodně a ten vzácný čas doma jsi si užila :) Tak přeji hezké čtení i v prosinci a pevné nervy při návratu do práce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, ty jedeš! :D Já se teda stydím, jelikož nemám ještě ani dozdobeno.. :D Užij si parádní knižní kousky a přežij práci! :)

    http://boook-planet.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Stihla jsi toho docela hodně :) A toho cukroví. Já letos poprvé pekla sama, takže jsem začala jednoduse a to s pernicky :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne