MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

16 prosince, 2017

Po delší době je zase potřeba oprášit tuto rubriku. Opět jsem si sepsala pár možností k porovnání. Znáte nějaké tyto knihy či filmy?


Nebezpečné známosti poster poster
Velmi nebezpečné známosti
Původní příběh byl sepsán ke konci 18. století, takže to už je opravdu nějaká doba. Kniha byla zfilmována hned několikrát. Ať už se drželi původního námětu nebo v jednom z případů si vzali jen základ a pojali to moderněji...


Casino Royale poster
James Bond
Knih o Jamesi Bondovi bylo napsáno hned několik. I filmů je neskutečné množství. Nejznámějším z autorů tohoto tématu je podle mě Ian Fleming. A co se týče filmů, z dětství si pamatuji jako nejznámější představitele Sean Conneryho, Timothy Daltona, Pierce Brosnana a v posledním uvedení Daniela Craiga... :-)


Nekonečný příběh poster
Nekonečný příběh
Kdo by neznal tento příběh. Jako dítě jsem byla do něj naprosto zabraná a zakoukala jsem e fo Falca. Létající pes, to bylo něco pro dětské oči :-D Každopádně nebyl zrovna nejlěpší nápad na to koukat po letech jako dopsělák, protože jsem si ihned uvědomila, jaké jsem byla naivní dítě, když se mi to líbilo :-P


Pianista poster
Pianista
Přiznám se, že toto znám jen jako film a to jen pár minut. Když jsme to na střední měli jako promítání (už nevím jestli to byl dějepis, literatura nebo co), vydržela jsem koukat jen chvíli. Já moc válečné filmy nemám ráda a hlavně ty hodně brutální. Tedy to, co se dělo lidem, ne vojákům na frontě. A v momentě, kdy tam došlo k určitému incidentu s vozíčkářem, jsem prostě odešla ze třídy...


Oliver Twist poster
Oliver Twist
Klasika, kterou zná snad každý ze školy. A jak to tak už bývá u těchto starých knih, opět byly na filmové plátno přivedeny hned několikrát. Knihu jsem nečetla, protože u tak starých autorů já obvykled moc nevydržím.


Kronika rodu Spiderwicků 5 - Mulgarath se zlobí poster
Kronika rodu Spiderwicků
kniha vs. film
Z filmu se nakonec vyklubal slabší průměr. A jaký to mělo původně potenciál. Výborné herecké obsazení. Ale zpracování už slabší, což je škoda. Snímek je koukatelný, ale musíte ho brát spíše jako takové odpočinkové pokoukání...


Gejša poster
Gejša
A v tomto posledním případě, jsem viděla pouze film. Ten se mi moc líbil, byl velice povedený. Nejsem si jistá, jak moc byl například historicky přesný. Ale hudba byla taky na jedničku a tak se mi celkový počin velmi zamlouvá. Pokud vám také, prozradím, že kniha je nyní k sehnání v Levné knize ;-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne