MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 listopadu, 2017

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Listopad je opět bohatý. Sice bych si vybrala i z hromady dalších knih, ale tohle je takový můj výběr. Samozřejmostí je pro mě rozhodně Mořeplavec, Gemina, Apollónův pád, Rudá královna a Talon. Povinné položky při nákupu. Zbytek už jsou knihy, které mě opravdu zaujaly... :-)


Pán hor II
Sebastian se po politickém skandálu způsobeném sestřenkou Eugénií vrací z Benátek zpět do Francie. Tam se mu brzy po příjezdu narodí první syn Christian. Sebastian stejně jako jeho otec Edmond vystupuje po pádu císařství ze státních služeb. Ale není mu dovoleno užívat si štěstí a klidného rodinného života. Stává se dědicem svého otce, prvním mužem v kraji a zároveň nositelem nenáviděné přezdívky Pán hor.

Mořeplavec
K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodilal jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto jna něj nikdy nezapomněla... a její tělo po něm ve snech stále touží.
Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu spolu s jejich dcerou a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které jí čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotska. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitvně zničí jejich lásku.
 

Temné proroctví
Apollón dál trčí v kůži Lestera Papadopoulose. Z jeho nadpřirozených schopností mu nezbyla ani jedna a tělo nemotorného teenagera, ve kterém se nachází, je jen pro zlost. Diovo odpuštění a místo na Olympu získá zpět, jen pokud najde starověké zdroje proroctví a osvobodí je. Naštěstí na to není sám – po boku má starého známého Lea Valdeze, jeho draka Festuse a bývalou nymfu Kalypsó. Cesta za dalším Orákulem vede na Středozápad! 

Alchymistova šifra - už nechci
Nikomu neprozraď, co jsem ti dal." Dokud Christopher Rowe neobdržel toto tajemné varování, učil se řešit složité šifry a hádanky, vyráběl účinné léky, lektvary a zbraně a vůbec byl jako učedník u mistra Benedikta Blackthorna celkem spokojený. Pak však začne londýnské lékárníky pronásledovat záhadný kult. Umírají lidé a nebezpečí se přibližuje k jejich obchodu. Christopher bude muset přijít celé věci na kloub a řádění zla zastavit!

Specialistka - už nechci
Pracovala pro tajnou vládní jednotku jako výslechová specialistka. Ví toho ale příliš a pro oddělení se stala rizikem, které je potřeba zastavit. Bez varování začíná lov, kde je ona kořistí. Nikde nezůstává dlouho, mění jména a podoby. Nezbyl jí nikdo, komu by mohla věřit… Chce-li vést normální život, musí splnit poslední úkol. Čeká ji nejtěžší boj jejího života. Navíc pozná muže, do kterého se zamiluje, a musí učinit vše, aby oba zůstali naživu.
Bývalé agentce na útěku před někdejšími zaměstnavateli nezbývá než vzít ještě jeden případ, aby očistila své jméno a zachránila si život. Jen málo lidí ví, že pracovala pro vládu Spojených států. Pro oddělení tak tajné, že nemá ani vlastní název. Coby výjimečná specialistka představuje zároveň jedno z nejtemnějších rizik. A tak když její zaměstnavatelé usoudí, že je pro ně nebezpečná, bez varování po ní jdou. Dávno nemá šanci být dlouho na jednom místě nebo používat stejné jméno. Oddělení už zlikvidovalo posledního člověka, kterému snad mohla důvěřovat. Ale ona stále ví cosi, co ji ohrožuje. Prostě ji chtějí mrtvou a brzy. Pak jí její bývalý šéf nabídne možnost úniku a asi jedinou šanci vymazat ze svých zad obří terč. Znamená to však přijmout ještě jeden úkol. Jenže informace, kterou obdrží, její situaci ještě zhorší. Zatímco se odhodlává postavit se všemu čelem a připravuje se na nejtěžší boj svého života, zjišťuje, že postupně podléhá muži, který pravděpodobnost jejího přežití jen komplikuje. Škála jejích možností se rychle zužuje a ona musí zapojit všechny své výjimečné schopnosti takovým způsobem, o jakém se jí dosud ani nezdálo. Stephenie Meyerová pro tento napínavý román vytvořila vášnivou a fascinující hrdinku se speciální sadou dovedností. A opět ukazuje, proč je jednou z nejprodávanějších autorek na světě.

Gemina
Monumentální vesmírná sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, která musí čelit pokusu BeiTechu o její zničení. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza. Avšak ihned po začátku útoku jsou oba odhodláni bránit svůj domov. Obránci ovšem umírají jeden po druhém, skoková brána je poškozena a hrozí, že po zhroucení červí díry by mohlo dojít k narušení časoprostorového kontinua a jeho roztržení na dvě části. Takže Hanna a Nik bojují nejen o život svůj a život posádky Hypatie, která se k nim blíží, ale i o osud celého vesmíru.

Králova klec
Mare Barrowová je ve vězení, bez svého blesku nemá žádnou moc a neustále ji trýzní osudové chyby, jichž se dopustila. Je vydaná napospas chlapci, jejž kdysi milovala, chlapci, který je lhář a zrádce. Maven Calore, nyní král, dál pokračuje v plánech své mrtvé matky ve snaze udržet si vládu nad svou zemí – a nad svou vězeňkyní. Mare v paláci nese tíhu Tichého kamene a její kdysi ubohá skupinka povstalců a Rudých se mezitím dále organizuje, trénuje a expanduje. Nechtějí se už schovávat ve stínech a připravují se na válku. A Cal, princ ve vyhnanství, který se také uchází o Mareino srdce, udělá všechno proto, aby ji získal zpátky. Když se krev obrátí proti krvi a schopnost proti schopnosti, možná nezbyde nikdo, kdo by uhasil oheň – a Norta, jak ji Mare zná, shoří do základů.

Proti všem
Amber je na útěku. Spolu s Cobaltem opouští supertajnou dračí organizaci Talon a vydává se do neznáma. Stále přitom nepřestává myslet na Garretta – člověka, který jí zachránil život, i když si tím podepsal rozsudek vlastní smrti! Jenže vydat se pro něj přímo do základny Řádu svatého Jiří, vojenského seskupení, které si vytýčilo za cíl vyvraždění draků, je možná trochu velké sousto i pro odvážnou a trénovanou Ember...   


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Geminu, Mořeplavce a Královu klec musím mít. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mořeplavce si přeju taky a do noc. (Prostě Cizinka!!) ani ostatní z knih nevypadají vůbec špatně. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé knihy :) Také bych se jednou chtěla k Riordanovi vrátit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Geminu taky nutně potřebuju,ale myslím, že budu statečná a vydržím až do Ježáška :)
    Přeji, ať se k tobě všecky vysněné kousky dostanou a užiješ si je :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne