MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

18 listopadu, 2017


~ minirecenze ~

Přináším další minirecenzi na toto ilustrované vydání. Nějak blíže knihu snad ani nemusím představovat. Třetí díl je mým nejoblíbenějším, jak v knižní podobě, tak i v té filmové. Krásně je na celém příběhu vidět, jak postavy stárnou a pomalu opouštíme ten dětský pohádkový svět, protože přituhuje a ukazuje se, že všechno nebude tak jednoduché...

Z celého třetího pokračování obvykle sálá menší temnota, která značí velkou změnu. Je to vidět i na tomto ilustrovaném vydání, protože obálka je oproti předchozím mnohem tmavší a i obrázky uvnitř tak docela působí.

Pokud jste fanoušky této série, nesmíte opomenout tyto knižní verze. Je to opravdu krása pro oči a nadchne určitě všechny... Škoda jen, že vychází jen jeden díl ročně, protože se ještě nějakou tu chvíli načekáme než budeme mít komplet...

A jelikož je toto minirecenze, nebudu se tu dál ropzlývat, už nemám ani co bych nějak řekla. Ale na konci článku najdete náhled knihy, ať máte představu o tom, jak je kniha provedená...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Harry Potter a Vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter
3
Joanne Kathleen Rowling
Vladimír Medek
Fantasy
1999  originál / 2017 ilustrovaná verze
336
Albatros
978-80-00-04815-4

Anotace Databazeknih.cz:
Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích


Ukázka knihy





Informace o autorce

foto: Čtení pod lavicí

Databazeknih.cz: Joanne Rowlingová se narodila roku 1965 v anglickém Gloucestershiru, jejími rodiči jsou laborantka Anne a manažer firmy Rolls Royce Peter. Rowlingová na sebe upozornila už v šesti letech, kdy napsala povídku o králíčkovi Rabbitovi (tedy králíčkovi jménem Králíček), který měl spalničky. V roce 1971 se její rodina přestěhovala z Yatu do Winterbournu, kde si Joanne a její sestra Di hrály s dětmi ze sousedství na kouzelníky. Jejich nejlepšími přáteli byli v té době Ian Potter a jeho sestřička Vikky. S těmi si užily hodně legrace – Ian měl totiž nevyčerpatelnou zásobu bláznivých nápadů, a tak ani talíře zdobené hlemýždi, nebo běhání po čerstvém betonu nebylo pro malou Joanne nic neobvyklého... celý životopis















Knižní téma | Harry Potter • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

14 komentářů:

  1. Ilustrovaná vydání HP jsou nádherná a tenhle díl není výjimkou. Obrázky jsou nádherná, ale je pravda, že jsou poměrně temné. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Toto ilustrované vydání HP vypadá opravdu dobře, začínám uvažovat, že už bych si konečně pořídila nějaké to ilustrované vydání HP. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja se rozhodla hned u prvniho dilu, jak jsem to videla, bylo to jasne :-D

      Vymazat
  3. Harryho mám ráda už od mala. Teď jsem začala sbírat nové vydání, které má nádherné obálky. A ilustrované verze mám do budoucna taky v plánu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja mam stare vydani, pak prislo ilustrovane a ja to s temi obrazky potrebovala a pak jak na potvoru zacali vydavat i ty nove obalky, ktere obdivuji cele veky, ale treti vydani uz sbirat nebudu :-D

      Vymazat
  4. Ilustrované knihy ze světa Harryho Pottera jsou jedním velkým, úchvatným počinem. Už jen při listování je to jedno velké "ACH" :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera :) Ty ilustrace jsou opravdu úžasné :) Já si původně říkala, že si přece nebudu kupovat knihu jen kvůli obrázkům, kdy se mi nelíbí formát knihy, takže bych stejně při re-readingu sáhla po klasické knize. Ale možná si to nakonec opravdu jen kvůli obrázkům koupím :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je prostě nádhera, pastva pro oči, mustread a musthave!! Dokonalost! Přála jsem si ilustrovaná vydání k Vánocům, snad je tam najdu :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne