MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

06 srpna, 2017

Shrnutí týdne #159

neděle, srpna 06, 2017 4 komentáře
Tento týden byl trošku náročnější. V práci vypukla epidemie s názvem škola. Tak tak, půlka prázdnin a my už připravujeme školáky na další rok... Bohužel je doba dovolených, takže jsme nebyli v plném počtu. O to to bylo horší. Nakonec jsme to zvládli, ale řeknu vám, pracovat při těchle teplotách v kuse jedenáct hodin a ještě s jednou přestavkou, to je šílenost... Zbytek týdne se naštěstí dal zvládat lépe.

Minulou neděli jsem po sepsání shrnutí dočetla rozečtenou knihu a hned na ní napsala recenzi, takže abyste se nedivili, že je to vlastně předchozí týden. Jednalo se o tak trochu thriller a katastrofický příběh, i když z mého pohledu to bylo spíše slabší - Blackout. V tomto týdnu jsem prozatím stihla jen skvělou Noční labuť, ale na další knize urputně pracuji :-) Tentokrát jsem si vzala do parády další kniha Ricka Riordana.


Opět jsme se dostali k přelomu měsíců a tím pádem musím připomenout pravidelné články. Měsíc s knihou, kde se dozvíte, jaké knihy jsem v červenci přečetla a jaké jsem si zase dotáhla domů. Rozhodně jsem se zase překonávala. A pak samozřejmě seznam přání na nový měsíc, tedy knihy, které nutně potřebuji :-P

Thorovo kladivo Cestovatelka Sníh nebo popel

V pátek jsem dostala email, tak jako spousta dalších, který nabízí možnost vyhrát peníze na knihy nebo svůj vysněný čtecí koutek. Nebudu to víc okecávat, stejně se s tím teď roztrhne pytel a navíc všechno důležité se dozvíte v článku. Nedělám si však velké iluze s hlavní výhrou, mě potěší i ta obyčejná poukázka. Takže už plánuji změnu mé stávající knihovny. Sotva jsem si to všechno nachystala, přišel mi zmíněný email :-D Ale plánuji dál a vyměřuji si nástavbu až ke stropu. Budu knihovnu prodlužovat směrem nahoru, abych získala další místa. Ale to bude asi poslední úprava, protože už jsem vyčerpala všechny možnosti na získání místa... Sice je knihovna zubatá, každá police jinak vysoko a některé části už jsou splácané a sešroubované police, nejde o plné regály, ale z dálky to není vidět, co je to za hrůzu :-P


Díky mému dalšímu impulzivnímu nápadu vznikla na facebooku nová skupina. Tentokrát je myšlena pro obrázky s knižními tématy. Znáte to, takové ty obrázky, na které se rádi koukáte, protože se vám líbí, knihovničky, kreslené obrázky, fanarty a tak dále. Nechala jsem se inspirovat jednou stránkou, nicméně já to udělala jako skupinu. Uvidím, jakou to bude mít popularitu, zatím je to spíše na zkoušku. Tak mrkněte na Říši knih ;-)

https://www.facebook.com/groups/riseknih/

Vzhledem k tomu, že v poslední době se neustále propírá téma krádeží recenzí a dalších článků, jsem včera zkoumala, jak zabránit kopírování textu. Vykoumala jsem, vyzkoušela a sepsala návod. Takže, kdo si chce pojistit blog, aby mu nikdo nemohl ukrást text, podívejte se zde...

No a víkend se už nesl klasicky v duchu práce. I dnes mám před sebou odpolední směnu. Včera mě to hodně naštvalo, protože jak na potvoru byly v telce večer samé dobré filmy. A dnes to raději zkoumat nebudu. Takže se jdu chystat a hlavně než půjdu chci konečně přečíst nějaké ty další stránky knihy. Tak držte palce a čauky... :-)


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Na "Cestovatelku" a "Sníh nebo popel" se vážně těším! :) Tak, to dneska v práci zdárně přežij a užívej čtení! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se náhodou tvoje knihovnička líbí :) Já mám jen jednu a moje mamka si myslí, že mám hodně knih. Už se těším, až budu bydlet ve svém a kupovat si knihy, aniž by mi kdokoli cokoli řekl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja zacinala se dvema polickama... a kde jsem ted... a stale se nedokazu zastavit :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne