Recenzní kniha
Nejdřív tedy podotknu, že kuchařka je vedená ve velice podobném stylu jako Bake & The City, kterou jsem recenzovala už dříve. Téměř stejný formát a provedení. Na první pohled můžete také vidět, že nejde o žádnou domácí kuchařku klasických jídel, ale spíše o takové specialitky. Každý recept má svou vlastní stránku, ke které je připojena fotografie. Takže hned vidíte, jak by připravované jídlo mělo vypadat a hned na místě vás může nalákat. Nevím jak vy, ale já zásadně v kuchařkách vybírám očima :-)
Na začátku je malý úvod plus informace, jak správně takový knedlík zpracovat, vytvarovat a připravit. Pro mě, která nikdy domácí knedlíky nezkoušela, rozhodně rada nad zlato... Postupy jsou opět doplněny o fotografie. Následují jednotlivé recepty řazené do kategorií. Pod pojmem knedlíky a noky tu naleznete spoustu jídel, některé je připomínají však jen tvarem. Co najdete? Například klasické knedlíky, plněné, rýžové, sladké z tvarohu obalené čokoládou a mnoho dalších. Na konci je krátký seznam všech receptů z kuchařky.
Pro mě kuchařka opět představuje pastvu pro oči. Obsahuje mnoho lákadel. Zatím jsem z časových důvodů stihla vyzkoušet jen jeden recept. Ale tím určitě nekončím a budu testovat dále, jakmile čas dovolí. Nejvíc mě zaujaly knedlíky plněné zelím :-) Na konci recenze naleznete nějaké fotografie, abych vám blíže ukázala, jak kuchařka vlastně vypadá a v jakém duchu je vytvořená. Tak koukejte a mlsejte očima :-)
Informace o knize
Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:ISBN: |
Knedlíková revoluce
Die Knödel-Revolution
-
-
Michael Schlaipfer
Kuchařka
2016
originál / 2017 překlad
96
Presco Group978-80-87034-38-5 |
Kulatá revoluce:profesionální tipy Michaela Schlaipfera – dokonalé knedlíkové štestí a kulinářské zážitky překypující překvapeními…
Novinky z domoviny knedlíku: kapustové knedlíky s křenovou pěnou, knedlíky ze sivena s pěnou z pšeničného piva, vepřová pečeně trochu jinak, chlebové suflé s liškami, brioškový knedlík s kachním kompotem…
Inspirace zahraniční kuchyní:ravioli z houskových knedlíků s parmezánovou pěnou, doublepotatoewhopper, tyrolský šiškebab, noky se smaženou cibulkou a jehněčím ragú, lasagne z preclíkových knedlíku ve skle, knedlíky plněné kuřecím masem po asijsku…
Knedlíkové tapas a spol.: lanýžové knedlíky z čerstvého sýra v pumperniklovém kabátku, knedlícky z lososa s paprikovou marmeládou, knedlíčky z husích jater s čokoládou, rýžové knedlíčky s asijským salátem, krabí knedlíčky v těstovém kabátku s mangovým krémem…
Není knedlík jako knedlík:tvarohové knedlíky s rumovou zmrzlinou s rozinkami, knedlíky z makového creme brulée, ubrouskový knedlík z perníčku se zmrzlinou z pečených jablek, boulette suzette…
Následující fotografie jsou použity z webu autora nebo jeho facebooku...
Já moc nevařím, vůbec mě to nebaví, ale fotky vypadají krásně, až jsem začala uvažovat, jestli kuchařku nepořídím babičce. :) Mamka si na kuchařky nepotrpí...
OdpovědětVymazatja taky vicemene jedu podle zajetych koleji, ale obcas dostanu chut neco zkusit... :-)
Vymazat