MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

16 dubna, 2017

Shrnutí týdne #144

neděle, dubna 16, 2017 13 komentářů
Další týden utekl jako voda a zase je tu neděle. Většina z vás má s velkou pravděpodobností volno už od pátku. Já jsem bohužel zrovna ta 'šťastnější' menšina, která to musí odtrpět v práci. Nicméně dneska nějak přežiju odpolední a zítra už na tom budeme všichni stejně :-) A abych ten týden nějak zvládla, tentokrát jsem si ho víc než jindy zpříjemnila knihami...

Za tento týden mi přibylo opravdu hodně nových knih. U některých jsem to nevydržela, měla jsem je už dříve jako e-knihu na recenzi a líbilo se mi to tak moc, že jsem se po několik rozhodováních nakonec odhodlala k tomu, že si je pořídím i papírově. Jo, jsem blázen, knihomol a hlavně velký sběratel :-D Takže mám nové dva recenzáky - Třetí stříbrnou knihu snů, kterou jsem pokořila včera a hned sepsala recenzi, takže už si můj názor na ni můžete přečíst. Druhou knihou je Nejchladnější dívka ve Městě chladu. Tu jsem ještě večer načala a přečetla jsem jen pár stránek, takže zatím nevím pořádně na čem jsem :-) A dalšími knihami jsou kousky z knihkupectví. Dobrovský měl akci pro členy klubu a mě zůstaly ještě dárkové kupony z narozenin, tak jsem tam zaběhla. Donesla jsem si dvě knihy, které už mám přečtené - Pasažérku a Případ ukradeného zubu. A z nových knih, na které se moc těším - Umění v krvi a Illuminae...


Další knihou, kterou jsem zdolala byly Čáry života. Abych se na knihu podívala zpětně, asi bych řekla, že to byla docela dobrá vykrádačka jiných knih, jiných nápadů. Nicméně zkombinované dohromady to nebylo až tak špatné a nakonec převládla moje spokojenost. Dalšímu dílu určitě dám šanci. Navíc jsem četla, že půjde jen o duologii, tak uvidíme, jak si Veronica Roth poradí se závěrem...


Možná jste si všimli, že na webu se objevil i program pro letošní ročník Světa knihy. Já si už něco z něj vybrala, každopádně jsem se nerozhodla, jestli mi to za tu dlouho cestu a peníze stojí. Zvažuji pro a proti a ještě k tomu přemýšlím o Humbooku. Co si myslíte, že by bylo lepší? Na obojí určitě nepojedu a možná ani na jedno, ale zajímaly by mě vaše názory...

Zítra bych se ráda zúčastnila čtecího maratonu. Sice nebudu doma, ale alespoň trošku bych přečíst mohla... :-) Už jen pro ten pocit, že se přidám k něčemu společnému :-P Škoda jen, že takové akce obvykle vypuknou v době, kdy jsem v práci nebo pryč... Ale slyšela jsem zatím chválu na Nejchladnější dívku, takže tu si vezmou s sebou a třeba budu mít u mamky na to čtení dokonce i klid... :-)

Z tohoto týdne je to asi vše, tak něco málo k tomu dalšímu. Příští týden u nás vypuknou antikvariátní trhy. Rozhodně mám v plánu se tam zastavit a alespoň se podívat. Nedělám si naděje, že bych si něco odnesla, konec konců tak jako posledně, alespoň to zkouknu. Kdo ví, co se tam objeví. Třeba nějaký poklad... A taky bych ráda vypustila soutěž o další kovovou záložku. Tak sledujte blog nebo facebook, ať to nezmeškáte :-)

Přeji vám hezkou neděli a veselé velikonoce :-)


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

13 komentářů:

  1. Moc krásné knihy. Strašně moc se těším až si přečtu Třetí stříbrnou knihu snů, bohužel tu ještě nemají v naší knihovně, ale moje zvědavost roste každým dnem.
    O Světě knih dnes slyším poprvé takže nevím jaké to je, ale Humbooku jsem slyšela samou chválu takže já bych jela spíš na ten. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc zvědavá co řekneš na Illuminae :D Jinak samozřejmě krásné shrnutí :)

    OdpovědětVymazat
  3. A jak se líbila Pasažérka? :) Já se chystám na Humbook, jednak Svět knihy zas kvůli zkouškovému nestíhám a jednak, pokud miluješ nakladatelství CooBoo a Fragment, tak by sis Humbook neměla nechat ujít, minulý ročník byl skvělý! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. budu o tom uvazovat :-) Pasazerka se mi libila a to dost, i kdyz spousta lidi spokojena nebyla..

      Vymazat
  4. Antikvariátní veletrh zní zajímavě. Určitě je hezké už jen se tam jít podívat :)
    Já měla volno už od čtvrtka, ale stejně mi přišlo, že to nějak rychle uteklo. Mé shrnutí si můžeš přečíst u mě na blogu :)
    A na ten maraton se mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem fakt zvědavá, jak se ti bude líbit Illuminae :-) Původně jsem taky chtěla zkusit čáry života, nicméně asi je nakonec vynechám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cary byly pekne, to jako jo... a Illuminae se tesim moc, sice je to bichle, ale je to docela roztahane, to snad pujde rychle...

      Vymazat
    2. Jo, ona se čte rychle :-) Já jsem ji měla asi za tři, nebo čtyři dny a to jsem na čtení neměla moc času :-)

      Vymazat
  6. Moc pěkné kousky! Pasažérku i Illuminae bych si moc ráda přečetla. A co se týče Knihy nebo Humbooku. Svět knihy je všehochuť, a Humbook je zaměřený na ya, fantasy... přeci jen tomu kraluje CooBoo s Fragmentem a za sebe můžu říct, že minulý ročník byl skvělý a letošní chtějí ještě víc vymakat. No, asi ti neporadím :D, sama bych se nedokázala rozhodnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to těžké. Ale ještě mám pár dní na rozmyšlenou...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne