MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 ledna, 2017


Kniha mě zaujala už dříve, četla jsem různé recenze, které byly vcelku nadšené a tak jsem si ji dala na seznam. Trvalo víc jak rok, než jsem se dostala k jejímu koupení a přečtení. Stálo to za to?

Kniha jako taková se četla velice dobře a jednoduše. V podstatě jsem byla schopná ji slupnout do tří dnů a kdybych nebyla indisponovaná migrénou, zvládla bych to mnohem rychleji. Autorčin styl je velice čtivý a pohodový, jednoduchý. Jakmile jsem se začetla, nemohla jsem se odpoutat. A to mám u knih ráda.

Je pravda, že ze začátku to bylo obyčejné a lehce nudné. Ale potřebovalo to prostě nějaký rozjezd. Hlavní hrdinka byla typická naivní puberťačka a její zaláskované výlevy mi lehce lezly na nervy. Po pravdě bych si dokázala představit hlavní osazenstvo o nějaký ten pátek starší a myslím, že by mi to celkově sedělo více a užila bych si to jinak. Za to prostě musím dát hvězdičku níž. Takové ty klišé myšlenky odkopnuté středoškolačky mě nebavily.

Nejlepší část byla v horách. Boj o život, všude zima a nepříznivé počasí. Únos. Tyto stránky jsem četla opravdu jako závislá, protože mě bavily a zajímaly nejvíce. Komu se dá věřit a komu ne? Kde je zakopaná pravda? Bylo to tak zamotané... Ale víc jak sto stránek před koncem bylo jasné, jaká je pravda a kdo je vrahem. Autorka si to odhalení mohla ještě pár stránek ušetřit a já bych si nervy kousala nehty, jak u správného thrilleru ;-) Napětí jsem si užila ale i tak dostatečně.

Úplný závěr se vymkl kontrole, začalo to směřovat někde jinde, než jsem očekávala. Zase to začalo být až moc optimistické a závěrečný epilog 'o rok později' už nahrával spíše žánru romantiky než thrilleru. Ke konci už se to prostě vracelo ke své kýčovitosti.

Ale abych řekla pravdu, z větší části jsem s knihou spokojená (měla mnohem větší potenciál, než autorka využila). Byla skvělá, i když jsem čekala asi větší thriller a temno, čekala jsem, že se budu víc bát a rozhodně jsem nečekala tak mladé hrdiny. Nicméně jsem zvládla i hlavní postavu a její skuhrání. Jsem ráda, že jsem si knihu pořídila a velice ráda si ji znovu v budoucnu přečtu a pravděpodobně risknu i další knihy této autorky.
 

Už se nedíval na mě, ale kamsi do dálky. Měl zpustlý, nepředvídatelný výraz někoho, koho pronásledují dávní duchové minulosti.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Černý led
Black Ice
-
-
Becca Fitzpatrick
Martina Šímová
Thriller
2014 originál /2015 překlad
392
Egmont
978-80-252-3308-5

Anotace Databazeknih.cz:
Někdy je nebezpečí sotva patrné – až dokud není pozdě.
Britt Pfeifferová se připravovala na výlet do Tetonských hor, ale nečekala, že se k ní bude chtít přidat její bývalý přítel Calvin, který ji stále pronásleduje v myšlenkách. Jenže než stačí Britt zpracovat své city ke Calvinovi, nečekaná bouře ji přinutí vyhledat přístřeší v osamělé chatě u dvou velmi hezkých obyvatel – jenže tito muži jsou uprchlíci a uvězní
ji jako rukojmí.
Britt výměnou za svůj život souhlasí s tím, že muže převede přes hory. Ví, že musí zůstat naživu dost dlouho na to, aby ji Calvin našel. Všechno je ještě horší, když Britt objeví mrazivé důkazy o vraždách, ke kterým došlo v okolních horách. Tento objev z ní však může udělat vrahovu příští oběť.
Jenže v horách není nic takové, jak se zdá, a všichni něco tají, včetně Masona, jednoho z Brittiných únosců. Jeho laskavost Britt mate. Je Mason nepřítel, nebo spojenec?
Černý led je romantický thriller Beccy Fitzpatrickové zasazený do zrádných kulis Tetonských hor ve Wyomingu. Zamilovat se by nikdy nemělo být takhle nebezpečné.


Při soumraku jsem zahlédla kouř stoupající nad vrcholky stromů. Šla jsem celý den bez vody i bez jídla, blouznila jsem. Těžkým krokem jsem se k němu vydala.

Ukázka z knihy



Informace o autorce

foto: The Fringe Magazine

Databazeknih.cz: Becca Fitzpatricková se narodila 3. února 1979 a čtenářsky ji odkojily Nancy Drew a Trixie Belden. Jako dítě si prošla dvěma etapami. Nejdřív, když ve svých osmi letech poprvé zhlédla Honbu za diamantem, se rozhodla, že se stane spisovatelkou, protože jí tahle profese učarovala. Sama sebe viděla, jak pobíhá v kolumbijské džungli a záda jí hrdinsky kryje Michael Douglas.
 
Pak se na čas rozhodla spisovatelskou dráhu opustit ve prospěch ještě dobrodružnější profese. Umanula si, že bude agentkou CIA, ale naštěstí jen do chvíle, kdy si přečetla memoáry skutečné agentky a změnila názor.... celý životopis



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. Kniha mě sama o sobě nijak zvlášť nezaujala, ale asi jsi mě přesvědčila... Kouknu se po ní. :D

    OdpovědětVymazat
  2. On je to myslím romantický thriller, takže romantika tam být musí :) Já jsem třeba pachatele neodhalila vůbec (měla jsem podezření, ale na nesprávného člověka). Podle mě je lepší od knihy nic nečekat a být mile překvapen, než opačně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem vyloženě zklamaná. Jen pár věcí bych z toho vypustila :-) Nejvíc asi ten závěr :-P

      Vymazat
  3. O knize jsem ještě neslyšela! Ale vypadá vážně dobře, asi se po ní mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja byla spokojena, sice ne na 100%, ale nelituji cteni :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne