MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 prosince, 2016

Určitě se všichni shodneme, že tento týden byl jeden velký shon. Vánoce se blížily a tak bylo zapotřebí dotáhnout poslední detaily, pořídit poslední dárky, dokoupit poslední věci a mnoho dalšího. Všechno kvůli jednomu dni, ale upřímně, kdo by se aspoň trochu netěšil? :-)

V pondělí jsem stihla dočíst apokalyptickou knihu Vteřinu poté. Kniha mě velice navnadila, ale nakonec to obsahově nebylo takové, jaké byly mé představy. Nemůžu říct, že by to bylo vyloženě špatné, ale čekala jsem něco dramatičtějšího a temnějšího. Ale ve skutečnosti šlo v podstatě o výčet všech problémů, které mohou nastat...

Potom jsem vzala do ruky Královnu ohně, ale po pravdě se nemůžu nějak začíst. Spoustu věcí jsem od předchozího dílu zapomněla a tak se v tom zorientovat mi dává poněkud zabrat. Proto jsem od knihy na chvíli odskočila. K vánocům jsem dostala Vánoční koledu od Dickense, ale musela jsem si ji vyzvednout. Při té příležitosti jsem si vzala Napůl ztraceného, poslední díl série Half Bad. Na knihu jsem byla velice natěšená a dnes ji s velkou pravděpodobností dočtu a když bude čas a náladu, nachystám i recenzi...



Jako každý rok, i letos Ells vytvořila knižní výzvu. I když jsem letos měla docela problém dosáhnout mého mezníku, velice si fandím (:-P) a na příští rok jsem si nachystala limit sedmdesát knih. Budu doufat, že se mi zadaří. Přece jen vychází spousta krásných nových knih a navíc spousta už mi na polici čeká :-D Takže se pokusím překonat samu sebe...


Zbytek týdne se točil okolo práce a já se neskutečně těšila na vánoce, poslední tři volné dny v tomto roce... Štědrý den proběhl v klidu a pohodě. Dobré jídlo rozhodně bylo, i když bych byla raději měla lepší žaludek, protože bych se cpala mnohem víc a moc bych se neupejpala :-D Přes den jsem uždibovala cukroví, na oběd byla rybí polévka, kterou jím s velkým sebezapřením a pak čočka. Večer jako vždycky kapustnice a ryba s bramborovým salátem. A i když jsem měla porce jako pro dítě, tak jsem byla plná. Celý den nám jako kulisa běžela televize s pohádkami a nejrůznějšími filmy. Večer ostatní vyrazili omrknout vánoční mši, jen se kouknout, jak to na vesnici vypadá, já však zůstala doma a konečně jsem měla hodinku jen pro sebe a knihu... A někdy po desáté večer jsme s bráchou frčeli domů. Takže celý den proběhl hladce a v pohodičce a bylo to fajn...


Letos Ježíšek nedonesl tolik knih, ale o to víc si to užiju pozítří, kdy má Dobrovský slevu pro členy klubu. Ale to vám přeci nemusím vysvětlovat :-P Takže si dneska sepíšu seznam a v úterý po práci tam musím frčet :-) Určitě bude plno, to si dokážu představit... Nicméně pod stromečkem jsem našla dvě knihy, o které jsem si řekla - Ready Player One a Dům na Baker Street. Jako bonus jsem měla Vánoční koledu, pro kterou jsem si zaběhla v týdnu a pak od bráchy ještě Deník Anny Frankové... Taktéž jsem dostala svůj první obal na knihu, samozřejmě se sovičkou. Jde vidět, jak mě doma znají... Na druhé fotce můžete taky vidět nové pastelky, tentokrát akvarelové. Takže jsem zvědavá jak budou malovat, dnes vyzkouším u televize. Zatím jsem si stihla vytvořit jen vzorník, abych věděla, jak které barvy reagují.



Dále už jsem dostávala hodně praktické a užitečné dárky. Nové láhve na sodu stream, protože ty staré bylo už opravdu potřeba vyměnit. A dva sirupy, o které jsem si řekla bráchovi v práci, ať mi je objedná, ale bylo mi hned jasné, že toho využije a dá mi je pod stromeček :-) Pak také škrabku se smetákem, dva v jednom, na auto, protože mám věčně problém ten led z auta dostat dolů. Opravdu boj. Dostala jsem i krásnou novou mikinu, v mé oblíbené kombinaci černé a růžové barvy.



A na poslední hromádce mám samé perličky. Čajovou konvičku se sovičkami. Zrovna jsem uvažovala, že si po vánocích nějakou koupím na moje čajové dýchánky u knihy, takže tohle byla opravdu trefa do černého. Od bráchy jako vždy novou bobblehead figurku do sbírky, tentokrát už pátá v pořadí. A spoustu dalších věcí, však to vidíte... :-) A co krásného jste dostali na vánoce vy? Spoustu knih? Spokojenost byla?


Konec roku se blíží a já pomalu připravuji nejrůznější články shrnující můj rok s knihami, připravuji si seznam nových knih, o kterých vím, že vyjdou v první polovině příštího roku. Některé z nich si zkusím vyprosit jako recenzáky a některé si nachystám na vlastní nákup. Taktéž jsem se koukala i na filmy, které v roce 2017 půjdou do kin. Není jich zrovna málo. Je tam i pár marvelovek, takže se moc těším... Tohle je období stavěné přímo pro mě. Všude po stole desítky lístečků, na každém seznam nějakých položek :-)

No nic, už toho píšu poněkud moc... Jdu si malovat, vyzkoušet nové pastelky, uvařit čajík do nové konvičky a tak. Večer jsou tam nové filmové Želvy Ninja, tak to asi risknu a uvidím, jak to bude vypadat. Nezapomeňte mi napsat, jak jste si vánoce užili vy, co krásného jste dostali a tak podobně :-) Hezký večer všem, mějte se hezky :-)


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Na napůl Ztraceného se vážně moc těším :)
    Cukroví i sváteční tabule vypadá krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdy že mají u Dobrovského slevy pro členy klubu ? :D
    Jinak přeji klidné prožití svátků Vánočních :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ta konvička se sovičkami je nejúžasnější! :D Jsem ráda, že sis Vánoce užila, já se měla taky moc fajn. Dneska ještě jedeme na návštěvu k dědovi a jeho přítelkyni a Vánoce budou celkově za námi. :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne