MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 října, 2016

Shrnutí týdne #120

neděle, října 30, 2016 10 komentářů
Začátek týdne byl poněkud kritický. Hned v pondělí se chystaly vánoce, které tu už nějakou dobu zmiňuji. Kvůli jejich přípravám jsem byla v práci dvanáct hodin, což byl docela masakr, protože mě tak nehorázně bolely nohy, že jsem měla obavu, že už se na nich neudržím. Takovou únavu jsem hodně dlouho nezažila. Druhý den jsem měla opět přesčas, protože jsem měla menší krizi ve skladu, strašně velké závozy zboží, a moje nervy dostávaly opravdu co proto, čokoláda byla nutná...

To znamená, že první dva dny v týdnu jsem všechno docela zanedbávala, blog, své čtenáře a jejich komentáře, ale i obíhání mých oblíbených blogů. Nebylo času a já byla naprosto mrtvá. Zkoukla jsem to jen zběžně a ve velké rychlosti, aby mi neuniklo nic důležitého, ale ostatní věci musely prostě počkat na jiné dny... Včetně mého čtení. Teprve tehdy jsem si uvědomila, že jsem vlastně nevydala žádný článek ohledně čtenářského klubu, do kterého jsem se přihlásila. Na první měsíc po založení jsme si odhlasovali, že budeme číst Obraz Doriana Graye. Můžu vám říct, že moje plány se mi naprosto změnily. Nabrala jsem si mnoho recenzáků a Dorian stále čeká :-P


Bohužel jsem byla nucena zrušit šablony na přání. Co mám rozdělané, dodělám, ale nové už nikomu vyrábět nebudu. Bylo pro mě zklamáním, že jsem zjistila, že někteří po dvou měsících moje šablony vyměnili zase za jiné. Neříkám, že je mám bůhví jak krásné, ale stojí mě to mnoho času a dělám to zadarmo, tak trochu vděku. Jsem ochotná maximálně pomoct s něčím, s čím si nebudete vědět rady, ale už nehodlám sedět x hodin a pomáhat tam, kde to nemá smysl... Takže pokud možno, využívejte rad, které dávám na mém druhém blogu, třeba se vám něco hodí...

Ve čtvrtek mi konečně začalo čtyřdenní volno a tak jsem si vyhradila čas na minirecenzi Ilustrovaného Harryho Pottera, kterého jsem se konečně dočkala. Stejně jako první kniha, je i druhá římo nádherná a krásně mi zdobí knihovnu. Takže takový malý náhled do knihy si můžete prohlédnout zde...


Jako každý pátek, jsem sestavila přehled akcí. Myslím, že tentokrát se docela podařil a doufám, že tentokrát tam najdete opravdu zajímavé věci. Já rozhodně ano. Zapojila jsem se do nějakých soutěží a využila akci u Albatrosu :-) Snad se na mě nějaké štěstí obrátí. A co vy?

Velkou část pátku a soboty jsem byla u mamka a velkým zázrakem se mi podařilo dočíst Křišťálový meč. Kniha nebyla velkým zklamáním, přesto mám výhrady a myslím, že to mohlo být mnohem lepší. Určitě dám šanci i dalšímu dílu, jen doufám, že autorka přidá více akce a ubere nudné pasáže. Více ale v recenzi.


Včera jsme s mamkou jely do Ikei. Koupila jsem si pár věcí, mezi nimi i nové zarážky do knihovny, aby mi ty paperbacky pořád nepadaly :-) A samozřejmě svíčky na zimní období ;-) Takže budu pálit ostošest... Už mám vyhlédnutou budoucí knihovničku. Ale řešit ji budu až časem, podle toho, jak rychle mi budou přibývat nové knihy, jestli to bude mít cenu. Teď určitě ne, protože by to bylo mnohem prázdnější než nyní :-) A abychom nejely jen tam, tak jsme se stavily v Avionu v Levné knize. Obchůdek je to sice strašně malinký, ale já konečně sehnala Eon, což mi udělalo velkou radost. Aspoň jsem nejela s prázdnou jako obvykle...


V rámci neustálých úprav mého blogu (je to prostě nemoc, tak žádná kritika :-D), jsem začala ve vybraných článcích pracovat na velikostech fotek. Například v recenzích, měsíčních shrnutích a podobně, udělám knižní fotky větší, téměř na šířku stránky. Opravdu to vypadá mnohem líp a víc to vynikne. Ale například u knižních přířůstků, kde je malý text a fotka, tam to vypadá divně a navíc to natahuje stránku, takže v těchto případech to nechám na původní velikosti. Zatím na tom pracuji, vychytávám mouchy, ale doufám, že se to většině bude líbit :-)

To bude pro dnešek všechno. Už tak jsem se vypsala až až. Je načase douklízet co jsem začala včera, uvařit oběd, číst si a pracovat na blogu :-) A hlavně si užít zbytek volné neděle. Tak se mějte hezky a zase příště :-)



A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Tak to pracovní vypětí ti opravdu nezávidím. Ať se to brzy zlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Já ji měla na recenzi a moc se mi líbila, tak jsem ji chtěla i papírově :-)

      Vymazat
  3. Po Eonu také koukám :) To pracovní vypětí si umím přednastavit, sama teď blog hodně zanedbávám a všechen čas mi zabírá škola :) Tak snad se to rzy zlepší a aspoň se dostanu třeba k přečtení Křišťálového meče :)
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlepšení bude asi až po novém roce :-) I ty se měj hezky...

      Vymazat
  4. Ilustrovaného Harryho bych moc chtěla, ale říkám si, že by bylo lepší si přečíst klasické knihy o Harrym a následně pak jít do toho ilustrovaného. Jsem zvědavá jak se ty klasické knihy budou číst a jestli mě to vůbec bude bavit.
    Velikost fotek bude určitě lepší, když budou větší :D Měj se krásně. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti to bude líbit :-) Určitě stojí za to.

      Vymazat
  5. Vyšťavenost mě tento týden také potká, protože budu pořád někde lítat a stávat kolem páté ráno... super :D
    Každopádně Doriana už mám dávno za sebou a dost se mi líbil, takže jsem spokojená :)
    Pro Eonu bych si do LK chtěla také zajet, tak snad na mě ještě nějaká zbude :)
    Jinak nad zvětšením fotek v článcích také uvažuji, ale pořád se k tomu nějaká nemůžu odhodlat :D
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja se skrz toho Doriana namuzu prokousat... :-(
      Ja zvetsila jen nektere fotky a v nekterich stitcich, vsechno zvetsovat nechci, bude to takove pul na pul...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne