MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 září, 2015

Čísla - Na útěku

Ke knize mě jako obvykle zlákala obálka. A taky fakt, že autorka je u jiných čtenářů velmi oblíbená. Dlouhou dobu jsem vidívala na internetu fotky originálu, který četli někteří knihomolové. Ani nevím proč, ale strašně mě kniha lapila a moc a moc jsem ji chtěla.

Prvních pár stránek bylo těžkých. Úplně jsem se lekla, co jsem si to koupila. Že mě to nakonec nebude bavit a že jsem ji koupila zbytečně. Dokonce jsem ji na pár dní odložila. Ale vrátila jsem se k ní s tím, že to přece nevzdám. A udělala jsem dobře.

Po překonání oněch prvních stránek se mi příběh hodně zalíbil. Bylo to zajímavé a poutavé, skvěle psané. Místy i napínavé. I když se tam píše o magii, v této knize neměla až tolik prostoru, ani vzhledem k počtu stránek. A vůbec mi to nevadilo, spíše naopak. Líbila se mi ta myšlenka hlavní hrdinky bojující za svou svobodu. Zajímavé útržky z jejího života. Už méně se mi líbily magické části.

Tato kniha byla spíše zaměřená na hlavní hrdinku a dva lidi, co se jí připletli do cesty. Samozřejmě to působí spíše jako směrování na romantiku, protože se to zamotává, ale tak, že to muselo být každému jasné už od začátku. Ani to však na příběhu neubírá a člověk to čte dál bez potíží nebo nutkání knihu odložit.

Byla docela zábava sledovat hlavní trojici. Co mezi nimi probíhalo. Samozřejmě to nebylo nic inovativního, ale i tak to člověka neustále baví. Jen při tom přemýšlí, v kolika příbězích zažil něco podobného. Někomu to tedy může připadat jako opakující se klišé a tím pádem ho nemusí kniha bavit. Ale ruku na srdce, v kolika knihách nebo filmech najdete něco opravdu nového a 'neokoukaného'?

Kniha na mě působila jako dost slušný rozjezd slibné série. Myslím, že jsem nepřišla na žádný významný zádrhel. Jediné, co se mi moc nelíbilo, byla závěrečná zkouška. To, co se tam dělo před koncem, ne samotný boj s protihráčem, se mi moc nelíbilo. Přesněji to, co hrdinka viděla a ostatní ne. Moc se mi to tam nehodilo a bylo to možná trošku přehnané.

Za mě tedy spokojenost. Rozhodně už koupě knihy nelituji. Jen mě mrzí, že musím čekat na další díl. Rozhodně to bylo pěkné a zábavné počtení...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Skleněný trůn
Throne of Glass
Skleněný trůn
1
Sarah J. Maas
Ivana Svobodová
Fantasy
2012 originál /2015 překlad
392
CooBoo
978-80-744-7901-4

Anotace Databazeknih.cz:
Celaene je od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ovšem během výcviku se pokusí o útěk a je odsouzena k trestu smrti. Nemilosrdný král vládnoucí železnou rukou jí nabídne poslední šanci – stane se královským šampionem a nastoupí do hry o přežití. Jestliže porazí dalších 23 šampionů, získá svobodu.
Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen se soupeři, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.




Ukázka knihy



Informace o autorce

foto: That's Normal

Databazeknih.cz: Sarah J. Maas pochází z New Yorku. Její knihy jsou na nejvyšších pozicích žebříčku. A to i podle New York Times. Napsala sérii knih, která vyjde i v České republice. Dnes žije v Kalifornii. Když není zrovna zaneprázdněná psaním, prozkoumává spolu se svým manželem kalifornská pobřeží. 


Knižní téma | Throne of Glass (Skleněný trůn) • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Taky jsem na knihu myslela. Vypadá zajímavě, přesně moje gusto.
    http://www.kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Teď přemýšlím, jestli si radši nemám počkat, až bude vydaná celá série...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by ses načekala, těch dílů je víc, takže to ještě nějaký roky potrvá :-)

      Vymazat
    2. Já vím :D V tom případě si počkat až budu umět ppořádně anglicky... jo to by trvalo ještě déle :D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne