MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 září, 2015

Přivolávání

Recenzní e-kniha


Už od počátku mi bylo jasné, že to nebude horší než první kniha. Bylo to mnohem lepší. Absolutně mě to nadchlo a tahle série si mě opravdu získala. U první knihy jsem nevěděla, do čeho jdu. Ale jakmile jsem se do toho dostala, bylo to skutečně zábavné čtení.

Attikus (hodně starý irský druid v mladém těle) se opět dostává do malérů. A že jich není málo. Je jako magnet na průšvihy. Jakmile se z nějakého dostane, další na sebe nenechá dlouho čekat. A vtipné na tom je, že si za to kolikrát může i sám. Aby mu nějaká nadpřirozená bytost s něčím pomohla, zaváže se zase on jim protislužbou. Ale co tyto osoby požadují, není vždy lehké a tím pádem má zase problémů až nad hlavu. Nechápejte to špatně, je to občas zamotané a místy jak nějaký nikdy nekončící provaz, ale přináší to spoustu zábavných okamžiků. Na tom je příběh především stavěný.

Skoro polovinu knížky jsem se smála nad vtipnými dialogy nebo Attikovými myšlenkovými pochody. Bohužel až za polovinou knihy mě napadlo, že si můžu ve čtečce tyto vtipné kousky založit virtuální záložkou. Takže mám v záloze jen dva. Ale to nevadí. Kniha je skvělá a rozhodně si ji někdy přečtu znovu. Psané je to jednoduše, žádné nudné zdlouhavé pasáže a rozhodně tomu nechybí pořádné upoutání a napětí. Čte se to téměř samo. Takže klobouk dolů autorovi.

A abych to shrnula, pokud máte rádi mystiku, kouzla, nadpřirozené bytosti, opravdu hodně a hodně akce, vtipné hlášky, vše najdete v této sérii. Moc mě to baví a bavím se i nad těmi scénami popisujícími holé zadky a podobně. Attikův pes je skvělý a vtipný a jeho myšlenkové pochody jsou opravdu k popukání. Líbí se mi veselá vdova MacDonagh, která se ukázala jako správná ženská a ne nějaká hysterka. Velice by mě zajímalo, jak to bude s Attikem dál (protože to je sympaťák největší), ale i s ostatními, kteří jsou na jeho straně. Aspoň zatím. Ale to se dozvím až v další knize :-) Takže neváhejte dlouho, stojí to za přečtení :-)
 

... Pak se mi do hlavy zatoulala morbidní myšlenka a přihlásila se o pozornost: co když jsem naletěl a Basasasel mě sežere? Dokáže mě pak Mórrígan přivést k životu stejného jako předtím, vzkřísit mě z -- čeho? Z andělského lejna? To vyvolalo další otázku, zároveň metafyzickou i světskou: mají andělé, ať už padlí, či ne, prdele? ...

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Proklatý
Hexed
Kroniky železného druida
2
Kevin Hearne
Roman Tilcer
Fantasy
2011 originál /2012 překlad
288
Laser Books
978-80-7193-360-1

Anotace Palmknihy:
Attiku OʼSullivanovi, poslednímu druidovi, jsou čarodějnice celkem ukradené. Přesto se chce k místnímu konventu zachovat hezky a podepsat vzájemně výhodnou dohodu o neútočení, ale v tom se počet čarodějnic v arizonském Tempe přes noc zčtyřnásobí. A nové přírůstky nejsou jen špatné, jsou to pořádné mrchy s temnou nacistickou minulostí.
Na místních středoškolácích si pochutnává padlý anděl, z Vegas táhne tlupa Bakchantek se zvláštním druhem smrtící dekadence a o Attikovu pozornost se pokouší rajcovní keltská bohyně ohně, takže na lovení čarodějnic si hledá čas jen horko těžko. I tak ale hodlá s pomocí upířího právníka, kouzelného meče a sousedova ručního protitankového granátometu vyčistit celé město a dát ježibabám jasně najevo, že s tímhle druidem se do křížku pouštět neměly.
Svižná a zábavná městská fantasy se v zahraničí dočkala bouřlivého úspěchu a potěší všechny ctitele dobrodružných příběhů, obzvláště pak fanoušky Simona R. Greena a Jima Butchera.

Odkazy: palmknihy
 
..."Dobře. Zakryjte si oči," opáčil jsem, vylezl z auta a stáhl si ručník. "Máte tu nahého Ira."
"Ááá! Ta bělost mě oslepila!" oplatil mi to. Ukázal jsem mu prostředníček, vzal na sebe soví podobu, tucetkrát zabral křídly a vylétl na střechu krámu. ...

Ukázka z knihy

https://www.palmknihy.cz/downloadable/download/linkSample/link_id/13146/ https://www.palmknihy.cz/downloadable/download/linkSample/link_id/13147/


Kde koupit knihu


Informace o autorovi

foto: Unbound Worlds

Databazeknih.cz: Kevin Hearne - Americký spisovatel fantasy, narozen 9. prosince 1970 v arizonském Flagstaffu. Už odmala ho zajímaly superhrdinské komiksy a své sehrály i Hvězdné války, na střední k tomu přibyla ještě rocková muzika, což vytvořilo smrtící kombinaci. Během studií pedagogiky pracoval ve vysokoškolských novinách a začal se věnovat psaní, i když tehdy rozepsaný román zůstal jako několik následujících nedokončen. Po studiích se řadu let věnoval výuce středoškolské angličtiny, krátce v Kalifornii a po celých patnáct let i po návratu do Arizony. Dnes žije v arizonském Tempe a dál sbírá komiksy.

Překladatel


foto: Host (Tilcer, Roman)

XB-1: Roman Tilcer přeložil řadu povídek pro časopisy XB-1 a Pevnost a několik různých antologií. Pro nakladatelství Argo, Host a MOBA příležitostně překládá i světovou a detektivní literaturu. V minulém roce přispěl na web časopisu XB-1 řadou rozhovorů z cyklu Tváře překladu, což je rovněž název jím založené facebookové skupiny nejen pro překladatele. Během uplynulých deseti let se vypracoval mezi vážené překladatele fantastického žánru. Celý rozhovor...

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví Palmknihy.


Knižní téma | Iron Druid Chronicles (Kroniky železného druida) • pinterest

https://cz.pinterest.com/luculi/book-theme-iron-druid-chronicles/


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne