MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 září, 2015

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst. Meme z dílny Book Chick City...
 

Cesta stínů - Brent Weeks
Temná, akcí nabitá fantasy, vás zavede do města jménem Cenária. Do města ponurého a nebezpečného, plného odporných slumů a obývaného těmi nejvýkonnějšími nájemnými vrahy, kteří se kdy procházeli na stránkách knih.
Azoth je kluk bez rodiny, bez jakékoli budoucnosti. Má jedinou šanci změnit svůj osud – stát se nájemným vrahem. A nejlépe učedníkem skutečného mistra, Durzo Blinta, muže bez svědomí, který vraždu pokládá za umění.
Z Azotha se tak stává Kylar Stern, který proniká do umění vraždy i do tajemství magie. Minulost se mu ale přesto připomene a postupem času se vrací jako bumerang…

Hranice stínů - Brent Weeks
Cenarie dobytá Khalidořany úpí pod krutovládou Bohokrále. Ubohé zbytky odporu se pokouší organizovat mocná zločinecká organizace Sa'kagé pod vedením svých posledních dvou Shingů – mladíka Jarla a bývalé prostitutky Mámy K. Jejich jedinou nadějí na úspěch je ale nejlepší wetboy ve městě a Noční anděl Kylar. Jen on je schopen postavit se Bohokráli. Kylar však zavrhuje život nájemného vraha. Mladý muž chce začít znova – v novém městě, s novými přáteli a novou profesí. Když však zjistí, že jeho přítel Logan je možná naživu, je Kylar postaven před trýznivou volbu. Vzdá se navždy cesty stínů a bude žít se svou novou rodinou, nebo překročí hranice stínů a bude vše riskovat kvůli poslední zakázce?

Za stíny - Brent Weeks
Logan Gyre se stal králem Cenarie, země v obležení s vyčerpanou armádou a pramalou nadějí. Má jen jedinou šanci, zoufalý risk, který by mohl zničit celé království.
Na severu má nový Bohokrál plán. Pokud přinese kýžené ovoce, nikdo ho už nedokáže zastavit.
Kylar Stern nemá na výběr. Aby zachránil své přátele – a možná i nepřátele – musí dokázat nemožné. Musí zavraždit bohyni.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne