MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 srpna, 2015

Dalo by se říct, že se rok blíží do poslední fáze. V podstatě nám zbývají 'pouhé' čtyři měsíce... A na co se ještě letos chystám? Je pár kousků, které musím mít a snad je stihnu i přečíst a na některé si asi počkám. Seznam je pro mě docela dlouhý, budu muset pořádně vybírat... Takže uvidím, jak se mi poštěstí, jinak Vánoce to snad jistí a letos dostanu doufám i hromádku knih :-)

Čarovný les, 'Ztracený oceán'
Antistresové omalovánky, které jsem si strašně oblíbila. Momentálně, jak víte, mám Tajnou zahradu... Od autorky i brzy v originále vychází Lost Ocean, ten mi rozhodně nesmí chybět...

Silo 2
I když se mi kniha četla hůře a zdlouhavě, myslím, že se pokusím do toho ponořit znovu. Třeba se tentokrát i překonám. Samotný příběh se mi totiž líbil, ale cesta k němu byla složitější...

Královna Tearlingu 1 a 2
Už nějakou dobu pokukuji po první knize. Docela mě zaujala svojí obálkou i dějem. A pak taky hodnocením, které má moc dobré. Stále přemýšlím, jestli do ní jít. A pokud ano, do konce roku by právě měl vyjít i druhý díl...

Magisterium 2: Měděná rukavice
Kniha mi sice přišla slabší, ale číst se to dalo a bylo to i zajímavé. Takže druhý díl je samozřejmostí...

Pekelné stroje: Mechanický anděl
Jak už jsem psala. Sérii mám přečtenou, ale zatím vyšla jen v sk. Nyní bude konečně česky a já ji musím mít jako doplnění Nástrojů smrti :-)

Meč severu
Pravděpodobně si ho vezmu na recenzi, ale ještě jsem ve fázi rozmýšlení. Z prvního dílu jsem měla rozporuplné pocity a v podstatě nevím, jestli se mi to víc líbilo nebo nelíbilo.

Vidořád
Určitě si požádám o recenzi. Na konci mě Kostičas překvapil a udělala jsem si o něm přece jen pozitivní názor...

Pán věže
Tam ani recenzi řešit nebudu. Tu musím mít prostě papírově :-) Jedna z mých nej nej knih...

Skleněný trůn
Další z mnoha knih, které mě lákají. Krásná obálka a zajímavá anotace. Navíc většina knihomolů je z této autorky nadšená. No nechám se unést davem :-)

Drahokamy
Kerstin Gier si mě získala svojí sérií Silber. Přemýšlím i nad sérií Drahokamy a uvidím, co nakonec vymyslím. Každopádně podle CooBoo edičního plánu by měly vyjít v nějakém boxu. Třeba mě to konečně přesvědčí...

Bestiář Harryho Pottera
Docela utrpení pro mě. Chtěla bych tuto knihu moc a moc do sbírky k HP. Ale není zrovna nejlevnější. Navíc jsem nikde ani neviděla náhled, tak nevím jestli to za to stojí :-(


No myslím, že bych vypotila i mnohem víc kousků. Ale už i tak je to docela sebevražda :-P Opravdu se těším, kolik z toho nakonec nakoupím.

A jaké jsou vaše plány do konce roku? :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Já se strašně moc těším na Mechanického anděla a Skleněný trůn :)

    OdpovědětVymazat
  2. Královnu Tearlingu si chci přečít už hodně dlouho, tak doufám, že se k ní dostanu. A ten Bestiář. :) Připadá mi úplně úžasný, ale nechce se mi si ho pořizovat za tu příšernou cenu. Třeba ho někde vyhraji. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne