MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 května, 2015

Ostrov lhářů

Recenzní e-kniha


Kniha byla dost zvláštně zpracovaná. Text mi přišel takový jednoduchý, strohý, bez zbytečných popisů a slov. Jen základní fakta událostí, myšlenky a pocity. Bez zbytečného zdržování. Přesto chrlí spoustu informací a věcí, které jsou důležité.

Příběh je opravdu krátký, stihla jsem ho přečíst rychle. A i když byl velice jednoduchý, obyčejný a nijak zvláštní, líbil se mi. Po dlouhé době je to oddychová četba, která mě potěšila a měla jsem radost, že jsem si o ni napsala. Někdy je potřeba číst něco v tomto stylu...

Začátek utíká docela svižně. Hned jsem byla vhozena do příběhu a do toho, co se stalo. Samozřejmě jsem dostala jen pár informací, ze kterých jsem mohla usuzovat pravdu. A vyvodila jsem si z toho vlastní závěry. A nakonec to bylo úplně jinak. S postupným čtením mi začínalo svítat a tušila jsem nějaký velký zvrat. Ale ne až v takové míře. Pořádně mi to došlo, až to hlavní hrdinka Cadence opravdu potvrdila, až jí to došlo, až si vzpomněla. A mě to dostalo... To jsem nečekala...

Je to o drsné realitě v rodině boháčů, o tom jak děti vnímají svoji rodinu a jak se snaží ji zachránit, ale všechno se zbortí a pokazí. Smutný pohled na život... Ne každé řešení problémů je ideální nápad, ale občas je potřeba něco udělat.

Kniha byla, alespoň pro mě, originální, zajímavá, dobře čtivá. Rozhodně napínavá, slibovala velký závěr, což už jsem tušila z reakcí ostatních čtenářů, každého nejspíš dostane až samotný konec. A díky tomuto vyprávění a stylem napsání si mě opravdu získala a já se rozhodla pro čtyři hvězdičky. Opravdu doporučuji :-)



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Ostrov Lhářů
We were liars
-
-
E. Lockhart
Barbora Doležalová
Thriller
2014 originál /2015 překlad
264
Host
978-80-7491-423-2

Anotace nakladatelstvi.hostbrno.cz:
Přečtěte si to. A jestli se vás někdo zeptá, jak to skončí, prostě LŽETE!
Báječná rodina Sinclairových.
Soukromý ostrov.
Velice bystrá dívka, se kterou
je něco v nepořádku.
Skupina čtyř přátel — Lhářů —,
jejichž přátelství začne být destruktivní.
Revoluce. Nehoda. Tajemství.
Lži a další lži.
Pravá láska.
Pravda.

 Odkazy: host


Ukázka z knihy


Kde koupit knihu


Informace o autorce

foto: Penguin Random House Speakers Bureau

Databazeknih.cz: Emily Jenkins (pseudonym: E. Lockhart). Narodila se v New Yorku, vystudovala anglickou literaturu na Kolumbijské univerzitě, nyní učí tvůrčí psaní a je spisovatelkou na plný úvazek. Napsala několik young adult románů, za knihu The Disreputable History of Frankie Landau-Banks (Pochybná historie Frankie Landau-Banksové, 2008) získala ceny Printz Award a Cybils Award za nejlepší young adult román. Dostala se také do finále National Book Award v kategorii young adult literatury. Pod jménem Emily Jenkins publikuje knihy pro děti. Její nejnovější kniha Ostrov Lhářů (2014) se stala bestsellerem New York Times.

 Za recenzní e-knihu děkuji nakladatelství Host.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Mně knížka hodně bavila číst, ale docela záhy jsem přišla s teorií, která se mi na konci potvrdila (i když jsem teda dlouho nevěděla JAK k tomu došlo). Nesnáším, když mám pravdu, pak mi chybí ten WTF moment :D

    OdpovědětVymazat
  2. tak já to měla jako překvapení na konec :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze :) Knížka se mi dost líbila :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne